Miten tealankeltaiset kurpitsat tekevät halloweenista turvallisemman allergisille lapsille.

Halloween on usein huoleton kokemus pienille lapsille, mutta joillakin lapsilla on ruoka-aineallergioita, joiden vuoksi heidän karkkipusseissaan olevat karkit voivat olla vaarallisia. Vaikeista tai hengenvaarallisista allergioista kärsivien lasten vanhemmat saattavat tuntea, että heidän on pidettävä lapsensa pois juhlapäivän aktiviteeteista Halloween-herkkujen kanssa kotona tai tarkastettava huolellisesti jokainen kerätty esine – eikä kumpikaan vaihtoehto tunnu erityisen juhlalliselta. Tulkaa mukaan Teal Pumpkin Project -hankkeeseen.

Tämä FARE:n (Food Allergy Research and Education) aloite pyrkii varmistamaan, että kaikki lapset voivat kerätä herkkuja turvallisesti halloweenin aikaan, lisäämällä tietoisuutta lasten ruoka-aineallergioista ja muista sairauksista – hankkeen mukaan joka 13. lapsella on ruoka-aineallergia. Lue lisää, mitä Teal Pumpkin Project on ja miten teal kurpitsakoristelu osoittaa, että osallistut turvallisempaan ja hauskempaan Halloweeniin kaikille.

Mikä on Teal Pumpkin Project -hanke?

Teal Pumpkin Project -hanke kannustaa karkki tai kepponen -tapahtumaan osallistuvia kotitalouksia tarjoamaan muita kuin ruokaherkkuja. Karkkien ja pienten leivonnaisten jakamisen sijaan voit jakaa hehkutikkuja, kyniä, tarroja tai muita pieniä leluja, joita on yleensä saatavilla (ja vieläpä irtotavarana!) monista paikoista, joista ostat Halloween-karkkeja. Osallistuvat talot voivat ilmoittaa tarjoavansa muita kuin ruoka-annoksia asettamalla kotinsa ulkopuolelle teerikurpitsan muiden Halloween-ulkokoristeiden kanssa.

Hankkeen historia juontaa juurensa vuoteen 2012, jolloin tennesseeläinen äiti Becky Basalone etsi keinoja, joilla hänen poikansa voisi osallistua halloween-aktiviteetteihin ilman, että hänen vakava ruoka-aineallergiansa laukeaisi. Hän halusi luoda visuaalisen vihjeen, jonka avulla muut perheet tietäisivät, että hänen kotinsa on allergiaystävällinen, joten hän sijoitti kirkkaan tiilenpunaisen kurpitsan etukuistilleen merkiksi siitä, että hänellä on muita kuin ruoka-aineita.

Halloween-iltana hän jakoi hämähäkkirenkaita, kikkasilmiä ja hehkutikkuja ja selitti samalla aloitettaan kaikille ovikelloa soittaneille. Kahden seuraavan vuoden aikana teal kurpitsan ja allergiaystävällisen karkki tai kepponen -ideasta tuli niin suosittu, että FARE käynnisti virallisesti valtakunnallisen Teal Pumpkin Project -hankkeen vuonna 2014.

Miten voit osallistua?

Anna pienten zombien, prinsessojen ja supersankareiden tietää, että kotisi on allergiaystävällinen, asettamalla kirkkaan tiilenpunaisen kurpitsan kotiovellesi. Voit joko ostaa sellaisen tai peittää elävän kurpitsan tiilenpunaisella maalilla. Muista vain asettaa se näkyvälle, esteettömälle ja jalkakäytävältä näkyvälle paikalle! Olemme myös luoneet ilmaisen tulostettavan kyltin ja oviripustimen, jotka voit laittaa esille kurpitsasi kanssa.

Hanki ilmaiset tulostettavat materiaalit.

Kun olet asettanut kurpitsasi esille ja ripustanut kyltit, hanki hauskoja herkkuja, jotka eivät ole ruokaa. Saatat luulla, että yksittäisten lelujen jakaminen olisi kalliimpaa kuin tyypillinen karkkipussi, mutta näin ei ole – suuret vähittäiskaupat myyvät tonneittain pieniä, pelottavia rihkamaa vastaavaan hintaan. Lisäksi nämä ei-ruokaherkut säilyvät vuosia, toisin kuin karkit, joten voit varastoida niitä ja käyttää ylijäämät ensi vuonna. Pienellä huolellisuudella, luovilla herkuilla ja kätevien tulostettavien kylttien avulla kaikilla voi olla hieno (ja turvallinen) Halloween.