Miten valita uusi vedenlämmitin ja säästää rahaa vaihdossa?

Vedenlämmitin on tärkeä laite, joka on yhtä tärkeä kuin liesi tai jääkaappi. Jos et ole koskaan viettänyt kylmää talvipäivää ilman kuumaa vettä, usko pois, nyt ei ole oikea aika aloittaa. Kun vedenlämmitin hajoaa, olet innokas asentamaan uuden, joten varmista, että olet varannut riittävästi rahaa nopeaan korjaukseen.

HomeAdvisorin mukaan uuden lämminvesivaraajan asentaminen maksaa tyypillisesti 822-1 611 dollaria. Riippuen asuinpaikastasi ja valitsemastasi säiliöstä lopullinen hinta voi olla hyvin erilainen.

Miten valita uusi vedenlämmitin ja säästää rahaa vaihdossa?John Gruen Määritä, onko nykyinen lämminvesivaraaja vanhentunut.

Jos nykyinen vedenlämmittimesi on yli 10 vuotta vanha, mutta toimii yhä, sinun kannattaa alkaa säästää vaihtoa varten. Säiliövedenlämmittimen tyypillinen käyttöikä on 8-12 vuotta, kun taas säiliötön lämmitin kestää yleensä 15-18 vuotta. Kun lämminvesivaraaja alkaa olla epäluotettava tai nirso, se on todennäköisesti viimeisillä voimillaan.

Mistä tiedät, milloin on aika vaihtaa vedenlämmitin Huomaat, että vesi ei ole enää yhtä kuumaa tai vedenpaine on outo. Jotkut huomaavat muutoksen hanan kuuman veden hajussa tai värissä. Nämä kaikki ovat merkkejä siitä, että laite lähestyy käyttöikänsä loppua. Voit tietysti kutsua urakoitsijan korjaamaan laitteen. Ehkä säiliö on puhdistettava tai tarvitset uuden termostaatin. Mutta jos lämmitin on jo reilusti yli luotettavien vuosiensa, useimmat ihmiset huomaavat, että on halvempaa vaihtaa lämmitin kuin korjata se.

Löydä oikea urakoitsija.

Pyydä naapureita suosittelemaan hyvämaineista ja luotettavaa putkimiestä tai LVI-teknikkoa. Etsi verkosta postinumerosi alueella toimiva urakoitsija. Ota yhteyttä saatavilla oleviin myyjiin ja jaa kuva lämmittimesi ulkopuolella olevasta etiketistä.

Ammattilaiset voivat tehdä tutkimusta ennen kuin he edes piipahtavat kotonasi; he todennäköisesti tietävät, jos laitteen osia on lopetettu tai niitä on vaikea löytää. He tietävät yleensä myös, onko laitteessa ollut takaisinkutsuja tai onko se kehittynyt viallisiin merkkeihin tai malleihin liittyen. Tämä voi olla helpoin tapa arvioida kustannukset ja olla valmistautunut, kun teknikko saapuu paikalle.

Muista, että lämminvesivaraaja voi olla viallinen monesta syystä: vesilähteestä, itse laitteesta tai seinien takana olevasta putkisto-ongelmasta. Jos suihkun tai lavuaarin ympärillä on vuotoja tai tippumista, tiedä, että ongelma saattaa vaatia useamman kuin yhdenlaista korjausta. Saatat tarvita sekä putkimiestä Ja LVI-teknikkoa.

Sitä varten kerro jälleen kerran kaikista ongelmista, joita sinulla on ollut, ja ota vastaan suosituksia. Asiakasarvostelut on helppo tarkistaa sivustoista, kuten Yelp ja Better Business Bureau, joten älä jätä tätä vaihetta väliin, jos haluat saada palautetta lähipiirisi ulkopuolisilta ihmisiltä. Tässä on muutamia peruskysymyksiä, joita kannattaa kysyä, jos valitset urakoitsijoiden välillä:

