Miten suojella omaisuutta maastopaloilta?

Miten suojella omaisuutta maastopaloilta?

Maastopalojen aiheuttamat vahingot voivat olla täysin tuhoisia. Voittoa tavoittelemattoman Headwater Economics -tutkimusryhmän vuonna 2020 tekemän tutkimuksen mukaan maastopalot tuhosivat lähes 89 000 rakennusta vuosina 2005-2020. Mikä vielä pahempaa, 62 prosenttia menetyksistä tapahtui pelkästään vuosina 2017, 2018 ja 2020.

Vaikka maastopalot saattavat vaikuttaa pysäyttämättömiltä (ja monella tapaa ne ovatkin), on olemassa keinoja suojata omaisuuttasi palovahingoilta. Oikeilla tiedoilla ja ennakoivalla lähestymistavalla kuka tahansa voi ryhtyä toimiin kotinsa suojaamiseksi.

Raivaa pensas ja kuollut kasvillisuus.

Joissakin osissa maailmaa maastopaloja kutsutaan myös harjapaloiksi, koska ne ruokkivat kuivemmilla alueilla kuolleita harjoja, kasvillisuutta ja puita. Yksi tapa hidastaa maastopalon etenemistä on pitää kiinteistö tyhjänä näistä palavista materiaaleista. Kuolleiden puiden kaataminen sekä kuolleen pensaikon, ruohon, lehtien ja muun roskan poistaminen vähentää maastopalon polttoainetta ja hidastaa sen leviämistä kiinteistölle.

Luo puolustettava alue.

Puolustuskelpoisen vyöhykkeen luominen kiinteistön ympärille on yksi parhaista strategioista, joilla voidaan pienentää kodin riskiä maastopalon aikana. Tämä vyöhyke käsittää kaiken 100 jalan säteellä talosta, ja kiinteistö kannattaa jakaa pienempiin, hallittaviin vyöhykkeisiin:

  • Vyöhyke 1 käsittää 0-5 jalan etäisyyden talosta. Poista tältä alueelta palavat ulkokalusteet, aidat ja terassin alla olevat varastot. Käytä myös kovia pintoja ja betonia polttoainekatkojen luomiseen. Muista poistaa kaikki kuolleet kasvit ja pitää tämän vyöhykkeen kasvit kasteltuina.
  • Vyöhyke 2 kattaa alueen, joka on 5-30 jalkaa talosta. Poista kuollut pensaikko, pidä puiden latvojen välissä 18 jalan väli ja istuta puut ja kasvillisuus pieninä ryhminä.
  • Vyöhyke 3 käsittää 30-100 jalkaa ulospäin, ja on tärkeää pitää nämä puut karsittuina ja tämäkin vyöhyke vapaana pensaista. Poista myös kaikki pienet ikivihreät puut, jotka kasvavat varttuneiden puiden välissä, sillä ne ovat täynnä palavaa pikeä.

National Fire Protection Association (NFPA) julkaisee puolustettavia vyöhykkeitä koskevan oppaan, joka sisältää hyödyllistä lisätietoa aiheesta.

Suojaa kattosi

Koska maastopalojen lentävät hiilet ovat usein rakennuspalojen syynä, katon suojaaminen on avainasemassa. A-luokan kattopeltien käyttö auttaa vähentämään mahdollisuuksia, että katolle laskeutuva hiili aiheuttaa tulipalon.

Hyvä uutinen on se, että kattosi saattaa jo olla A-luokiteltu; useimmat asfalttipaanut ovat A-luokiteltuja, ja kaikki metallikatot ovat A-luokiteltuja. Vaikka nämä kattotiilet eivät suojaa kotia palolta, ne tarjoavat suojaa sen haavoittuvimmalle pinnalle.

Pidä hiillos poissa tuuletusaukoista ja ikkunoista.

Lentävät hiilet leijailevat yhtä todennäköisesti avoimiin ikkunoihin, tuuletusaukkojen halkeamiin ja avoimiin räystäisiin. Jos maastopalon uhka lähestyy, on tärkeää suojata nämä alueet vaaroilta. Ullakon tuuletusaukkojen ja ikkunoiden sulkeminen ⅛-tuumaisella metallisuojalla estää hiilloksen kulkeutumisen sisään ja sallii silti ilmavirran. Paljaat kattoparrut ja avoimet räystäät on parasta eristää, vaikka se vaikuttaisikin kodin ulkonäköön.

Jos tulipalo lähestyy ja sinua kehotetaan poistumaan tai tunnet olosi uhatuksi, muista sulkea kaikki ikkunat ja ovet ja jättää ne lukitsematta. Jos sinulla on aikaa, poista syttyvät ikkunanpäällysteet ja siirrä syttyvät huonekalut pois ikkunoista ja ovista.

Tee yhteistyötä naapureidesi kanssa.

Voit ryhtyä kaikkiin mahdollisiin varotoimiin suojellaksesi omaisuuttasi maastopaloilta, mutta jos asut tiheään asutulla alueella, kotisi on vain yhtä turvallinen kuin naapuriesi kodit. Tee yhteistyötä naapureidesi kanssa turvallisempien pihojen ja viime kädessä turvallisemman naapuruston luomiseksi noudattamalla näitä käytäntöjä myös heidän kiinteistöillään.

Valmistele pakoreitti.

Jos sinua kehotetaan evakuoimaan, evakuointikäskyn laiminlyöminen ja kotiin jääminen asettaa sinut, perheesi ja tulipaloon vastaavat miehistöt tarpeettomaan vaaraan. Valmistele sen sijaan pakoreitti. Pidä ajoneuvosi täynnä polttoainetta ja valmista laukku, jossa on joitakin välttämättömiä tavaroita. Tiedä myös muutama eri reitti ulos asuinalueeltasi, jotta voit paeta tulipalon suunnasta riippumatta.

Läheisten maastopalojen savu voi ulottua useiden osavaltioiden alueelle ja vaikuttaa ilmanlaatuun. Harkitse ilmanpuhdistimen hankkimista ennen paikallisen tai alueellisen maastopalon syttymistä, jotta hengitysilmasi on turvallista kotona ollessasi ja palatessasi evakuoinnin jälkeen.