Miten saada kirjahyllyt näyttämään sisäänrakennetuilta käyttämällä koristeita DIY-projektimme avulla?

Valmiiksi koottuja kirjahyllyjä on saatavilla kodin vähittäismyymälöissä, mutta ne näyttävät usein pienikokoisilta ja hatarilta. Jos haluat enemmän näyttävyyttä, kokeile koota useita vierekkäin. Nämä edulliset kirjahyllyt voivat jäljitellä mukautettujen sisäänrakennettujen hyllyjen ulkonäköä, kun ne yhdistetään somisteilla. Me päätimme maalata omat hyllymme rikkaalla, tummalla pinnoitteella ennen kokoamista, mutta voit myös maalata ne seiniin sopiviksi tai tehdä niistä erottuvia rohkealla korostusvärillä.

Luo viihtyisä lukunurkkaus kulman ympäri kiertävällä järjestelyllä tai reunusta takkaa DIY-arkkitehtuurilla. Seuraa alla olevia ohjeita ja opi, miten saat kirjahyllyt näyttämään sisäänrakennetuilta.

Miten saada kirjahyllyt näyttämään sisäänrakennetuilta? Miten saada kirjahyllyt näyttämään sisäänrakennetuilta käyttämällä koristeita DIY-projektimme avulla?Adam Albright

Saumattoman ulkoasun aikaansaamiseksi hanki korkeita kirjahyllyjä, jotka ulottuvat lähes kattoon asti, jotta voit helposti täyttää aukon verhoilulla.

Mitä tarvitset

    Haluttu määrä täysikokoisia kirjahyllyjäYksi kapea hyllykkö nurkkaan (valinnainen)1 gallona maalia tai petsattuaPensseliRuuvit ja ruuvimeisseli (tai porakone)AnkkurointitarvikkeetLauhamittaKarmipalat (tarpeeksi koko yksikön yläreunan rajaamiseen)SahaHiekkapaperiVasara ja nauloja (tai naulapistooli)VaakaPuuntäyteaine.

Vaihe 1: Ruuvaa kirjahyllyt yhteen. Miten saada kirjahyllyt näyttämään sisäänrakennetuilta käyttämällä koristeita DIY-projektimme avulla?Adam Albright

Kokoa kirjahyllyt tarvittaessa. Maalaa kaikki yksiköt samanvärisiksi – suosittelemme tummempaa maalia, jotta saat tyylikkään ja modernin ilmeen. Kun ne ovat kuivuneet, järjestä kirjahyllyt haluamallasi tavalla seinää vasten (meidän järjestelymme ulottuu kahdelle seinälle, ja nurkassa on kapea hyllystö, joka yhdistää kirjahyllyt). Kun kirjahyllyt on asetettu paikoilleen, ruuvaa ne yhteen ja poista kappaleiden väliset raot. Kiinnitä kirjahyllyt seinään.

Vaihe 2: Leikkaa kirjahyllyjen reunuslista.

Reunusten lisääminen yksikön yläosaan on tärkein vaihe yksilöllisen, sisäänrakennetun ilmeen luomisessa. Me kerroksitimme 3/4 x 2-5/8 tuuman palan maalattua poppeliä 1/2 tuuman x 1-1/2 tuuman palan päälle (pituus vaihtelee kirjahyllyjen leveyden mukaan). Leikkaa leikkuu mittojen mukaan ja leikkaa kulmat hiomalla (leikkaa yhteen tulevat päät 45 asteen kulmassa), jotta ne sopivat tarkasti. Hio listat ennen niiden maalaamista samanvärisiksi kuin hyllyt.

Miten saada kirjahyllyt näyttämään sisäänrakennetuilta käyttämällä koristeita DIY-projektimme avulla?Adam Albright Vaihe 3: Kiinnitä pienemmät listat. Miten saada kirjahyllyt näyttämään sisäänrakennetuilta käyttämällä koristeita DIY-projektimme avulla?Adam Albright

Naulaa pienemmät listat koko yksikön etuosan poikki käyttämällä listanauloja. Käytä lyhyempiä nauloja kuin listan ja kirjahyllylevyn paksuus yhdessä, jotta vältät kirjahyllyn sisäpuolen lävistämisen. Varmista, että listat ovat kirjahyllyn yläreunan tasalla.

Vaihe 4: Naulaa suuremmat listat.

Toista tämä toisella suuremmalla laudalla asettaen se korkeammalle kuin ensimmäinen, niin että se ulottuu kattoon asti. Pidä sitä tiukasti kiinni katossa naulauksen aikana, jotta vältetään laitteen ja katon väliset raot. Tämä auttaa myös pitämään listan tasaisena.

Vaihe 5: Korjaa ja koristele sisäänrakennetut seinät.

Täytä reiät puun täyteaineella ja korjaa maalilla. Yritä löytää puun täyteainetta, joka on väriltään mahdollisimman lähellä kirjahyllyjä, jotta korjausmaali ei näyttäisi ilmeiseltä. Kun olet valmis, koristele sisäänrakennetut hyllyt suosikkikirjoillasi ja -tarvikkeillasi. Voit myös kokeilla maalia tai piilopaperia hyllyjen sisällä saadaksesi hauskan yksilöllisen ilmeen.