Miten valita oikea varastovajan takapihalle?

Jos sinulla on suuria puutarhatyökaluja, urheiluvälineitä, polkupyöriä tai tarvitset vain ylimääräistä säilytystilaa esineille, jotka eivät mahdu kotiisi, harkitse vajan lisäämistä takapihallesi. Vajat tarjoavat ylimääräistä varastointikapasiteettia, ja niitä on saatavana monenlaisia kokoja ja materiaaleja tarpeidesi mukaan.

Kaikki takapihat eivät kuitenkaan sovellu vajalle. "Ennen kuin ryhdyt määrittelemään, mikä vaja sopii sinulle, suosittelemme, että tarkistat paikalliset rakennusmääräykset, määräykset ja rajoitukset sekä sovellettavat naapuruston säännöt", sanoo Kevin Frank, Newell Brandsin kaupallisen liiketoimintayksikön kuluttajatuotteista vastaava johtaja. Lainsäädäntö vaihtelee paikkakunnittain, mutta löydät osoitteeseesi liittyviä ohjeita siitä, tarvitsetko vajan rakentamiseen luvan, kuinka kaukana sen on oltava eri rakenteista (usein useita metrejä) ja yksityiskohtaisia tietoja perustuksista, runkorakenteista ja muusta.

Kun olet päättänyt, että voit rakentaa vajan pihallesi, on monia tekijöitä, jotka on otettava huomioon ennen ostoa. Tarkastele ensin takapihasi kokoa ja pohjapiirrosta. Tämä auttaa ohjaamaan vajan kokoa koskevaa päätöstäsi. Seuraavaksi mieti, mikä on paras vajan materiaali – vaihtoehtoja on teräksestä hartsiin ja puusta puuhun – kotisi ilmastoon. Seuraavassa autamme sinua valitsemaan täydellisen varastointivaraston, jotta voit järjestäytyä ulkona.

Miten valita oikea varastovajan takapihalle?Brie Williams Miten valita vajan sijainti?

Vajan sijoituspaikka on arvokas investointi, jota voi käyttää vuosia ja joka lisää kiinteistösi houkuttelevuutta. Pidä ulkorakennus hyvässä kunnossa tulevina vuosina näiden tärkeimpien näkökohtien avulla vajan sijainnin valinnassa.

Ota huomioon olemassa olevat rakenteet.

"Jos aiot myydä kiinteistösi myöhemmin, pysyvän varastovajan olemassaolo on positiivinen arvotekijä", sanoo Amanda Tharp, ShelterLogicin tuotepäällikkö. "Halusitpa sitten sijoittaa pienen vajan terassin päähän tai nojautuvan vajan, on uskomattoman kätevää, että lattia on valmiina." Vinoissa vajoissa on yksi kalteva katto, ja niiden rakenteen ansiosta vinojen vajojen takaosa voidaan liittää olemassa oleviin rakenteisiin, kuten autotalliin, jolloin säästetään rakennuskustannuksissa.

Valmistele perustus

"Yksi kriittisimmistä kokoonpanoa edeltävistä vaiheista, joka usein unohdetaan, on pinnan valmistelu", Frank sanoo. "Suosittelemme, että kaikki vajat rakennetaan käsitellylle puualustalle tai betonilaatalle. On myös tärkeää ottaa yhteyttä rakennusmääräyksiin ja urakoitsijaan maaperän poistamiseksi ja tasoittamiseksi, jotta perustus on tasainen.

Varmista helppo pääsy

Varmista, että valitset pihaltasi sellaisen paikan, josta säilytettäviin tavaroihin pääsee kätevästi käsiksi. "Esimerkiksi vajan ovet voivat avautua 180 astetta, joten tilasi pitäisi olla siihen sopiva", Frank sanoo. Varmista, että vajan sisäänkäynti tai ovi on riittävän leveä, jotta sinne mahtuu suurin laitteesi, kuten ruohonleikkuri tai tikkaat. Jos vajan perusta on korotettu, sinun on harkittava luiskan rakentamista, jotta vajan sisältöön pääsee helposti käsiksi.

Älä laiminlyö salaojitusta.

