Miten säilyttää kurkut niin, että ne pysyvät tuoreina ja raikkaina?

Kesäkurkut ovat raikkaita, hieman makeita ja sopivat loistavasti kaikkeen salaateista voileipiin. Voit suolata niitä, marinoida niitä, heittää niitä viljakulhoihin tai valmistaa mausteista kurkkukimchiä. Oikein säilytettynä kurkut säilyvät jääkaapissa jopa viikon. Lue parhaat kurkkujen säilytysvinkkimme, joilla voit pidentää tuoreiden kurkkujen käyttöikää, mukaan lukien vinkit tuoreimpien kurkkujen valitsemiseen torilta. Loppujen lopuksi ei ole mitään pahempaa kuin löytää vihannesvarastosta mössöisiä, limaisia kurkkuja.

Näin valitset kurkut

Jotta saat kurkuista kaiken irti, on tärkeää tietää, mitä etsit kussakin tuoreessa vihanneksessa. Tässä on luettelo ohjeista ja kielloista, jotka on hyvä ottaa huomioon kurkkuja ostaessasi:

    Kurkkujen värin tulisi olla keskivihreästä tummanvihreään.Kurkkujen tulisi olla kiinteitä ilman pehmeitä kohtia, ruhjeita tai ryppyjä.Kurkkuissa ei saisi olla virheitä, valkoista hometta tai keltaisia täpliä, sillä ne voivat viitata mätänemiseen tai siihen, että kurkku on ylikypsä ja mätänemässä.Tuore kurkku on melko hajuton. Jos kurkusta lähtee hajuja, se voi olla liian kypsä.Kurkku ei saa tuntua paisuneelta tai painavalta, ikään kuin se olisi täynnä vettä.

Miten säilyttää kurkut niin, että ne pysyvät tuoreina ja raikkaina?

Alberto Rojas Garcia/Getty Images (kuvassa)

Näin valmistelet kurkut varastointia varten

Food and Drug Administrationin (FDA) mukaan liittovaltion terveysviranomaiset arvioivat, että lähes 48 miljoonaa ihmistä sairastuu vuosittain haitallisilla bakteereilla saastuneista elintarvikkeista. Sen lisäksi, että sinun on pestävä omat kätesi mahdollisten pöpöjen ja bakteerien poistamiseksi ennen tuotteiden käsittelyä, tässä on muutamia hyödyllisiä vinkkejä kurkkujen pesuun, kun olet tuonut ne kotiin, jotta niiden tuoreus säilyy.

    Hiero kurkkua varovasti pitämällä sitä tavallisen, viileän juoksevan vesijohtoveden alla. FDA:n mukaan ei tarvitse käyttää saippuaa tai tuotepesuaineita. Käytä puhdasta vihannesharjaa kiinteiden tuotteiden, kuten melonien ja kurkkujen, hankaamiseen. Vaikka käyttäisit kurkun heti tai samana päivänä, muista silti huuhdella se viileällä vedellä ennen kuorimista. Näin varmistat, etteivät lika ja bakteerit siirry veitsestä kurkun lihaan. Muista kuivata kurkut pesun jälkeen kokonaan paperipyyhkeillä tai imukykyisellä, puhtaalla keittiöpyyhkeellä ennen niiden säilyttämistä. Jos ne säilytetään märkinä, ylimääräinen kosteus voi aiheuttaa niiden limaantumisen ja nopean pilaantumisen.

Kurkkujen säilyttäminen jääkaapissa

Vaikka kurkut ovat lujia ja vankkoja, ne eivät ole kaikkein kestävimpiä varastoitavia tuotteita. Ne ovat melko helposti pilaantuvia ja herkkiä, joten ne vaativat erityistarpeita tuoreutensa säilyttämiseksi. Soveltamalla näitä vinkkejä ja menetelmiä kurkut säilyvät yleensä jopa 5-6 päivää jääkaapissa.

    Kääri kurkut kääreeseen.. Kun kurkut ovat täysin kuivia, ne tulisi kääriä kuiviin paperipyyhkeisiin tai kuivaan, puhtaaseen teepyyhkeeseen.Kurkut on säilytettävä jääkaapissa, jos niitä ei käytetä välittömästi.. Vaikka kurkut tarvitsevat jäähdytystä, niitä ei kuitenkaan saa säilyttää erittäin alhaisissa kylmälämpötiloissa. Sijoita ne pikemminkin jääkaapin lämpimimmälle alueelle, joka on yleensä lähellä etuosaa tai ovea. Jos ne jäätyvät matalassa lämpötilassa, ne pilaantuvat, muuttuvat hyytelömäisiksi ja vesipainoisiksi ja mätänevät sisältäpäin.Kun säilytät ne jääkaapissa, niiden on pysyttävä siellä, kunnes ne ovat käyttövalmiita.. Kun kurkut ovat kylmiä, ne hikoilevat. Jos ne hikoilevat runsaasti, niistä voi tulla pehmeitä ja läpimärkiä.

Voiko kurkkuja säilyttää tiskipöydällä?

Kuten aiemmin mainittiin, kurkut on säilytettävä jääkaapissa niiden säilyvyyden pidentämiseksi. Jos sinun on säilytettävä niitä lyhyen aikaa tiskillä, laita ne viileään, kuivaan ja suoralta auringonvalolta suojattuun paikkaan. Liiallinen kosteus voi nopeuttaa pilaantumista, joten aseta kurkut paperipyyhkeen päälle tai säilytä niitä hengittävässä astiassa.

Viipaloitujen kurkkujen säilyttäminen

Säilytä ylijääneet viipaloidut kurkut ilmatiiviissä pussissa tai astiassa jääkaapissa. Jos olet kuorinut osan kurkusta ja sinulla on ylijäämiä, kääri ne tiiviisti muovikelmuun ja laita kurkku sitten ilmatiiviiseen vetoketjulliseen muovipussiin tai -astiaan ja palauta ne jääkaappiin. Leikatut kurkut säilyvät jääkaapissa 1-2 päivää.

Ilmavirta vs. ilmatiivis kurkkuvarastointi

Kun kurkut on pesty, kuivattu ja kääritty, ihmiset usein säilyttävät niitä ilmatiiviissä vetoketjullisessa pussissa tai astiassa parhaimmillaan suojakilvenä. Tämä menetelmä kuitenkin lukitsee kosteuden sisäänsä. Vaikka tämä voi olla ihanteellista muille tuotteille, kurkut sitovat kosteutta nopeasti ja haluavat olla kuivassa tilassa ja hengittää hieman. Ilmanpitävässä astiassa ne altistuvat nopeasti kondenssivedelle, mikä aiheuttaa niiden ennenaikaisen kuoleman. Siksi kurkut säilyvät pidempään, jos säilytät ne kuivattuina ja käärittyinä verkkotuotepussissa tai jossakin muussa sellaisessa, joka sallii hieman ilmavirtausta. Ilmankierto pitää kurkut raikkaina, kuivina ja tuoreina pidempään.