Miten tehdä ulkoinen mitra jalkalistoissa?

Ulkopuoliset mitrat ovat erittäin käteviä, kun jalkalistoja yhdistetään. Jalkalistojen liittäminen vierekkäisiin jalkalistoihin on erittäin tärkeää, ja sen ansiosta huone saa virtauksen ja näyttää myös siistiltä.

Mikään ei ole pahempaa kuin se, että uusi jalkalista pilataan huonolla tai karkealla liitostyöllä.

Toisin kuin sisäpuoliset, ulkoiset jiiriliitokset ovat tietenkin seinän ulkopuolella eivätkä sisäpuolella. Tämänpäiväisessä blogissa kerromme sinulle, miten jalkalistojen ulkosyrjäys tehdään.

Ennen kuin aloitat, tässä ovat työkalut ja materiaalit, joita tarvitset työn tekemiseen:

Aloittaminen:

Vaihe 1 – Puhdista alue ennen asennusta.

Miten tehdä ulkoinen mitra jalkalistoissa?

Varmista ennen aloittamista, että alue, johon aiot asentaa jalkalistat, on siisti ja puhdas. Jos näet alueella likaa tai roskia tai jopa pölyä, tartu harjaan ja ala poistaa niitä, kunnes alue on puhdas.

Teemme näin, koska pöly tai roskat voivat aiheuttaa sen, että jalkalistat nousevat korkeammalle lattiasta, puhumattakaan siitä, että kun yrität myöhemmin liimata niitä liimalla, se ei ole muuten yhtä tehokas.

Vaihe 2 – Merkitse ja leikkaa jalkalista.

Miten tehdä ulkoinen mitra jalkalistoissa?

Ennen kuin leikkaat jalkalistan, mittaa ensin seinien pituus. Kun olet tyytyväinen, merkitse ensimmäinen jalkalista, ja merkinnät ovat lähellä jalkalistan vasenta reunaa.

Käyttämällä sitten hakkurisahaa tai käsisahaa yhdistettynä jiirilevyyn, pidä jalkalista itseesi päin ja leikkaa päätä 45 asteen kulmassa.

Miten tehdä ulkoinen mitra jalkalistoissa?

Toisin kuin sisäpuolisen jiirin kohdalla, varmista kuitenkin, että leikkaat sen jalkalistan ulkopuolelle etkä sisäpuolelle. Toisin sanoen päinvastoin kuin sisäpuolinen mitra.

Kun olet tehnyt sen, leikkaa jalkalista seinän koon mukaan ja varmista, että se sopii seinään.

Miten tehdä ulkoinen mitra jalkalistoissa?

Kun olet tyytyväinen, ota toinen jalkalista ja käännä se niin, että profiili on sinusta poispäin. Merkitse kohta ja varmista, että leikkaat sen 45° asteen kulmassa vastakkaiseen suuntaan.

Vaihe 3 – Testaa kulmaliitokset.

Ota seuraavaksi hiomapaperilla purseet pois jalkalistoista (viitaten äskettäin leikattujen alueiden tasoittamiseen).

Miten tehdä ulkoinen mitra jalkalistoissa?

Testaa kulmaliitokset kuivakiinnityksellä. Käytännössä tämä on vain niiden testaamista ilman liimaa.

Miten tehdä ulkoinen mitra jalkalistoissa?

Jos se näyttää hyvältä, voit siirtyä vaiheeseen 4. Jos se on pielessä, toista vaihe 2 merkitsemällä ja tarkistamalla mitrisaumat uudelleen.

Vaihe 4 – Kiinnitä jalkalistat seinään.

Jos liitokset ovat kunnossa, käännä jalkalistat niin, että näet niiden takaosan. Levitä sitten liima siksak-linjalla.

Miten tehdä ulkoinen mitra jalkalistoissa?

Teemme tämän siksak-viivalla, koska se auttaa liimaa tarttumaan paljon paremmin kuin liimapalojen käyttö. Se myös estää aukkojen syntymisen tulevaisuudessa.

Kun olet valmis, tartu jalkalistoihin ja kiinnitä ne yksi kerrallaan varovasti seiniin. Käytä painetta, jotta jalkalistat tarttuvat kunnolla seinään.

Miten tehdä ulkoinen mitra jalkalistoissa?

Kun ne on liimattu kiinni ja yhdistetty saumakohdasta, anna liiman jähmettyä hetken aikaa.

Vaihe 5 – Kiinnitä jalkalista pysyvästi kiinni

Kun liima on kovettunut, sinun on kiinnitettävä jalkalista seinään. Tähän tarvitset seinästä ja käytössäsi olevista työkaluista riippuen:

Vasara ja naulat

Tappipistooli

Senkki ja ruuvi

Muurauskruunu

Jos kiinnität seinän pylväisiin, vasara ja naulat ovat halpa ja helppo vaihtoehto. Merkitse vain lyöntikohta lyijykynällä, ota naula ja lyö naula jalkalistaan. Tee näin, kunnes jalkalista on tukevasti kiinni. Nastapistooli on sama, mutta se on nopeampi eikä vaadi yhtä paljon vaivaa.

Miten tehdä ulkoinen mitra jalkalistoissa?

Kaksi muuta menetelmää on tarkoitettu tiiliseinille. Jos haluat tietää, miten jalkalistat kiinnitetään tarkemmin, katso YouTube-sivuillamme oleva video jalkalistojen kiinnittäminen.

Yhteenveto

Näin tehdään ulkosyrjähdys.

Varmista, että merkitset jalkalistat kunnolla, jotta liitokset yhdistyvät kunnolla. Hio kummatkin päät niin, että ne ovat sileät eivätkä karheat. Lopuksi, kun olet liimannut sen liimalla, kiinnitä jalkalista paikalleen sillä menetelmällä, joka sopii seinään, johon kiinnität.

Nyt seinien pitäisi näyttää paljon kauniimmalta tämän liitoksen kanssa yhdessä seinän ulkopuolella. Toivottavasti tämä opas on auttanut sinua, ja jos tarvitset lisää vinkkejä, tutustu muihin blogeihimme tai videoihimme, joista saat meiltä lisää ohjeita.

Muuten kiitos lukemisesta ja nähdään ensi kerralla.