Mustapippuri allergia

Kysy allergiasta –palstalla tiedustellaan, voiko maustelle olla allerginen. Olen monelle muullekkin allerginen. Ja nyt meillä on vielä kaksi kissaa. Kurkkua kutisee mulla kamalasti aina kun olen niiden lähellä.

Yhdeltä kaveriltani löytyi hiljattain vanilja- allergia, mutta ilmeisesti. Jollekin se on sitrushedelmät, jollekin toiselle pippuri.

Monipuolisuutta allergiaperheen ruokapöytään

Mustapippuri allergia

Olen allerginen kaikille pippureille, paprikakin on valitettavasti pippurikasvi ja chili on luonnollisesti myös pippuri, joten kaikenlainen ruuan maustaminen on. Yleensä oireet ovat lievähköjä, kuten nenän tukkoisuutta ja aivastelua. Allergiat hankaloittavat elämää. Toisinaan reaktiot ovat vakavia.

Epäilen pippureita, joista mustapippuri pahin, vaniljan myös epäilen aiheuttavan. Koivuallergiassa allergiaa tavataan musta- ja valkopippuria. Elimistö ei tunnista tätä ainetta, vaan käsittää sen eräänlaisena vieraana aineena.

Miten lähteä selvittämään allergian aiheuttajaa?

Ruoka-aineallergia on yleisimmin pikkulasten vaiva. Vanhemmat lapset ja aikuiset saattavat kärsiä ruoka-aineyliherkkyydestä, joka terminä ja käsitteenä. Ei voi olla kaikille mausteille allerginen. Voisin kuvitella, että saadessaan ensimmäisen kieli turpoaa oireen vaikka mustapippurista, ei halua enää kokeilla. Vaikean allergisen reaktion oireita ovat hengenahdistus, nielun turvotus, sydämentykytys, vatsakipu ja pahoinvointi. Anafylaksian oireet alkavat usein ihon. Vakavat allergia – ja astmaoireet pyritään hoitamaan ajoissa ja allergian. Kokemusta tälläisestä ei ole, nyt tää kolmonen on näemmä allerginen jolleen.

Mustapippuri saattaa aiheuttaa juurikin noita iho-oireita. Ruoka- allergiat ovat viime vuosikymmenten kuluessa lisääntyneet selvästi. Ripota kyljyksen pinnalle varovasti suolaa ja mustapippuria. Pahinta on, että jos olet koivulle allerginen, voit saada allergisia oireita myös muista kasviperäisistä ruoka-aineista. Kyse on ristiallergiasta, eli elimistö tunnistaa. Salvia, pippuri, jeera (eli juustokumina) ja korianteri ovat muita tunnettuja. Myös salvia, mustapippuri ja korianteri voivat ehkäistä allergioita. Gluteenia sisältäviä viljoja tai viljatuotteita.

Tämän vuoksi cashew- ja pistaasipähkinöille allergisten tulee olla varovaisia.

Vältteletkö turhaan pähkinää? "tämä on klassinen virhe"

PORKKANAKEITTO: Vesi, porkkana 34 %. Maitoallergia (maidon proteiini) Korvaava maitotuote.