Miten valita täydellinen taide galleriaseinäänne?

Galleriaseinän suunnittelu kotiisi on rakkauden työ. Sen pitäisi heijastaa tyyliäsi ja kiinnostuksen kohteitasi, ja viime kädessä kyse on siitä, mikä tekee sinut onnelliseksi. Loppujen lopuksi haluat taideteoksen, joka tuottaa sinulle iloa joka kerta, kun kävelet sen ohi. Onneksi ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa luoda galleriaseinä. Voit ottaa viisi tai 15 teosta, yhdistää valokuvia ja veistoksia tai pitäytyä vain yhdessä värissä. Pidä siis hauskaa ja käytä asiantuntijamme vinkkejä galleriaseinän taiteen valintaan, jotta saat aikaan rakastamasi ulkoasun. Galleriaseinän pitäisi kertoa tarina, ja jokainen tarina on erilainen.

Miten valita täydellinen taide galleriaseinäänne? Aloittaminen

Jos sinulla on suosikkitaideteos, jolle et ole vielä löytänyt kotia, käytä sitä galleriaseinän ankkurina. Sen ei tarvitse olla seinän suurin tai rohkein teos, mutta anna sen toimia koko kokonaisuuden lähtökohtana. Etsi ankkurikappaleesta väri-inspiraatiota tai anna sen määrittää, kuinka modernia tai perinteistä muiden elementtien tulisi olla.

Jos aloitat galleriaseinän tyhjästä, vain mielikuvitus on rajana. Anna itsellesi aikaa tutkia vaihtoehtoja. Tutustu verkkoon ja kauppoihin selvittääksesi, mikä sinua viehättää. Innostavatko eloisat grafiikat sinua Onko olemassa valokuvaaja, jonka töitä ihailet Tai ehkä olet rakastunut tiettyyn väri- tai kuvioyhdistelmään. Kun olet tutkinut mahdollisuuksia jonkin aikaa, voit valita tyylin tai värimaailman, joka sopii kotiisi ja puhuttelee sinua.

Miten valita täydellinen taide galleriaseinäänne?Annie Schlechter Leiki sijainnilla

Galleriaseinät eivät vaadi suurta tilaa tehdäkseen tyylikkään vaikutuksen. Etsi kodistasi omituisia nurkkia ja kolkkia, jotka sopisivat erinomaisesti salonki-seinän isännäksi. Ajattele portaikkoja, sisääntulotiloja ja käytäviä, kun harkitset galleriaseinän paikkaa. Vanhat kodit, joita on ajan myötä päivitetty, sopivat erityisen hyvin ainutlaatuisille galleriaseinän asetuksille. Käytä ikkunoita ja ovenkarmeja toisena elementtinä suunnittelusi kokoonpanossa.

Miten valita täydellinen taide galleriaseinäänne?David Tsay Mix It Up

Olipa galleriaseinän teeman inspiraationa sitten kasvitieteelliset vedokset, paikallisten tekijöiden taideteokset tai kausiluonteiset sävyt, vaihtelu on avainasemassa. Leiki väreillä, koolla ja mittakaavalla. Jos esimerkiksi ihailet muotokuvia, sekoita pääkuvia ja kokovartalokuvauksia pienistä yksityiskohdista otettujen kuvien kanssa. Jos pidät abstrakteista taideteoksista, ota mukaan muutama suoraviivainen teos, jotta ilmeestä ei tule liian kiireinen.

Myös sekatekniikalla toteutetut galleriaseinät ovat erittäin näyttäviä. Ryhmittele öljyvärimaalauksia, akvarellitaideteoksia, vintage-tulosteita ja graafisia tekstikappaleita, jotta saat seinän, jossa on paljon persoonallisuutta. Varmista vain, että jokaisessa teoksessa on yhteinen väri, jotta kokonaisuus pysyy yhtenäisenä.

Jos haluat lisätä galleriaseinään rakennetta ja kiinnostavuutta, lisää mukaan veistoksellinen teos tai kaksi. Kehystyylien vaihtaminen on toinen hyvä tapa luoda kerätty ulkoasu. Sekoita kehysten leveyksiä ja värejä – tai kiinnitä kangas ilman kehystä!

Miten valita täydellinen taide galleriaseinäänne? Liity tilaan

Se, mikä toimii hyvin yhdessä kodin osassa, ei ehkä tunnu sopivalta toisessa huoneessa. Galleriaseinän kokoaminen lastenhuoneeseen näyttää hyvin erilaiselta kuin galleriaseinä omassa makuuhuoneessasi tai olohuoneessa. Tilan salliessa voit käyttää tilaisuuksia leikkisämpään tai eloisampaan ilmaisuun. Säästä hienostuneemmat palat sinne, missä se on järkevintä.

Missä tahansa tilassa voit käyttää seinien värejä, mattoja tai kalusteita lähtökohtana galleriaseinän värimaailmalle. Tai käännä käsikirjoitusta ja anna taideteoksesi vaikuttaa huoneen väripalettiin. Koordinoi lisävarusteet, kuten koristetyynyt, heittopeitot ja pöydän koristeet, tuodaksesi esiin galleriaseinän inspiroimia värejä. Peilit ovat loistava lisä galleriaseiniin pienissä tiloissa, sillä ne lisäävät valoa ja saavat vaatimattomatkin huoneet tuntumaan avarammilta. Jos taas sinulla on korkeat seinät, älä pelkää käyttää ylisuurta tulostetta galleriaseinän perustana. Suurten tyhjien seinäpintojen vähentäminen saa suuren huoneen tuntumaan kodikkaammalta.

Miten valita täydellinen taide galleriaseinäänne?David Tsay Luo yhtenäisyyttä.

Hyväksy suosikkitaideteoksesi eklektinen luonne. Jokainen niistä kertoo tarinan, joka on aito ja ainutlaatuinen. Ehkä sinulla on kokoelma taideteoksia, jotka olet hankkinut vuosien varrella, mutta teoksilla ei ole ilmeistä yhteyttä. Ei hätää! Voit silti saada näennäisesti erilaiset taideteokset sulautumaan kauniisti yhteen gallerian seinällä. Luo vain yhtenäisyyttä tapaan, jolla esittelet teokset. Esimerkiksi leveä valkoinen matto ja ohut kehys yhdistävät kaikki arvokkaat taideteoksesi.