    Kuinka kauan olette toiminut yrityksessänne Kuinka kauan lämmittimeni asentava henkilö on työskennellyt sielläOnko yrityksellänne toimilupa, takuu ja vakuutusMinkälaiset ovat toiminta-aikanne Jos jokin menee vikaan yöllä tai viikonloppuisin, onko olemassa hätäpuhelintoimintoaTilaani varten, Onko saatavilla energiatehokkaampaa säiliötä tämän tilalleHävitätkö vanhan lämmittimen? Joudunko maksamaan siitä ylimääräistä Olisiko helpompaa/halvempaa, jos kertoisitte minulle ostettavan mallin ja ostaisin sen itse ja saisin sen tänne asennettavaksi Onko minun ostettava muita osia tai tarvikkeitaPyytäisittekö kirjallista tarjousta lämmittimen vaihtamisesta tai korjaamisesta, joka on erillään uuden lämmittimen kustannuksista?

Päätä, aiotko hankkia säiliöttömän lämmittimen.

Kun tiedustelet uuden vedenlämmittimen kustannuksia, sinun on otettava huomioon myös pitkän aikavälin energiakustannukset. On todennäköistä, että urakoitsija antaa sinulle vaihtoehdon säiliöllisen ja säiliöttömän vedenlämmittimen välillä, joten on tärkeää tietää ero.

Säiliövedenlämmittimessä on säiliö, johon varastoidaan rajoitettu määrä lämmitettyä vettä, yleensä 30-120 gallonaa. Vaikka et olisi suihkussa, vesi lämmitetään ja säilytetään säiliössä, kunnes tarvitset sitä. Useimmat amerikkalaiset käyttävät säiliövedenlämmitintä, koska se on halvempi, mutta nämä mallit voivat myös nostaa energialaskujasi.

Toisaalta säiliöttömien mallien tekniikka mahdollistaa loputtoman lämpimän veden tarjonnan. Yhdysvaltain energiaministeriön verkkosivustolla selitetään, että "säiliöttömät vedenlämmittimet, jotka tunnetaan myös nimellä kysyntä- tai pikavedenlämmittimet, tuottavat kuumaa vettä vain silloin, kun sitä tarvitaan. Kun kuumavesihanaa kytketään päälle, kylmä vesi virtaa yksikössä olevan lämmönvaihtimen läpi, ja joko maakaasupoltin tai sähköelementti lämmittää veden. Näin ollen säiliöttömät vedenlämmittimet tuottavat jatkuvasti kuumaa vettä." Tämä on ihanteellinen ratkaisu suurille perheille ja usean asunnon asuntoihin.

Aurinkoenergialla eläville on myös kaksi aktiivista aurinkoenergialla toimivaa vedenlämmitysjärjestelmää, jotka saattavat toimia hyvin kotonasi. Alkuvaiheen asennuskustannukset ovat yleensä huomattavasti korkeammat kuin perinteiseen säiliölämmittimeen liittyvät kustannukset, mutta ajan mittaan vuosien alhaiset energialaskut korvaavat erotuksen.

Näin säästät rahaa tässä kalliissa korjauksessa

On kolme yksinkertaista tapaa välttää kallis ja ennenaikainen lasku.

    Tunnista pienet ongelmat ajoissa äläkä lykkää niitä. Huomioi säiliön pohjassa olevat hajoamisen merkit, erityisesti mahdolliset vuodot tai ruostuminen. Pidä ammattitaitoinen huoltopalvelu pikavalinnassa. Ehkäpä yritys, joka alun perin huolsi tai asensi laitteen, on yhä toiminnassa. Pidä heidän numeronsa käsillä ja muistuta heitä siitä, että heidän asentamansa laite on vikaantunut. Hätäkorjauspuhelut työajan jälkeen ovat hyvin kalliita ja vaikeasti aikataulutettavia, mutta jotkut yritykset ryhtyvät nopeasti toimiin uskollisen asiakkaan vuoksi. (Ammattilaisvinkki: Kysy, voivatko he kertoa, onko nykyinen lämmittimesi vielä takuun piirissä. Jos näin on, ota yhteyttä yritykseen ja yritä saada korvaus korjaus- tai vaihtokustannuksista). Kysy lopuksi urakoitsijaltasi, onko sinulla kovaa vettä. Mineraalikerrostumat voivat aiheuttaa tuhoa vedenlämmittimellesi, ja johdonmukainen käsittely voi pidentää nykyisen (tai uuden) laitteesi käyttöikää.