Miten suihkun viemärin tukkeutuminen poistetaan?

Tukkeutuneet suihkuviemärit ovat sotkuisia! Useimmiten hiukset kerääntyvät kylpyammeen ja suihkun putkiin tukkimaan viemäreitä. Hiukset sitovat sisäänsä saippuajäämiä, jotka sulautuvat hiusryppäiden kanssa muodostaen läpäisemättömiä tukoksia, jotka ruuhkauttavat vettä suihkualtaisiin ja kylpyammeisiin. Kun poistat suihkuviemärin tukkeutumisen, aloita yksinkertaisimmasta ja turvallisimmasta ratkaisusta. Paras ratkaisu tukkeutuneeseen suihkuviemäriin on usein tee-se-itse-menetelmä, sillä kaupalliset viemärin puhdistusaineet voivat vahingoittaa putkia, jos niitä käytetään liian usein. Noudata tätä strategioiden järjestystä tukkeutuneen viemärin puhdistamiseksi ja anna viemärin tehdä se, mikä sen on tarkoitus tehdä: Anna veden valua vapaasti.

Miten suihkun viemärin tukkeutuminen poistetaan?

BHGDanielle Moore

Parhaat työkalut tukkeutuneen suihkuviemärin korjaamiseen

Jos mietit, miten suihkuviemäri saadaan tukkeutumaan, vastaus vaatii muutamia työkaluja ja taloustarvikkeita. Varaa ämpäriin ruuvimeisseleitä, taskulamppu, viemärikoura (7 dollaria, The Home Depot) tai rautalankainen vaateripustin, lateksikäsineet, valkoista etikkaa, ruokasoodaa ja muovinen jätesäkki roskien säilyttämistä varten. Pidä käsipuhallin, käsikäyttöinen putkimieskäärme (54 dollaria, The Home Depot) ja kaupallinen viemärin puhdistusaine valmiina, jos niitä tarvitaan tukkeutuneeseen suihkuviemäriin.

Miten suihkun viemärin tukkeutuminen poistetaan?Edward Gohlich Miten korjata tukkeutunut suihkuviemäri?

Katso ensin tarkkaan, mitä suihkuviemärissäsi tapahtuu. Irrota viemärin siivilän kansi ruuvimeisselillä; liota viemärin kantta valkoisessa etikassa saippuakertymien poistamiseksi. Valaisemalla putkea taskulampulla näet, näkyykö suihkuviemärin tukos. Jos tukos on näkyvissä, käytä käsineitä ja tartu viemärikynteen, paksuun lankaan tai suoristettuun rautalankahenkariin ja noudata seuraavia ohjeita:

Tee pihdeillä koukku ripustimen toiseen päähän.Työnnä lanka, kynsi tai ripustin alas viemäriin, kunnes tukos tarttuu kiinni.Vedä tukos ulos; toista tarvittaessa.Juoksuta kuumaa vettä viemäriin.

Jos vesi ei lopu, suihkuviemäri voidaan tukkia monella muulla tavalla, esimerkiksi käyttämällä ruiskua, putkikäärmettä tai luonnollisia puhdistusaineita.

Miten tukkeutunut suihkuviemäri korjataan pistoolin avulla? Miten suihkun viemärin tukkeutuminen poistetaan?

BHGDanielle Moore

Wc-pullo on hieno putkityökalu tukkeutuneen suihkuviemärin apuri; sen tarkoitus on pakottaa kaikenlaiset tukokset ja tukkeumat alaspäin ja ulos viemäreistä.

