Miten valmistautua keittiön lattian kunnostamiseen?

Uuden lattian asentaminen keittiöön voi muuttaa tilan ilmeen täysin. Oikeanlainen lattia parantaa kotisi toiminnallisuutta ja vetoaa tuleviin ostajiin. Mutta ennen kuin teet työtä repimällä vanhat lattiat pois ja asentamalla uudet, sinun on valmistauduttava. Etkö ole varma, mitkä vaiheet sinun pitäisi toteuttaa, jotta keittiösi olisi valmis lattian asentamiseen? Tässä on opas siitä, mitä sinun pitäisi tehdä ennen lattian asentamista:

Valitse lattiapäällyste

Valitsemasi lattiapinnoite vaikuttaa siihen, mitä sinun on tehtävä ennen remonttia. Jos esimerkiksi asennat uutta kovapuuta, sinun on poistettava nykyiset lattiat. Jos kuitenkin käytät vinyylilattioita, voit ehkä jättää tämän vaiheen väliin, sillä materiaali voidaan asentaa olemassa olevien lattioiden päälle.

Ota yhteyttä urakoitsijaan

Tutki alueesi ammattimaisia asentajia, pyydä useita tarjouksia ja valitse oikea henkilö työhön. Kun sinulla on urakoitsija valmiina asentamaan uuden lattiasi, saat käsityksen aikatauluista ja voit valmistautua tulevaan työhön. Voit tietysti ohittaa tämän vaiheen, jos aiot tehdä keittiön lattiaremontin itse.

Mittaa ja tilaa

Mittaa keittiön lattia mielessäsi, jotta näet, kuinka paljon materiaalia sinun on tilattava. Mittaa useaan kertaan, kuten kuka tahansa taitava puuseppä tekisi, varmistaaksesi, että numerosi ovat tarkkoja.

On viisasta tilata hieman enemmän kuin keittiösi kattamiseen tarvitaan. Näin sinulla on ylimääräisiä paloja siltä varalta, että vaurioitat jotakin remontin aikana tai leikkaat jonkin väärän kokoiseksi. Koska useimmat keittiöt eivät yleensä ole täydellisiä neliöitä, sinulla pitäisi olla myös ylimääräistä lattiaa käsillä erikoisleikkauksia varten.

Ylimääräisillä lattialaatoilla tai -laatoilla voit myös korvata vaurioituneet laatat tai laudat tulevaisuudessa ja antaa sinulle pinnan, jolla voit testata puhdistusaineita ja tiivisteitä ennen kuin käytät niitä koko keittiössä.

Suunnittele jätteiden poisto

Useimmat jätteenkeräysyritykset eivät poista tiettyjä esineitä, ellei niitä pyydetä. Soita naapuruston jätteenkerääjälle ja kysy, vievätkö he vanhan lattian pois. Jos ei, vuokraa roskakori tai sovi järjestelyistä roskapalveluyrityksen kanssa. Muuten sinulle jää vanhan lattian jäänteet.

Miten valmistautua keittiön lattian kunnostamiseen?

Roskakontin vuokraaminen keittiöremontin ajaksi on helppo tapa käsitellä vanha lattia.

Tyhjennä

Poista keittiöstäsi esineitä, jotka voivat olla remontin tiellä. Jos vaihdat myös kaapistot, sinun on vietävä kaikki keittiötarvikkeesi pois huoneesta. Jos kuitenkin vaihdat vain lattiat, poista ruokapöytäsi ja kaikki tilassa olevat tuolit sekä vapaasti seisovat laitteet, kuten jääkaapit ja astianpesukoneet.

Vahinkojen välttämiseksi poista kaikki seinäkoristeet, kuten valokuvat ja peilit, sekä ikkunaverhot. Et halua rikkoa mitään vahingossa, kun revit lattioita.

Pölyn pitäminen kurissa

Ripusta muovilevyt oviaukkojen päälle, jotta remontissa syntyvä pöly ei pääse talon muihin tiloihin. Varmista, että sinulla on uloskäynti keittiöstä leikkaamalla pystysuora aukko yhden oviaukon peitteen keskelle. Kun työskentelet, teippaa aukko kiinni pölyn pidättämiseksi. Voit myös ostaa paikallisesta rautakaupasta muovilevyjä, joiden keskellä on vetoketju.

Harkitse myös muovilevyjen tai pudotuskankaiden laskemista keittiöltä sinne, minne aiot hävittää jätteet. Näin voit pitää työkengät jalassa etkä levitä pölyä matolle tai muulle lattialle.

Peitä kellari

Jos keittiösi alla on kellari, aseta kaiken sen päälle peitekangas. Kaikki vasarointi ja keittiön lattialla tehtävät työt voivat aiheuttaa pölyn ja roskien putoamista kellarin katosta. Asioiden peittäminen etukäteen helpottaa siivoamista paljon myöhemmin.

Poista lattiat

Poista lattioiden materiaalityyppi nyt oikeilla toimenpiteillä. Useimmiten tämä tarkoittaa kiilan asettamista lattian alle ja vasaralla lyömistä sitä vasten, jotta laatta, puu, vinyyli jne. ponnahtaa esiin. Työskentele mieluummin vaakasuoraan kuin alaspäin aluslattian suojaamiseksi.

Tarkasta ja valmistele aluslattiat.

Jos aluslattiasi on hyvässä kunnossa (se on tasainen eikä siinä ole halkeamia tai kuoppia), voit jatkaa ja puhdistaa sen luudalla ja teollisuusimurilla. Jos alustassa on vaurioita, korjaa ne heti. Mätänevät tai homehtuvat aluslattiat on vaihdettava kokonaan.

Kun aluslattiasi on valmis, voit asentaa upouuden keittiön lattian.

Minkälaista keittiön lattiaa harkitset?

Tutustu ensiluokkaisten lattiapäällysteiden valikoimaamme täällä.