Miten saada täyteaine pois vaatteista: 3 tehokasta menetelmää, joita kannattaa kokeilla sotkuisen projektin jälkeen

Miten saada täyteaine pois vaatteista: 3 tehokasta menetelmää, joita kannattaa kokeilla sotkuisen projektin jälkeen

Kaulkumi tekee ihmeitä tiivistäessään lavuaarien ja kylpyammeiden reunoja. Samat ominaisuudet, jotka tekevät siitä loistavan tiivisteen, tekevät siitä kuitenkin vaikeasti irrotettavan vaatteista. Kaulkumi uppoaa ja alkaa tiivistää kuituja, kun se imeytyy kankaaseen. Paidat, housut, synteettiset tai luonnolliset, kankaalla ei ole väliä. Tiiviste voi pilata sen.

Kun etsit ratkaisua siihen, miten saumausaine saadaan pois vaatteista, aloita tarkistamalla tahran tila. Mitä nopeammin toimit, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on poistaa caulk ennen kuin se ehtii tiivistyä ja kovettua. Kaikki ei kuitenkaan ole menetetty, jos saumaus on kuivunut. On olemassa pari tapaa puuttua myös vaikeampiin caulk-tahroihin.

Jatka lukemista, niin saat selville, miten poistat saumausmassan vaatteista, mukaan lukien menetelmät vesipohjaisen saumausmassan ja silikonisaumausmassan poistamiseksi. Myös märän ja kuivan saumausmassan poistamiseen on yksityiskohtaisia ohjeita.

Miten märkä vesipohjainen täyteaine poistetaan vaatteista?

Märkä tiivistemassa on helpompi poistaa kuin kuiva tiivistemassa. Vaikka vaatteet on mahdollista pestä tavallisella pesukoneen pesuohjelmalla, tarkista vaatteet perusteellisesti, ettei tahra ole jäänyt huomaamatta, ennen kuin peset ja kuivatat vaatteet.

Ennen kuin yrität poistaa kaulkua vaatteista, tarkista aina, minkä tyyppistä kaulkua kankaassa on, ja lue kankaan etiketti ennen minkään levittämistä, jotta voit välttää kankaan vahingoittumisen entisestään.

Seuraavalla menetelmällä voidaan poistaa märkä vesipohjainen caulk. Jos haluat tietää, miten poistat silikonisen saumausmassan vaatteista, lue alla olevat vaiheittaiset ohjeet osiosta "Miten saada saumausmassa pois vaatteista liimanpoistoaineella".

Tarvikkeet
Puhtaat liinat tai paperipyyhkeet.
Alkoholi
Pesukone
Pyykinpesuaine

VAIHE 1: Huuhtele tahra juoksevan veden alla mahdollisimman pian.

Jos tiiviste on vielä märkä, voit ehkä pestä sen pois tavallisella pesuohjelmalla. Ennaltaehkäisevä isku, jolla poistetaan mahdollisimman paljon tiivistettä, lisää kuitenkin mahdollisuuksia poistaa se onnistuneesti.

Juoksuta kyseinen alue veden alla ja poista niin paljon tiivistettä kuin mahdollista. Määritä veden lämpötila kankaan mukaan. Esimerkiksi kankaat, jotka pitäisi pestä vain viileässä vedessä, tulisi huuhdella viileässä vedessä.

VAIHE 2: Pyyhi tiivistettä puhtaalla liinalla tai paperipyyhkeellä.

Huuhtelun jälkeen yritä poistaa lisää tiivistettä pyyhkimällä aluetta puhtaalla liinalla tai paperipyyhkeellä. Pyyhe auttaa imemään tiivistettä ennen kuin se ehtii imeytyä kankaan kuituihin. Varmista, että pyyhit, äläkä hankaa. Hankaaminen voi pakottaa saumausmassan syvemmälle kuituihin, jolloin sen poistaminen vaikeutuu.

VAIHE 3: Käytä puhdistusalkoholia.

Levitä seuraavaksi hankausalkoholia löysääksesi saumausmassan pitoa kuiduissa. Hieronta-alkoholi haihtuu nopeasti ja voi poistaa veden mahdollisesti jättämän saumausmassan. Varmista jälleen, että pyyhit aluetta pikemminkin kuin hankaat sitä. Joissakin tapauksissa alkoholia käyttämällä voidaan poistaa suurin osa tai jopa kaikki jäljellä oleva tiiviste.

VAIHE 4: Pese vaatteet pesukoneessa.

Kun olet huuhtonut, pyyhkinyt ja levittänyt (ja sitten pyyhkinyt) hankausalkoholia, aja vaatteet tavallisen pesuohjelman läpi. Tarkista tahra ennen vaatteiden kuivaamista. Jos saumausainetta on edelleen jäljellä, yritä liottaa tahraa hankaavassa alkoholissa, pyyhi se pois ylimääräisen aineen poistamiseksi ja aja vaatteet toisen pesuohjelman läpi.

Miten poistaa kuiva täyteaine vaatteista?

Kuiva tiivistemassa voi olla vaikeampi poistaa kuin märkä tiivistemassa. Tämä poistoprosessi on samanlainen kuin vahan poistaminen kankaasta – jäädyttämällä se.