Aseta pömpeli niin, että kuppi peittää viemärin aukon.Jos haluat tiiviimmän tiivisteen, voitele pömpelin reunan pohja vaseliinilla.Täytä suihkuallas tai amme vedellä niin paljon, että se peittää pömpelin huulitetun reunan.Työnnä pömpeliä nopeasti ylös ja alas muutaman minuutin ajan, jotta syntyy imu ja tukos työntyy viemärin läpi.Huuhtele viemäri kuumalla vedellä. Suihkuviemärin viemäröintiohjeet

Vaikka erityisiä suihkuviemärin avaimia ei tarvita, ne voivat auttaa vaikeissa tukoksissa. Putkimieskäärme on eräänlainen kannettava pora. Käsikampi käyttää vaijeria, joka ulottuu pitkälle putkiin ja tarttuu kaukana oleviin suihkuviemäritukoksiin. Käytä näitä ohjeita tukkeutuneen suihkuviemärin irrotukseen:

Siirrä vaijeria alaspäin putkeen, kunnes se ei enää liiku. Kun vaijeri pysähtyy, olet osunut tukokseen.Kierrä käärmeen kahvaa vastapäivään tarttuaksesi tukokseen; jatka kierrättämistä, kunnes tukos on poissa viemäristä.Toista tarvittaessa.Juoksuta kuumaa vettä viemärin läpi. Miten korjata tukkeutunut suihkuviemäri luonnollisesti?

Ajattele laavaa pullistelevia tulivuoria, joita ruokasoodan ja valkoisen etikan sekoitus ruokkii; kuvittele nyt, että tämä purkauksellinen räjähdys kulkee alaspäin tukkeutuneen viemärin läpi. Kokeile valjastaa tämä kemiallinen reaktio puhdistamaan tukkeutuneet putket luonnollisesti:

Kaada kiehuvaa vettä tukkeutuneeseen viemäriin. 1 kuppi ruokasoodaa ja 1 kuppi etikkaa kaadetaan viemäriin. 15 minuuttia ennen kuin huuhtelet kiehuvalla vedellä.

Vaihtoehtoisesti voit kokeilla kaataa tukkeutuneeseen viemäriin 1 kupin ruokasoodaa, 1 kupin suolaa ja 1 kupin valkoviinietikkaa; anna sen vaikuttaa 15 minuuttia ennen kuin huuhtelet kiehuvalla vedellä.

Kolmannessa menetelmässä käytetään veden painetta vahvistamaan kaavan huuhteluvoimaa. Kaada viemäriin 1 kupillinen ruokasoodaa ja 1 kupillinen valkoviinietikkaa. Jos kyseessä on kylpyammeen viemäritulppa, aseta viemäritulppa paikalleen. Jos kyseessä on suihkuviemäri, käytä kumista viemärisuojusta tai märkää pesulappua viemärin tukkimiseen. Täytä amme tai suihkuallas kuumalla vedellä. Anna sen olla 10 minuuttia ennen tulpan vetämistä; tyhjenevän veden pitäisi työntää etikkasoodalla pehmitetty tukos ulos putkesta. Huuhtele kiehuvalla vedellä.

Jos vesi on edelleen tukkeutunut näiden DIY-menetelmien jälkeen, käytä kaupallista viemärin puhdistusainetta.

Miten suihkun viemärin tukkeutuminen poistetaan?Werner Straube Miten suihkuviemäreiden tukkeutumisen poistaminen onnistuu viemärin puhdistusaineella?

Hyödynnä kaupallisten viemärinpuhdistusaineiden (7 dollaria, Target) voimaa, kun kaikki muu ei auta suihkun viemärin tukkeutumisen poistamisessa. Käytä käsineitä ja poista kaikki tavoitettavissa olevat roskat ja hiukset, ennen kuin kaadat viemäriin viemäripuhdistusainetta. Jos tukos ei ole poistunut yhden käyttökerran jälkeen, kokeile viemäriin upottamista. Jos tukkeuma on sitkeä, suihkuviemäri saattaa tukkeutua vasta muutaman päivän kuluttua, kun puhdistusainetta käytetään toistuvasti. Noudata aina valmistajan ohjeita ja pidä viemärinpuhdistustuotteet poissa lasten ja lemmikkieläinten ulottuvilta.