Miten tehdä sisäinen mitra jalkalistoissa?

Sisäpuoliset hiomalaudat ovat erittäin käteviä jalkalistojen yhdistämisessä. Jalkalistojen liittäminen viereisiin jalkalistoihin on erittäin tärkeää, ja sen ansiosta huone saa virtauksen ja näyttää myös siistiltä.

Mikään ei ole pahempaa kuin se, että uusi jalkalista pilataan huonolla tai karkealla liitostyöllä. Tämänpäiväisessä blogissa kerromme sinulle, miten jalkalistat liitetään sisäpuolisesti.

Ennen kuin aloitat, tässä ovat työkalut ja materiaalit, joita tarvitset työn tekemiseen:

Aloittaminen:

Vaihe 1 – Puhdista asennettava alue.

Varmista ennen aloittamista, että alue, johon aiot asentaa jalkalistat, on siisti ja puhdas. Jos näet alueella likaa, roskia tai pölyä, tartu harjaan ja poista se, kunnes alue on puhdas.

Teemme näin, koska pöly tai roskat voivat aiheuttaa sen, että jalkalista nousee korkeammalle lattiasta, puhumattakaan siitä, että kun yrität kiinnittää sen myöhemmin liimalla, se ei ole muuten yhtä tehokas.

Vaihe 2 – Merkitse ja leikkaa jalkalista.

Ennen kuin leikkaat jalkalistan, mittaa ensin seinät nähdäksesi, kuinka pitkiä ne ovat, ja kun olet tyytyväinen, merkitse ensimmäinen jalkalista ja merkinnät lähellä jalkalistan vasenta reunaa.

Käytä sitten hakkuri- tai käsisahaa, johon on yhdistetty särmäyspuikko, ja leikkaa jalkalista itseesi päin 45 asteen kulmassa. Kun olet tehnyt sen, leikkaa jalkalista seinän koon mukaan ja varmista, että se sopii seinään.

Kun olet tyytyväinen, ota toinen jalkalista ja käännä se niin, että profiili on sinusta poispäin.

Merkitse kohta ja varmista, että leikkaat sen 45° asteen kulmassa vastakkaiseen suuntaan. Leikkaa jalkalista ja jalkalistasi päiden pitäisi nyt näyttää tältä:

Vaihe 3 – Testaa kulmaliitokset.

Seuraavaksi poista hiomapaperia käyttäen purseet jalkalistasta (viitaten hiljattain leikattujen alueiden tasoittamiseen).

Testaa kulmaliitokset kuivakiinnityksellä. Käytännössä tämä on vain niiden testaamista ilman liimaa.

Jos se näyttää hyvältä, voit siirtyä vaiheeseen 4. Jos se on pielessä, toista vaihe 2 merkitsemällä ja tarkistamalla mitrisaumat uudelleen.

Vaihe 4 – Jalkalistan kiinnittäminen seinään

Jos karkealiitos on hyvä, käännä jalkalistat niin, että näet niiden takaosan. Levitä sitten liimaa siksak-linjalla.

Teemme tämän siksak-viivalla, koska se auttaa liimaa tarttumaan paljon paremmin kuin liimapalojen käyttö, ja se myös estää aukkojen syntymisen tulevaisuudessa.

Kun olet valmis, ota jalkalistat ja kiinnitä ne yksi kerrallaan varovasti seiniin. Käytä painetta, jotta jalkalistat tarttuvat kunnolla seinään.

Kun ne on liimattu kiinni ja liitoskohdasta yhdistetty, anna liiman jähmettyä hetken aikaa.

Vaihe 5 – Kiinnitä jalkalista pysyvästi kiinni

Kun liima on kovettunut, sinun on kiinnitettävä jalkalista seinään. Tähän tarvitset seinästä ja käytössäsi olevista työkaluista riippuen:

Vasara ja naulat

Tappipistooli

Senkki ja ruuvi

Muurauskruunu

Jos kiinnität seinän pylväisiin, vasara ja naulat ovat halpa ja helppo vaihtoehto.

Yksinkertaisesti merkitset lyijykynällä lyöntikohdan, haet naulan ja lyöt naulan jalkalistaan. Tee näin, kunnes jalkalista on tukevasti kiinni. Nastapistooli on sama, mutta se on nopeampi eikä vaadi yhtä paljon vaivaa.

Kaksi muuta menetelmää on tarkoitettu tiiliseinille. Jos haluat tietää, miten jalkalistat kiinnitetään yksityiskohtaisemmin, katso YouTube-sivuillamme oleva video, miten jalkalistat kiinnitetään.

Yhteenveto:

Näin tehdään sisäpuolinen jiirisorvaus. Varmista, että merkitset jalkalistat kunnolla, jotta liitoskohdat yhdistyvät kunnolla, hio molemmat päät sileiksi eikä karheiksi ja lopuksi, kun olet liimannut ne liimalla, kiinnitä jalkalistat paikoilleen sillä menetelmällä, joka sopii seinään, johon kiinnität.

Nyt seinien pitäisi näyttää paljon paremmalta, kun tämä liitos on seinän sisällä.

Toivottavasti tämä opas on auttanut sinua, ja jos tarvitset lisää vinkkejä, tutustu muihin blogeihimme tai videoihimme, joista saat meiltä lisää ohjeita. Muuten kiitos lukemisesta ja nähdään ensi kerralla.