Miten säilyttää huiveja, jotta kaapissa ei olisi epäjärjestystä?

Riippumatta siitä, onko sinulla vain kourallinen vai huomattava kokoelma huiveja, ne ansaitsevat olla asianmukaisesti järjestyksessä. Se auttaa pitämään ne hyvässä kunnossa vuosien ajan ja helpottaa löytämään juuri sen huivin, jonka haluat käyttää päivän asun kanssa. Jos et ole vielä löytänyt vankkaa järjestelmää huivien säilytykseen, kokeile jotakin seuraavista ideoista kaulaliinojen virtaviivaistamiseksi.

1. Arkisto taitettuna

Se saattaa kuulostaa pelottavalta, mutta viilun taittaminen on yksinkertainen tapa pitää vaatteet siistinä, ja se on ihanteellinen tapa säilyttää myös huiveja. Kun teet tämän helpon muutoksen, näet kaikki huivisi kerralla. Sen sijaan, että tunkisit ne laatikkoon tai roskakoriin, taittele ne neliöiksi ja rivitä ne pystysuoraan kuin kansiot arkistokaapissa. Tämä menetelmä on tehokkain isompien huivien kanssa, sillä ne pysyvät paremmin pystyssä kyljellään. Pienempien huivien kohdalla kannattaa harkita niiden rullaamista ja pinoamista. Tämä menetelmä toimii missä tahansa näistä tiloista:

Lipaston laatikot: Käytä jousikuormitettuja laatikonjakajia, jotta huivit pysyvät rivissä tai ne voidaan erottaa toisistaan vuodenaikojen mukaan.

Laatikosto: Mukautettu vapaasti seisova laatikkoyksikkö kaapissa voi olla ratkaiseva apuvälineitä varten. Pinoa taitellut huivit yhteen tai kahteen laatikkoon ja lisää etukahvaan tai kahvoihin etiketti.

Laatikot ja korit: Jos sinulla on tyhjää hyllytilaa, voit silti taittaa huivit kansiomenetelmällä. Määritä vain muutama suorakulmion muotoinen avoin säiliö (valitse kangasvuorattu, jotta ne eivät takertuisi), arkistoi ne ja merkitse etupuolelle etiketti, josta käy ilmi, mitä sisällä on.

Miten säilyttää huiveja, jotta kaapissa ei olisi epäjärjestystä?

Blaine Moats

2. Seinäesitteet

Tarvitset vain vähän tyhjää seinätilaa nätin (ja toimivan) esittelyn tekemiseen. Olet kuullut hattuseinästä hattujen säilytykseen, joten miksi et käyttäisi samaa ideaa huiveille Kokeile jotakin näistä tavoista:

Hyllyt: Ajattele pyyhetelinettä, mutta kauniimpana. Etsi vaakasuora teline, jonka viimeistely sopii tyyliisi, ja taita sitten villahuivit päälle kuten käsipyyhkeen. Tai solmi kevyemmästä materiaalista valmistetut huivit peräkkäin.

Koukut: Järjestä seinälle yksittäisiä koukkuja niin, että huiveilla on tarpeeksi tilaa roikkua. Tämä vaihtoehto toimii hyvin, jos sinulla on erilaisia huivimateriaaleja ja pituuksia. Jos sinulla on liian monta huivia ripustettavaksi tällä tavalla, aseta suosikkihuivit esille ja säilytä loput toisella menetelmällä.

3. Villapaitakopit

Vaikka otsikko antaa ymmärtää, että niissä pitäisi säilyttää villapaitoja, nämä tilansäästäjät sopivat erinomaisesti erilaisille vaatteille ja asusteille. Viilutettuja villapaitoja voi säilyttää roikkuvassa villapaitakopissa, jos käytät mukana tulevia laatikostoalustoja, joita monissa roikkuvissa kopeissa on mukana. Lisäosat sopivat myös kevyille huiveille, joita ei voi taittaa hyvin, mutta jotka voi solmia ja heittää sisään. Taitettavat huivit voidaan myös asettaa vaakasuoraan hyllylle, jolloin ne on helppo hakea kiireisinä aamuina.

Miten säilyttää huiveja, jotta kaapissa ei olisi epäjärjestystä?

Jacob Fox

4. Tarvikkeiden järjestäjät

Onko kaapin tangossa ohutta tilaa Harkitse ripustettavaa järjestäjää, joka on tehty erityisesti huivien, vöiden ja solmioiden kaltaisille esineille. Niitä on saatavilla monenlaisia kuvioita ja viimeistelyjä, joten voit löytää tyyliin ja estetiikkaan sopivan.

Ennen kuin etsit oikean asusteiden järjestelijän, käy läpi kaikki huivisi ja siivoa kokoelmasi, jotta voit. On hyödyllistä tietää tarkalleen, kuinka monta sinulla on jäljellä, sillä useimmissa järjestelijöissä on tietty määrä koukkuja tai silmukoita. Voit aina tarvittaessa tuplata ne, mutta on parempi antaa huivien hengittää, ja ne on helpompi löytää, jos ne roikkuvat yksitellen. Ripustettava asusteiden järjestäjä toimii parhaiten ohuiden tai keskikokoisten huivien, kuten pashminojen, kanssa. Jos sinulla on pääasiassa paksumpia ja painavampia tyylejä, kannattaa ehkä harkita jotain muuta menetelmää.

5. Villapaitalaatikot

Jälleen kerran nimi on harhaanjohtava, sillä näissä pudotettavissa järjestelijöissä voi säilyttää käytännössä mitä tahansa. Farkuista kukkaroihin ne istuvat tai pinoutuvat hyvin hyllyille ja suojaavat tavaroita pölyltä ja lialta. Ne ovat optimaalisia kookkaammille huiveille, jotka pitäisi taittaa vaakasuoraan kasaan ja liu’uttaa sitten laatikkoon. Useimmissa laatikoissa on edessä kirkas ikkuna, josta näet tarkalleen, mitä laatikon sisällä on, avaamatta edes kantta.

6. Käytä S-koukkuja

Jos pidät ajatuksesta ripustaa huiveja yksitellen, mutta sinulla ei ole siihen seinätilaa, S-koukut ovat edullinen ratkaisu. Laske, kuinka monta huivia haluat ripustaa, ja kiinnitä kaapin tankoon sama määrä koukkuja. Ne voidaan ripustaa myös seinätelineeseen, jos ripustustilaa on vähän. Ripusta huivit haluamaasi järjestykseen vuodenaikojen, värien tai tilaisuuksien mukaan. Vielä edullisempi järjestelyratkaisu on, jos käytät ylimääräistä sarjaa avonaisia suihkuverhon renkaita saman tuloksen saavuttamiseksi.

Miten säilyttää huiveja, jotta kaapissa ei olisi epäjärjestystä?

Greg Scheidemann

7. Oven yläpuolella olevat koukut

Oven yläpuolella oleva teline mahtuu helposti makuuhuoneen tai vaatekaapin sisäpuolelle ja siihen mahtuu niin monta huivia kuin koukkuja on. Samoin oven yläpuolella oleva kenkien järjestäjä toimii hyvin huiveille, jotka voidaan solmia ja pujottaa yksittäisiin taskuihin.

8. Huopatikkaat

Sinulla saattaa jo olla olohuoneessasi huopatikkaat, mutta ne voivat olla yhtä hyödylliset huiveille. Huopien tapaan huiveja voi säilyttää tikkailla makuuhuoneen, vaatekaapin tai eteisen koristeena. Taita paksut huivit alimman tikapuun päälle (kuten peiton kohdalla) ja solmi ohuemmat huivit ylimpiin tikapuihin.