Munankuoria kasveille

Munankuorten k�ytt� lis�� kasvualustan kalkkipitoisuutta, siis kalkkia kaipaaville kasveille munankuorivett�. Altakasteluruukku sopii useimmille kasveille, mutta ei esimerkiksi mehikasveille. Rahapuu, multapussi, uusi ruukku ja munankuoria kasvin mullanvaihtoon. Munankuoret ovat kalsiumpitoinen luonnon oma tuote.

Kasvien kasvua voi myös edistää munankuorilla.

Tässä 8 syytä miksi sinun ei tulisi koskaan heittää kananmunankuoria

Munankuoria kasveille

Laita murskattuja munankuoria multaan ennen kasvin istuttamista. Munankuoria ei kannata heittää roskiin, sillä niille löytyy. Murskatut munankuoret pitävät tuholaiset, etanat ja madot loitolla kasveista ja. Kun levittää munankuoret puutarhassa kasvien ja kukkien mullan sekaan. Neljäs yllättävä tapa hyödyntää munankuoria on murskata ne ja. Kokeile niitä puutarhassa ja jopa kahvinpurujen seassa.

Tarvitset munan kuoria, kahvin puruja, morttelin ja mitta- ja sekoitusastian.

8 nerokasta tapaa käyttää munankuoria

Munankuoria kasveille

Tämän lannoitteen pitäisi olla sellaisenaan hyvä kasveille. Ohjeistin nakkaamaan munankuoria mullan päälle, ja katso, seuraavalla vierailulla kasvit näyttivät siltä, miltä pitikin. Puutarhan kasvit tarvitsevat ennemmin tai myöhemmin hieman apuja. Kun kasvi lopulta lähtee kasvamaan ja on aika istuttaa se multaan, voit vain. Jos mökilläsi on komposti, lisää sinne hieman munankuoria. Liota munankuoria vedessä ja kastele vedellä kasveja. Tai laita murskattuja munankuoria ruukkuun ja istuta huonekasvi sitten. Levitä kasvin juurelle noin lusikallinen per ruukku.

Jos kasvatat tomaatteja kotipuutarhassasi tai kasvihuoneessa, olet varmasti huomannut, että kasvien varsien on joskus vaikea kannatella. Kun munankuoria oli kertynyt noin pellillinen, laitoin ne vielä varuiksi noin 15 minuuttia 150 asteiseen uuniin desinfioitumaan. Muistelen, että oma isoäitini laittoi munankuoria huonekasvien kasteluveteen ja. Näin terävät kuorenpalat estävät etanoita pääsemästä kasvien kimppuun ja. Peurat inhoavat kananmunankuorien hajua, jonka ansiosta ne pysyvät loitolla kasveista, joiden läheisyydessä on munankuoria, Gardenista -sivusto kirjoittaa. Levitä hienoksi murennettuja munankuoria multaan kasviesi ympärille, kastele ja anna vaikuttaa päivän ajan.

Salaojituksen ideahan on, että kasvi ei huku veteen, vaan vesi haihtuu hiljakseen pois. Kuorista irtoaa kasveille ravinteita.

Koristekasvien kilpikirvat

Munankuoria kasveille

Toki taimet pitää koulia, mutta ne voi koulia uusiin munankuoriin. Munakenno taas, on kätevä säilytysastia. Kävisikö se kenties muillekin kasveille kuin tomaateille? Itsekin kerään munankuoret ja ripottelen niitä myös kasvihuonekasveille ja sinne. Mihin lintujen munankuoret joutuvat? Niitä ei näy pesässä eikä pesän vieressä. Syökö lintu kuoret, viekö se ne pois vai syökö joku muu ne?

Kerrottuaan Ceelle tuon huonon uutisen neiti Ethel meni takapihalle ja sotki kahvinporot ja munankuoret kasviensa multaan. Nokkosista saa vahvan ravinneliuoksen puutarhan kasveille. Kasvien juurille ripotellut munankuoret pitävät etanat loitolla. Auttaa myös ehkäisemään muiden tuholaisten hyökkäyksiä. Olen jo kauan ihaillut näitä kipsisiä munankuoria, useissa eri blogeissa. Sulla nuo kuoret on vielä niin kivasti somistetutkin vihreillä kasveilla. Ostomulta voi olla liian raskasta ja tiivistyä niin, että kasvin juuret eivät saa ilmaa.

Kuorikilpikirvat rikkovat suuosillaan kasvien.