Miten saada maali pois jalkalistoista?

Jos aiot remontoida kotiasi, haluat varmistaa, että saavutat parhaan mahdollisen lopputuloksen. Tätä varten haluat aloittaa aina kun mahdollista tuoreesta ja puhtaasta pinnasta.

Tässä artikkelissa keskitymme päätuotteeseemme – jalkalistoihin. Kerromme, miten saat maalin pois jalkalistoista.

Vinkki: näitä tekniikoita voidaan käyttää useimpiin kodin puuosiin, myös arkkitraveihin., ovenkarmit, ikkunalaudat, lattianpäällysteet ja paljon muuta.

Maalin poistaminen puusta

On reilua sanoa, että suurin osa jalkalistoista on tehty jostain puusta. Viime vuosina suosituin on MDF-levy.

Riippumatta siitä, minkälaisesta puusta aiot poistaa maalia, vinkkimme auttavat sinua.

Jos asut vanhanaikaisessa kiinteistössä, jossa on perinteisiä piirteitä, saatat paljastaa monimutkaisia kuvioita, jotka on hitaasti peitetty maalikerroksella kerros toisensa jälkeen koko niiden elämän ajan.

Olemme täällä näyttämässä sinulle, että maalin poistaminen voi olla helppoa, etenkin kun käytössäsi on oikeat tekniikat ja tuotteet.

Miten saada maali pois jalkalistoista?

Tutustu alla oleviin 3 parhaaseen tapaan poistaa maali jalkalistoista:

Maalin hionta pois.

Jos poistat maalia metrejä ja metrejä, hionta ei ehkä ole sinua varten. Se on kuitenkin todella tehokas tekniikka pienemmissä projekteissa. Esimerkiksi keskiverto makuuhuoneen jalkalistat voisi hoitaa hiomalla.

Mitä enemmän maalikerroksia on hiottava, sitä vaikeampaa ja aikaa vievämpää tämä on.

On myös muistettava, että puun hionta poistaa pinnan, joten haluat hioa mahdollisimman tasaisesti. Vältä hiomasta samaa kohtaa liian ohueksi tai luomasta koloja.

Sähkötyökalujen käyttäminen maalikerrosten pois hiontaan auttaa sinua saamaan tasaisen pinnan, ja tasainen paine kohdistuu suuremmalle pinnalle.

Suosittelemme, että käytät tämän menetelmän kanssa aikaa, kunnes saat tuntuman siihen (käsin hiottaessa tai sähkötyökaluja käytettäessä).

Miten saada maali pois jalkalistoista?

Pinnan lämmittäminen

Jos haluat poistaa maalin mahdollisimman nopeasti, lämpö on oikea tapa. Sähköisiä kuumailmapuhaltimia on helposti saatavilla paikallisista rautakaupoista, joten sellainen on helppo hankkia.

Tätä menetelmää käytettäessä on oltava varovainen, ettei puu kärähdä. Tämä on kuitenkin pienempi ongelma, jos aiot maalata jalkalistat uudelleen, kun vanha maali on poistettu.

Toinen asia, joka on syytä pitää mielessä, on se, että kuumailmapuhaltimella ei voi poistaa lakkaa. Lakalla on taipumus muuttua liiman kaltaiseksi (ajattele PVA:ta), kun siihen kohdistetaan lämpöä, joten käytä kuumailmapuhallinta vain maalinpoistoon.

Miten saada maali pois jalkalistoista?

Maalin poistaminen kemikaaleilla

Useimmiten jalkalistoissa on monimutkaisia kuvioita ja vaikeasti saavutettavia alueita.

Maalinpoistoaineen käyttö on yksi suosituimmista menetelmistä jalkalistojen maalinpoistoon. Tämä johtuu siitä, että ne ovat todella helppokäyttöisiä ja niitä löytyy edullisesti useimmista rautakaupoista.

Kun ostat maalinpoistolaitetta, varmista, että se on nimenomaan maalinpoistoon tarkoitettu (joitakin käytetään lakoille ja muille pintakäsittelyaineille).

Voit löytää erilaisia määriä riippuen siitä, kuinka paljon maalia on poistettava.

Maalin poistamiseen tarvittavat työkalut ja suojaimet

Nyt kerromme sinulle, mitkä ovat suosituksemme, kun käytät edellä mainittuja menetelmiä maalin poistamiseen jalkalistoista.

Nämä hyödyttävät sinua tekemällä tehtävästä helppoa työtä ja pitämällä sinut myös turvassa.

Suojaus

Riippumatta siitä, minkä menetelmän valitset, varmista, että sinulla on oikeat suojavarusteet, ja toteuta ylimääräisiä varotoimia mahdollisten onnettomuuksien estämiseksi.

Lyijyn testaaminen maalissa

Ennen kuin yrität poistaa maalia mistä tahansa, sinun on tarkistettava, sisältääkö maali lyijyä.

Vuoteen 1960 asti lyijymaalia käytettiin kodeissa monilla pinnoilla. Jos tiedät, että edellinen sisustus saattoi olla tätä aikaisempi, sinun on tehtävä lyijytesti.

Tästä huolimatta suosittelemme, että tämä testi tehdään ennen kuin vanhaa maalia yritetään poistaa.

Lyijytestejä voi ostaa useimmista rautakaupoista (ja myös verkkosivustoilta) melko edullisesti.

Tämä testi on erittäin tärkeä, jos aiot hioa maalia pois, koska se aiheuttaa paljon pölyä. Tämän pölyn hengittäminen on erittäin vaarallista terveydelle, erityisesti raskaana oleville naisille ja pienille lapsille.

