Miten valita paras puu keittiön lattialle?

Keittiön lattia kestää enemmän kuin mikään muu pinta kodissasi kaikenlaista: aamiaispöydässä kaatunutta mehua, koiranpennun mutaisia tassunjälkiä ja jopa lastesi spontaaneja jääkiekkopelejä sisätiloissa. Siksi tämä vilkkaasti liikennöity huone tarvitsee lattian, joka kestää säännöllistä kulutusta. Saatat siis ihmetellä: Toki – kunhan olet valmis pyyhkimään roiskeet ja noudattamaan huoltorutiineja. Keittiön lattiapinnoissa on runsaasti kestäviä vaihtoehtoja, joiden käyttöä ei tarvitse pelätä. Tutustu alla oleviin keittiön lattianpäällystevaihtoehtoihin ja katso, mikä sopii perheellesi.

Viimeistely Miten valita paras puu keittiön lattialle?

Useimmat nykyään suosituista keittiön lattiapinnoitteista sopivat keittiöön. Kirkkaat vesipohjaiset viimeistelyt ovat usein parhaita, koska ne säilyttävät puun värin ja niitä voidaan helposti korjata tai pinnoittaa uudelleen. Vahvin vesipohjainen viimeistely on tehtaalla levitettävä akryylikyllästetty viimeistely, joka läpäisee puun sen sijaan, että se vain pinnoittaisi pinnan. Akryylikyllästetyt lattiat ovat kalliimpia, mutta ne ovat kestävämpi keittiön lattiavaihtoehto ja vaativat vähemmän huoltoa. Öljypohjaiset pinnoitteet haalistuvat usein meripihkanvärisiksi ajan mittaan, mikä vaikeuttaa myöhempää korjausta – tämä on haitaksi keittiön kaltaisessa vilkkaasti liikennöidyssä tilassa.

Sheen Miten valita paras puu keittiön lattialle?

Kovapuulattioiden pintakäsittelyjä on saatavana kiiltävyydeltään matalasta satiinista korkeakiiltoiseen. Kiilto antaa lattialle heijastavan kiillon ja auttaa heijastamaan luonnonvaloa huoneeseen. Jokaisella kiiltävyydellä on oma paikkansa kodissasi, mutta suosittelemme yhtä tyyliä eniten keittiöihin. Satiinipintaiset pinnoitteet ovat parhaita keittiöiden lattioita, koska ne peittävät lian ja ruokahiukkaset; mitä korkeampi kiilto, sitä likaisemmalta lattiasi voivat näyttää. Matalampi kiilto peittää myös hyvin jalanjäljet tai lattian naarmut, joita esiintyy paljon käytetyissä tiloissa.

Lajit Miten valita paras puu keittiön lattialle?

Kaikki puulattiamateriaalit eivät ole samanlaisia. Kovapuut, kuten tammi, vaahtera ja kirsikka, ovat kestävimpiä. Pehmeät puut, kuten mänty, kolhiintuvat – vaikka ne olisi käsitelty läpikuultavilla maalilla. Rustiikkisen keittiön suunnitteluideoihin voi kuitenkin sopia juuri haluamasi näköinen mäntylattia. Kun vertaat puulajeja, ota huomioon myös puun jyvä. Esimerkiksi tammessa on selväjakoinen kuvio, joka peittää lian ja kolhut paremmin kuin puulajit, joissa on hienojakoinen kuvio.

Kestävyyden lisäksi ota huomioon haluamasi puulattian väri. Tammi ja vaahtera ovat vaaleampia, ja seuraavina ovat teak ja kirsikka. Pähkinä tai mahonki ovat hyviä vaihtoehtoja tummille keittiön lattioille.

Reunat Miten valita paras puu keittiön lattialle?

Puulattiat asennetaan asentamalla toisiinsa lomittuvia lankkuja. Nämä lankut voidaan leikata erikokoisiksi ja -tyylisiksi, ja voit valita, miten haluat reunat leikattavan. Nelikulmainen reuna takaa tasaisen, lähes huomaamattoman sauman lankusta toiseen. Muut reunat, kuten viistetty reuna tai raaputettu reuna, voivat olla rustiikkisen näköisiä ja jäljitellä aidon puun tuntua. Jos haluat keittiöön parhaan mahdollisen lattiapinnan, suosittelemme valitsemaan lattiakaistaleet, joissa on neliöreunat. Nämä luovat tiiviit saumat, jotka estävät roskien pääsyn; lattia, jossa on viistoreunaiset kaistaleet, kerää ruokaa ja likaa.

Ylläpito Miten valita paras puu keittiön lattialle?

Sinun on oltava valmis pitämään hyvää huolta kovapuulattiastasi. Pyyhi roiskeet yleensä välittömästi, jotta vältät tahrat. Noudata lattian valmistajan puhdistusohjeita. Suojaa lattioita kulumiselta sekä hiekan ja hiekan roskien aiheuttamilta vaurioilta asettamalla mattoja ulkosisäänkäyntien kohdalle sekä kodinkoneiden ja lavuaarien eteen. Ja käytä huonekalujen alla suojakärkiä ja -tyynyjä – suojaamattomat tuolit, jotka liukuvat ympäriinsä, aiheuttavat vuosien mittaan vakavia vahinkoja.

Kustannukset Miten valita paras puu keittiön lattialle?

Kustannukset vaihtelevat lajin, viimeistelyn ja paksuuden mukaan. Maksat neliöjalkaa kohden, joten pidä keittiösi koko mielessä ostoksia tehdessäsi. Pehmeät puulajit, joita ei suositella keittiön lattiapäällysteiksi, ovat kustannusspektrin halvemmassa päässä, 3-6 dollaria neliöjalkaa kohti. Maahantuodut puulattiat näyttävät erittäin hyvältä, mutta maksavat jopa 14 dollaria neliöjalkaa kohti. Voit myös joutua varautumaan puulattian asennukseen, jos et tee sitä itse. Monet palvelut veloittavat materiaalista riippuen 4-8 dollaria neliöjalalta. Suunnittele maksavasi noin 11 dollaria tai enemmän neliöjalkaa kohti asennetusta tammiraitainen lattiasta.

Muiden puupintojen täydentäminen Miten valita paras puu keittiön lattialle?

Ellet halua yksiväristä ulkoasua, lattian ja kaappien tulisi olla vastakkaisen näköisiä. Jos esimerkiksi valitset tummia keittiön lattiavaihtoehtoja, saatat haluta vaaleaksi maalattuja tai vaaleasta puusta valmistettuja kaappeja. Muista, että valitsemasi lattia voi näyttää erilaiselta kotona kuin näyttelytilassa. Keittiösi valon määrä saa lattiat näyttämään vaaleammilta tai tummemmilta.