Miten saada kynttilävaha pois purkista: 4 tehokasta menetelmää

Miten saada kynttilävaha pois purkista: 4 tehokasta menetelmää

Kynttiläpurkkeja on erikokoisia ja -muotoisia. Kun kynttilä on palanut loppuun, lasiastia soveltuu hyvin moniin muihin käyttötarkoituksiin, kuten pienten rihkamakorujen tai työpöytätarvikkeiden järjestämiseen, pikkurahojen säilyttämiseen tai jopa uusien kynttilöiden valmistamiseen.

Ennen kuin voit kuitenkin käyttää näitä astioita uudelleen, sinun on ensin tiedettävä, miten saat kynttilävahan pois purkista. Jatka lukemista oppiaksesi neljä erilaista menetelmää kynttiläpurkkien puhdistamiseen poistamalla vaha tehokkaasti. Sen jälkeen voit käyttää tyhjiä purkkejasi hyödyksi.

Kuinka poistaa kynttilävaha purkeista käyttämällä kiehuvaa vettä?

Yksi tapa poistaa kynttilävaha purkista on käyttää kiehuvaa vettä. Jos haluat kokeilla tätä tekniikkaa kotona, tarvitset vain kattilan, pyyhkeen ja vettä.

VAIHE 1: Lisää kattilaan vettä ja kiehauta se liedellä.

Aloita lisäämällä kattilaan niin paljon vettä, että kynttiläpurkki täyttyy. Peitä kattila ja aseta se liedelle keskilämmölle. Anna veden kiehua. Vaihtoehtoisesti voit keittää vettä vedenkeittimessä.

VAIHE 2: Laita purkki pyyhkeen päälle ja täytä suurin osa purkista kiehuvalla vedellä.

Aseta pyyhe työtasolle ja aseta purkki pyyhkeen päälle. Kaada varovasti kiehuvaa vettä niin, että purkki täyttyy noin sentin päähän yläreunasta.

VAIHE 3: Anna veden jäähtyä purkissa muutaman tunnin ajan.

Kun olet kaatanut kuuman veden purkkiin, se saa vahan sulamaan. Kun vaha on sulanut, se kelluu pinnalle. Anna purkin ja veden jäähtyä kokonaan, ennen kuin yrität poistaa vahan.

VAIHE 4: Siivilöi vaha purkista ja kaada vesi pois.

Poista käsilläsi suuret vahakimpaleet ja siivilöi sitten kaikki pienemmät palat pois purkista. Varo, ettei vahaa mene viemäriin, sillä se voi tukkia sen.

VAIHE 5: Toista tarvittaessa ja pese purkki.

Voi kestää muutaman kierroksen kiehuvaa vettä, jotta kaikki vaha saadaan poistettua purkista, joten saatat joutua toistamaan edellä kuvatut vaiheet, kunnes kaikki vaha on poistunut. Kun olet onnistuneesti poistanut kaiken vahan, käytä saippuaa ja vettä purkin puhdistamiseen.

Miten kynttilävaha saadaan pois purkeista pakastamalla?

Jos et saa kynttilääsi kestämään pidempään ja olet valmis puhdistamaan jäljellä olevan vahan pois, kokeile purkin pakastamista. Sen opetteleminen, miten kynttiläpurkeista saa vahan pois pakastamalla, on melko yksinkertaista; siihen tarvitaan vain pakastin ja voiveitsi.

VAIHE 1: Laita purkki pakastimeen ennen nukkumaanmenoa.

Jotta tämä tekniikka olisi tehokas, kynttiläpurkki on pidettävä pakastimessa muutaman tunnin ajan. Helpointa on laittaa purkki pakastimeen ennen kuin menet illalla nukkumaan. Sitten voit puhdistaa purkin seuraavana aamuna.

VAIHE 2: Käännä kynttiläpurkki ympäri ja kaada vaha pois.

Kun kynttilävaha on ollut pakastimessa yön yli, se on kutistunut. Jos käännät purkin ympäri, vahakimppu todennäköisesti putoaa ulos ja putoaa.

VAIHE 3: Poista jäljellä oleva vaha voiveitsellä.

Jos purkissa on vielä kynttilävahaa jäljellä, yritä raaputtaa se pois voiveitsellä. Voit myös rikkoa voiveitsellä vahakimpaleen, joka saattaa olla liian suuri mahtuakseen purkin aukon läpi.

VAIHE 4: Pese purkki saippualla ja vedellä.

