Miten valita etuoven väri?

Miten valita etuoven väri?

Ulko-oven värin valitseminen on haastavampaa kuin miltä se kuulostaa, sillä ulko-ovi on yksi ensimmäisistä asioista, jotka vierailijat huomaavat kodista. Värivalinnasta riippuu paljon. Ei ole myöskään helppoa valita sävyä, joka sopii yhteen kotisi arkkitehtuurin, ulkovärin ja maisemoinnin kanssa ja joka sopii yhteen myös henkilökohtaisen tyylisi kanssa. Helpointa on valita turvallinen, neutraali väri, jota kukaan ei huomaa – vai mitä?

Etuovi on kuitenkin myös paikka, jossa voit antaa rohkean lausunnon ottamatta suurta taloudellista riskiä. Pieni väriosaaminen ja kodin ulkoasun tarkka tarkastelu auttavat. Jos etsit uutta ja trendikästä sävyä, ota huomioon maalivalmistajien vuoden 2022 värit, jotka vaihtelevat rauhallisesta ja mukavasta tummaan ja tunnelmalliseen. Otamme mukaan muutaman alla, jotta saat inspiraatiopyöräsi pyörimään.

Harkitse ympäröiviä materiaaleja ja sävyjä.

Tiili, kivi ja vinyylilaudoitus tuovat kodin ulkoseinään erilaisia elementtejä. Luonnonmateriaaleissa, kuten tiilessä ja kivessä, voi olla yleinen pohjasävy, johon on sekoitettu muita sävyjä. Jotkut tiilet ovat punaisia, kun taas toisissa on enemmän oranssia tai jopa mustaa. Kivessä voi olla erilaisia värejä, sinisistä ja harmaista mustiin ja valkoisiin. Huomioi myös kuistin väri ja materiaalit, kun teet väripäätöstä.

Jos haluat hillityn värin, joka sopii vaaleiden sivuraiteiden, kivien ja tiilien kanssa, kokeile Aleutian by HGTV Home by Sherwin-Williams -väriä. Se on tunnelmallisempi versio vaaleansinisestä ulko-ovesta, mutta tuntuu silti rauhalliselta ja viihtyisältä.

Ota huomioon kodin arkkitehtoninen tyyli.

Älä tunne kotisi arkkitehtuuria lukkiutuneeksi, mutta ota se huomioon. Esimerkiksi valkoinen maalaismökki voi näyttää hieman oudolta kirkkaanpunaisella ovella. Sherwin-Williamsin vuoden 2022 värin Evergreen Fog kaltaisessa hillityssä vihreässä värissä on kuitenkin häivähdyksiä harmaasta, jotka sopivat mökin rentoon ilmapiiriin mutta tuovat myös tunnelmaa. Voit kuitenkin myös mennä rohkeasti ja modernisti mustalla tai syvällä laivastonsinisellä, kuten yhdellä Valsparin vuoden väreistä, Mountain Riverillä, joka antaa maalaismökille modernin muodonmuutoksen.

Aseta henkilökohtaiset mieltymyksesi etusijalle.

Oletko modernin maalaistalon ystävä vai oletko enemmän perinteinen tai eklektinen? Jos pidät modernista ulko-ovista, ajattele normien ulkopuolella ja valitse iloinen lime, turkoosi, munakoiso tai kirkkaan keltainen sävy. Tai sekoita tummaa modernia ulkoväriä Benjamin Mooren October Mist -värillä maalatulla ovella. Tämä vaalea, maanläheinen vihreä tuo sisääntuloon aavistuksen luontoa.

Nykyaikaisissa kodeissa (ja kodinomistajilla) voidaan käyttää vaaleanpunaista, oranssia ja muita keväisiä värejä. Dunn-Edwardsin Art and Craftin kaltaisissa maanläheisissä ja luonnollisissa väreissä on maanläheinen tunnelma, joka sopii perinteiseen tyyliin ja vaaleaan tai tummaan ulkoväriin.

Ajattele maisemointia.

Maisemointi vaikuttaa ulko-oveen vähemmän kuin muut näkökohdat, mutta joskus sillä pitäisi olla merkitystä päätöksessä. Esimerkiksi hyvin hoidettujen pensaiden, puiden ja muiden lehtien ympäröimä (tai ahdettu) ulko-ovi ei ehkä nouse niin paljon esiin kuin haluaisit, jos ovi on maalattu vihreäksi.

Voit myös käyttää ulko-ovea vastapainona ympäröivän maiseman elementeille. Voit esimerkiksi piristää Tyynenmeren luoteisosan sateista talvisäätä kirkkaan värisellä ovella tai rikkoa aavikon ruskeaa sävyä runsaalla jalokivisävyllä.

Tee siitä näyttävä (tai ei).

On aikoja, jolloin ulko-oven ei luultavasti pitäisi herättää liikaa huomiota, ja yksi näistä ajoista on, kun kotisi on myynnissä. Värit, kuten musta, hiilenharmaa ja valkoinen, vetoavat laajasti ostajiin ja voivat nostaa kodin arvoa. Nämä neutraalit värit sopivat hyvin yhteen ulkoseinien sisustuselementtien, kuten seppeleiden ja ulkokalusteiden kanssa, jotka myös lisäävät kodin houkuttelevuutta.

Lähetä viesti

Jos olet arvioinut maisemointisi, talosi värin ja rohkeutesi (siis ovesi pukemisesta uuteen rohkeaan sävyyn) ja et vieläkään löydä täydellistä sisääntulovärisävyä, tässä on vielä yksi elementti, jota kannattaa harkita, ennen kuin lähdet maalikauppaan: Joissakin maissa ja kulttuureissa kodin ulko-oven värillä on merkitystä. Realtor.com-sivuston mukaan vihreä ovi viittaa vaurauteen ja hyvinvointiin. Siniseksi maalattu ovi antaa rauhoittavan ja luotettavan vaikutelman, joka ikään kuin sanoo, että tule sisään – sisällä on hyviä ihmisiä.