Murrosikäinen valehtelee

Minua huolestuttaa kun tämä tyttäreni on alkanut valehtelemaan ihan pikkuasioistakin. Nuori riitelee, lintsaa, valehtelee – tai lakkaa puhumasta ja. Mistä tietää, onko käytös normaalia murrosikää vai oire, josta pitää huolestua? Nuori valehtelee, luottamus ja kunnioitus kovilla. Esikoisemme teini-ikä asettaa meidät vanhemmat hämmentävään, uuteen tilanteeseen.

Haluaisin apua ja tukea murrosikäisen vanhempana olemiseen. Hän ottaa muiden tavaroita ilman lupaa, valehtelee, ei auta kotona eikä tee. Miten hillitsen itseni, kun lapsi piikittelee tunnekuohuissaan heikkoja kohtiani? Se on jo itsensä hillitsemistä. Teinit luulevat saavansa valehtelemalla tahtonsa läpi paremmin”, Kaiser jatkaa. Kannattaa olla erityisen tarkkana, sillä teinien kasvaessa.

Näin saat teinin puhumaan sinulle. Vierailija: "Olen tosi surullinen, kun teinini valehtelee minulle ties mistä. Miten teinin valehtelun saisi kitkettyä pois, kun hänen isänsä, joka ei asu meillä. Kun murrosikäinen raivostuu pikkuasioista eikä pääse aamulla sängystä ylös, se johtuu siitä, että hänen päässään ei ole kaikki kunnossa. Sen vain huomasin, että ei murrosikä lasta muuta, se vain vahvistaa sitä. Kia Haapa-aho valehteli teininä menevänsä kaverin luo yöksi, vaikka meni bileisiin – Erikoispsykologi kertoo, miksi nuori valehtelee ja miten vanhempien. Hormonaaliset muutokset, murrosikä tai kokeilunhalu eivät riitä syyksi, miksi 12-. Tyttö valehtelee ja karkailee päästäkseen ulos kavereiden kanssa.

Seuraavan päivän keskustelut tuovat hetkittäistä lohtua, "äiti en minä tiedä miksi join, en tiedä miksi valehtelin. Valehtelu, kiristäminen ja manipulointi. Nuori alkaa valehdella eikä pidä kiinni sovituista asioista. Kaikkia sääntöjä hän rikkoo, varastaa valehtelee ja ei noudata.

Toivottavati tämä tauti " murrosikä " pian paranee en jaksa kauaa valvoa ja. Murrosikäisen kanssa voi yrittää tulla toimeen muutamilla nikseillä. Mitä tehdä varastelevan teinin kanssa? Lapsen murrosikää kestävät vanhemmat ansaitsevat koko. Kapinointia oli se, kun yritin muuttaa nuorisokotiin valehtelemalla kotioloistani. Murrosikäisellä nuorella ei vielä ole kykyä vakaaseen psyykkiseen.

Samoihin aikoihin perheen murrosikäinen tyttö sijoitettiin avohuollon. Vierailija: "Meillä kohta 12-vuotiaalla esikoistytöllä murrosikä nostaa päätään. Väittämissä kysytään suhtautumista valehteluun, varkauksiin ja. Saako murrosikäinen valehdella vanhemmilleen. Niko valehtelee ja tekee pikkurötöksiä. Halusimme olla liikkeellä ajoissa, jotta poika olisi saanut apua ennen murrosikää, Nikon äiti kertoo. Lapsen kohdalla onkin harvoin kyse samanlaisesta tietoisesta valehtelusta kuin. Seksuaalista kiinnostusta murrosikäisiin tai sen juuri ohittaneisiin alaikäisiin.

Käytös voi olla esimerkiksi varastamista, toistuvaa valehtelua. Tampereelle on perustettu Kamalat äidit -ryhmä, josta murrosikäisten lasten äidit saavat vertaistukea. Kysyimme ryhmän ohjaajalta Susanna Behmiltä vinkkejä. Kehittäminen tärkeää ennen murrosikää.