Kun haluat viimeistellä purkin valmistelun sitä odottavaa käyttöä varten, puhdista se saippualla ja vedellä.

Kuinka poistaa vaha kynttiläpurkista uunin avulla?

Kun haluat tietää, miten poistaa vaha kynttiläpurkista tai jopa useammasta kynttiläpurkista samanaikaisesti, voit kokeilla myös uunin käyttöä. Tähän menetelmään tarvitset muun muassa leivinpaperin, alumiinifolion ja pergamenttipaperin.

VAIHE 1: Esilämmitä uuni ja valmistele purkit.

Esilämmitä uuni 200 celsiusasteeseen. Poista etiketit purkeista, jotta vältyt onnettomuuksilta. Jos ne eivät irtoa helposti, kokeile liottaa purkit vedessä etikettien irrottamiseksi.

VAIHE 2: Vuoraa leivinpelti alumiinifoliolla ja leivinpaperilla.

Valmistele leivinpelti kynttilöitä varten peittämällä se alumiinifoliolla. Peitä sitten alumiinifolio pergamenttipaperilla.

VAIHE 3: Aseta kynttiläpurkit ylösalaisin pergamenttipaperin päälle ja paista niitä 15 minuuttia.

Laita purkit pergamenttipaperin päälle, avoin puoli alaspäin, ja aseta leivinpelti uuniin. Sulje uunin luukku ja anna purkkien olla uunissa noin 15 minuuttia.

VAIHE 4: Siirrä lasipurkit varovasti uudelle pergamenttipaperille.

Ota leivinpelti pois uunista. Pergamenttipaperia peittää todennäköisesti paljon vahaa, joten siirrä tyhjät kynttiläpurkit puhtaalle palalle pergamenttipaperia jäähtymään.

VAIHE 5: Anna purkkien jäähtyä ja pese ne sitten saippualla ja vedellä.

Kun purkit ovat jäähtyneet täysin, pese ne lämpimällä saippualla ja vedellä.

Näin saat vahan pois purkeista hiustenkuivaajalla

Toinen tapa saada vaha pois kynttiläpurkeista on käyttää hiustenkuivaajaa. Hiustenkuivaajan lisäksi tarvitset tähän lähestymistapaan uunikinta ja voiveitsen.

VAIHE 1: Pidä kynttilää kiinni uunikintaalla ja aseta hiustenkuivaaja lämpimälle.

Aseta kynttiläpurkki tasaiselle (mieluiten kuumuutta kestävälle) pinnalle. Lasipurkki voi kuumentua nopeasti, kun sitä lämmitetään hiustenkuivaajalla, joten sinun kannattaa käyttää uunikinta siinä kädessä, joka koskettaa purkkia. Kun kaikki on valmista, valitse hiustenkuivaajasta lämmin asetus ja käynnistä se.

VAIHE 2: Kohdista hiustenkuivaaja purkin aukkoon vahan lämmittämiseksi.

Suuntaa hiustenkuivaaja kynttiläpurkin sisällä olevaan vahaan. Jatka muutaman minuutin ajan, kunnes vaha alkaa pehmentyä.

VAIHE 3: Poista vaha kynttiläpurkista.

Tarkista vaha säännöllisesti, ja kun se tuntuu pehmeältä, poista se purkista. Joissakin tapauksissa voit ehkä yksinkertaisesti nostaa sen pois purkista. Saatat kuitenkin joutua raaputtamaan purkin reunoja voiveitsellä.

VAIHE 4: Pese kynttiläpurkki saippualla ja vedellä.

Kun kynttiläpurkki on täysin jäähtynyt, puhdista se saippualla ja vedellä, jotta se on valmis uuteen käyttötarkoitukseen, jonka olet sille suunnitellut.

Parhaat vinkit kynttiläpurkkien uudelleenkäyttöön

Nyt kun tiedät, miten saat vahan pois purkista, tässä on muutamia ideoita siitä, miten voit käyttää puhdistetut kynttiläpurkit uudelleen talossasi ja puutarhassasi.

  • Koristeellinen "kulhojen täyttö" -näyttö
  • Kylpypommin, hiussolmion, pumpulipallon tai muun kylpyhuonetarvikkeen säilytyspaikka.
  • DIY-kynttilöiden valmistus
  • Toimistotarvikkeiden pidike
  • Tyhjien siemenpakkausten tai kasvipoimujen säilytyspaikka
  • Kierrätys paikallisen jätehuoltopalvelun kautta