Toinen tekijä, joka on otettava huomioon vajan sijaintia määritettäessä, on salaojitus. Frankin mukaan alueen tulisi mahdollistaa veden asianmukainen virtaus pois vajasta sateella. Tarkista ennen vajan rakentamista, sijaitseeko kiinteistösi tulva-alueella. Riippumatta siitä, minkälaisen pohjan tai lattiatyypin valitset – painekyllästettyä puuta, betoniharkkoja tai jopa tiivistettyjä sorakerroksia – on tärkeää, että vaja on korkealla eikä se ime vettä rankkasateiden aikana.

Miten valita oikea vajan koko?

Vajoja on saatavana eri kokoisina, mukaan lukien pienikokoiset vaihtoehdot pienten laitteiden säilytykseen ja suuremmat mallit, joihin mahtuu irtotavaravaraa. Jos olet valmis harkitsemaan vaihtoehtoja, mittaa ensin pihasi koko. "Ehkä sinulla on pieni piha, ja sinun on säästettävä tilaa, tai pihasi on niin erikoisen muotoinen, että vakiokokoisen vajan asentaminen on haastavaa", Tharp sanoo. "Pienillä pihoilla pieni 8 x 8-jalkainen vaja voi olla juuri tarpeeksi tilaa tavaroiden säilyttämiseen ilman, että se hallitsee ulkotilaa. Jos sinulla on suuri piha ja tarvitset säilytystilaa ajoleikkureille ja monille ulkoiluvälineille, suuri 12 x 20-jalkainen vaja, jossa on autotallin aukko, olisi sinulle sopivampi."

Varastovajan materiaalit

Varastovajoja on saatavana monista eri materiaaleista; oikean pihaan sopivan varaston löytäminen riippuu ilmastosta, tyylistä, budjetista ja varastointitarpeista. Yleensä puu on kallein vajamateriaali, jonka jälkeen tulevat hartsi ja metalli. Lopulta keskihinta riippuu vajan koosta.

Sinkitty teräs

Sinkityt teräsrungot ovat kestäviä ja säänkestäviä. "Esimerkiksi Arrow Sheds on valmistettu sinkitystä teräksestä, joka tarjoaa kilpailukykyisen lujuuden, kestävyyden ja pitkäaikaisen arvon, joka suojaa tehokkaasti lahoamiselta, hyönteisiltä ja äärimmäisiltä sääolosuhteilta jopa 12 vuoden ajan", Tharp sanoo.

Muovi (hartsi)

Hartsi- (tai muovi-) vajat ovat yleensä huoltovapaita, edullisia, eivätkä ne lahoa, ruostu tai kuoriudu. "Hartsi tarjoaa myös esteettisesti miellyttäviä malleja, mutta se ei ole muokattavissa oleva materiaali", Frank sanoo. Kaikki muoviset vajat eivät ole kestoltaan samanlaisia; etsi malleja, jotka on valmistettu korkean tiheyden polyeteenihartsista ja joissa on ilmanvaihto. Esimerkiksi Rubbermaidin 7×7-jalkainen säilytysvarasto (800 dollaria, The Home Depot) on valmistettu raskaasta ja kestävästä hartsista, joka kestää kaikkina vuodenaikoina.

Puu

Yksi suosituimmista vajojen rakennusmateriaaleista on puu. "Puu on kestävä materiaalityyppi, joka mahdollistaa muokattavat, esteettisesti miellyttävät mallit", Frank sanoo. "Valitettavasti puu on kallista, altista lahoamiselle ja altista hyönteistuhoille, kuten termiiteille ja puusepänmehiläisille." Lisäksi puu vaatii Frankin mukaan huoltoa, kuten värjäystä tai maalausta muutaman vuoden välein, ja se todennäköisesti kuoriutuu niiden välissä. Puuvajojen kokoamisprosessi on usein pidempi ja vaikeampi kuin muiden materiaalien.

Metalli

Metalli on edullista ja tukevaa, se ei lahoa eikä kuoriudu ja on immuuni hyönteistuhoille. "Huomaa, että metalli on altis ruostumaan ja se altistuu helposti kolhuille", Frank sanoo. "Materiaali ei ole muokattavissa, ja se vaatii huoltoa, kuten ruosteen poistamista tai maalausta muutaman vuoden välein." Metalliset varastovajat voivat myös olla vaikeampia koota ja niiden malleja on rajoitettu, Frank sanoo.