Ennen kuin yrität poistaa kaulkua vaatteista, tarkista aina, minkä tyyppistä kaulkua kankaassa on, ja lue kankaan etiketti ennen kuin käytät mitään, jotta voit välttää kankaan vahingoittamisen entisestään. Seuraavalla menetelmällä voidaan poistaa kuiva vesipohjainen caulk. Jos haluat tietää, miten silikonimassaa poistetaan vaatteista, lue alla olevat vaiheittaiset ohjeet osiosta "Miten saada massa pois vaatteista liimanpoistoaineella".

Tarvikkeet
Suljettava muovipussi
Pakastin
Sakset
Alkoholia tai puhdistusainetta
Pesukone
Pyykinpesuaine (valinnainen koville tahroille).

VAIHE 1: Aseta vaatteet suljettavaan muovipussiin ja pakasta ne.

Taita tahrattu vaate siten, että tahrat osoittavat ulospäin, ja aseta se suljettavaan muovipussiin. Tämä suojaa sekä vaatetta että pakastimessa olevaa ruokaa. Jätä suljettu pussi pakastimeen, kunnes vaatteet ovat jäätyneet. Vaatteiden pitäisi tuntua jäykiltä ja mahdollisesti rapeilta, jos ne ovat olleet märkiä pakastimeen laitettaessa.

VAIHE 2: Käytä saksia kaapiaksesi tiivistettä pois.

Käytä saksia hitaasti irrottaaksesi ja raaputtaaksesi jäätynyttä tiivistettä pois. Pidä sakset suljettuna käyttäen toisen terän ulkoreunaa. Joskus on helpointa lohkaista tiivistettä irti palasina. Voit myös käyttää viilaa, voiveitsen tai muun samankaltaisen työkalun kaapimiseen.

VAIHE 3: Pyyhi jäljelle jäänyt tiiviste pois puhdistusalkoholilla.

Jos vaatteisiin on jäänyt caulkia, joko liota tai pyyhi tahra pesualkoholilla. Varmista, että tahrat pyyhitään pois, jotta ne eivät painu syvemmälle kuituihin. Imeytä ylimääräinen hankausalkoholi puhtaalla, kuivalla liinalla. Jos tahraa on edelleen jäljellä, kokeile vaatteiden pesua tavallisella pesuohjelmalla.

Miten silikonitiiviste poistetaan vaatteista liimanpoistoaineella?

Jos haluat tietää, miten silikonitiiviste poistetaan vaatteista, liimanpoistoaineet ovat usein paras valinta. Liimanpoistoaineet toimivat hajottamalla tiivisteen sidoksia. Tarkista tahranpoistoaineen etiketti, sillä useimmissa on lueteltu materiaalityypit, joita ne voivat poistaa, mukaan lukien silikonitiiviste.

Tarvikkeet
Liimanpoistoaine, kuten Goo Gone.
Alkoholia tai käsihuuhdeainetta.
Pesukone
Pyykinpesuaine

VAIHE 1: Levitä liimanpoistoainetta tiivistetahralle.

Noudata valmistajan ohjeita liimanpoistoaineen levittämisessä kyseiselle alueelle. Jotkin liimanpoistoaineet ovat suihkepullossa, toiset taas ovat geeliä tai nestettä, joka taputetaan tahralle puhtaalla liinalla.

Anna tahranpoistoaineen vaikuttaa vaatteessa valmistajan ehdottaman ajan. Tyypillisesti liimanpoistoaine vaatii 1-3 minuutin asetusaikaa ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä.

VAIHE 2: Poista varovasti ylimääräinen tiivistemassa saksilla.

Kun olet odottanut ehdotetun ajan, käytä saksia tai samankaltaisen muotoista esinettä irrottaaksesi tai raaputtaaksesi varovasti tiivistettä. Tiiviste irtoaa yleensä palasina. Työskentele järjestelmällisesti vaurioituneella alueella, kunnes kaikki saatavilla oleva tiiviste on poistettu.

VAIHE 3: Käytä hankaavaa alkoholia ja/tai pese vaatteet tavallisella pesukerralla.

Käytä puhdistusalkoholia jäljellä olevan tahran pyyhkimiseen ja poistamiseen. Pese vaatteet kankaan suositellussa tavallisessa pesuohjelmassa, jotta jäljellä oleva saumaus saadaan poistettua edelleen. Tarkista, että saumaus on poistettu ennen vaatteiden kuivaamista.

Viimeiset ajatukset

Näistä hyväksi havaituista puhdistusmenetelmistä voi olla apua, kun haluat tietää, miten saumausaine saadaan pois vaatteista. Valitse menetelmä tahran luonteen ja caulkin tyypin perusteella. Jos vesipohjainen saumausaine on vielä märkä, pelkkä huuhtelu vedellä tai puhdistusalkoholilla voi riittää. Kankaan kuituihin kuivuneeseen täyteaineeseen voi auttaa pakastaminen.

Silikonipohjaisella täyteaineella kiinni olevat vaatteet voidaan puhdistaa liimanpoistoaineella, ja täyteaineen poistaminen kokonaan voi vaatia useiden menetelmien yhdistelmää. Pienellä vaivalla ja pyyhkimällä (ei hankaamalla) saumaus voidaan poistaa, jolloin vaatteet ovat taas käyttövalmiita.