Suojavaatetus

Hiottaessa pöly kiertää hengitysilman mukana. Jotta hienojakoiset hiukkaset eivät pääsisi keuhkoihisi, tarvitset kunnolla istuvan pölynaamarin.

Se voi vaikuttaa myös silmiin ja ihoon, joten suojalasien käyttäminen ja haalarin (tai pitkähihaisen t-paidan) käyttäminen voi auttaa ehkäisemään ärsytystä.

Kaikki edellä mainitut auttavat, jos käytät lämpöä myös maalin poistamiseen jalkalistoista. Sen lisäksi, että pistoolin tuottama lämpö voi olla mahdollisesti ongelmallista, myös maali kuumenee, mikä lisää riskitasoa.

Jos työskentelet kemiallisen strippausaineen kanssa, sinun on lisäksi käytettävä laadukkaita käsineitä, jotta estät nesteen joutumisen ihollesi.

Miten saada maali pois jalkalistoista?

Huoneen ilmanvaihto

Sinun tulisi työskennellä ainakin huoneessa, jossa voit jättää ovet ja ikkunat auki, jotta alue tuulettuu paremmin.

Tämä auttaa pitämään raitista ilmaa huoneessa ja pitämään ikävät höyryt loitolla, etenkin kun käytät lämpöä tai kemiallisia strippausaineita.

Hionta olisi tehtävä ulkona aina kun se on mahdollista. Meidän tapauksessamme jalkalistat on kiinnitetty seiniin kodin sisällä, joten se ei vain ole mahdollista.

Ikkunoiden varmistaminen mahdollisimman pitkälle auki on tässä skenaariossa itsestäänselvyys. Jos käytät konehiomakonetta, on suositeltavaa hankkia lisälaite, jota voidaan käyttää pölyn keräämiseen sitä mukaa kuin sitä syntyy.

Tämä ei ainoastaan auta pitämään sinut turvassa, vaan säästää myös aikaa ylimääräisen pölyn siivoamiseen.

Käytä dikloorimetaania (metyleenikloridia) sisältämätöntä kuorinta-ainetta.

Kun valitset maalinpoistoaineita, varmista, että ne eivät sisällä edellä mainittua kemikaalia.

Jotkut ammattilaiset käyttävät tätä kemikaalia, koska se on nopeavaikutteinen, mutta tavallisen tee-se-itse-käyttäjän on syytä pysyä erossa siitä.

Pienetkin altistumismäärät voivat olla erittäin haitallisia terveydelle – se on todella ikävä kemikaali.

Tarvittavat työkalut

On aina parasta investoida parhaisiin saatavilla oleviin työkaluihin. Ne eivät ainoastaan todennäköisesti kestä kauemmin, vaan voit myös saada aikaan korkeatasoisen viimeistelyn.

Sinun ei tietenkään tarvitse liioitella, jos poistat maalia vain pieneltä alueelta. Perusta budjetti sen työn määrän mukaan, johon aiot ryhtyä.

Hiekkapaperi / sähköhiomakone

Olipa hiominen sitten käsin tai sähkötyökaluja käyttäen, markkinoilla on monenlaisia vaihtoehtoja.

Sähköhiontalaitteita on saatavana lukuisilla lisälaitteilla, joten varmista, että teet tutkimustyötä ja hankit hiottavalle pinnalle sopivimman.

On parasta hankkia hiomapapereita eri karkeusasteilla, jotta saat tasaisen pinnan.

Lämpöpistooli

Jos aiot poistaa maalin lämmön avulla, lämpöpistooli on oikea tapa.

Yleensä niissä on ainakin pari lämpöasetusta ja säädettävä ilmavirta.

Kun käytät kuumailmapuhallinta, muista, ettet jätä sitä yhteen paikkaan liian pitkäksi aikaa – juju on pitää se liikkeessä pienillä alueilla. Varmista, että pidät sen myös tasaisella etäisyydellä jalkalistasta.

Jos sinulla on käsilläsi romupuun pala, suosittelemme harjoittelemaan sitä, jotta saat tuntumaa aseeseen ja sen tuottamaan lämpöön.

Kun kuumennat pientä aluetta edestakaisin liikkein, maali alkaa kuplia ja rypistyä. Tämä tarkoittaa, että se on valmis raaputettavaksi pois.

Kun yrität raaputtaa maalia pois, jos se tuntuu tahmealta eikä lähde helposti irti, sinun on hyvä lisätä lämpöä alueelle ja yrittää uudelleen.

Kaapimet

Yksi kaavin riittänee kuvion alapuolella olevaan tasaiseen jalkalistan osaan.

Profiilialuetta käsitellessäsi tarvitset todennäköisesti erikokoisia kaapimia, jotta pääset kaikkiin nurkkiin ja koloihin – varsinkin jos sinulla on perinteinen tai koristeellinen muotoilu.

Maalinpoistoaine

Kun valitset maalinpoistoaineita, varmista, ettei niissä ole hieman aiemmin artikkelissa mainittua kemikaalia, ja varmista, että kyseessä on maalinpoistoaine, joka poistaa maalia.

Jalkalistojen uudelleenviimeistelyyn liittyvät toimet

Jos olet kätevän oppaamme ansiosta valinnut ihanteellisen maalinpoistomenetelmän, voit aloittaa maalin poistamisen!

Kun sinulla on jälleen puhdas, maaliton pinta, olet valmis levittämään jalkalistoihin uuden maalin.

Sattumalta meillä on postaus jalkalistojen maalaamisesta, joten tutustu siihen, jos tarvitset neuvoja todella ammattimaisen lopputuloksen saavuttamiseksi.