Miten ripustaa seinätaulu organisoituun työtilaan?

Tyypillisesti tapituslevy on karkaistua kovalevyä, jossa on valmiiksi porattuja reikiä, jotka on järjestetty ristikkokuvioon. Reikiin kiinnitetään lankaripustimia, joita voidaan sijoittaa tarpeen mukaan työkalujen tai tarvikkeiden järjestämiseksi koon, muodon tai tyypin mukaan. Kiinnityslevy on yleinen kodin lisälaite, koska se on suhteellisen helppo asentaa, edullinen ja tehokas tapa pitää työtilat siistinä ja järjestyksessä.

Kiinnitystaulut voivat olla niin suuria tai pieniä kuin tarvitset, joten jos tilasi on rajallinen, leikkaa taulu vain sopivan kokoiseksi. Näin on helppo lisätä tappitaulu kellariin, työpajalle, autotalliin, puutarhavajalle tai minne tahansa, missä tarvitaan lisää säilytystilaa. Tämän oppaan avulla saat lisätietoja tappitaulun materiaaleista ja opit, miten tappitaulu ripustetaan seinälle.

Laurie Black Tappitaulun materiaalin valitseminen

Vaikka useimmat tappitaulut on valmistettu karkaistusta kovalevystä, voit löytää myös metallisia tai jopa muovisia tappitauluvaihtoehtoja. Karkaistusta kovalevystä valmistetut tappitaulut ovat yleensä edullisimpia, koska niitä on eniten saatavilla. Karkaistu kovalevy on kuitenkin herkkä kosteudelle ja korkealle ilmankosteudelle, joten jos tämä on riski, kannattaa ehkä valita vedenkestävä vaihtoehto.

Metalliset tappitaulut ovat hyvä valinta niiden vedenkestävyyden ja raskaan tuen ansiosta. Muovi on kevyt vaihtoehto, joka sopii erinomaisesti korkean kosteuden ympäristöihin. Muovista pegboardia ei kuitenkaan ole yhtä helppo leikata mukautettuun kokoon. Punnitse vaihtoehdot huolellisesti, ennen kuin päätät tappitaulun materiaalista.

Turvallisuusnäkökohdat

Pinolevyt on suunniteltu pitämään työkaluja ja tarvikkeita, kun niitä ei käytetä. Näin tavarat pysyvät poissa tieltä työskentelyn aikana ja tila pysyy järjestyksessä, jotta voit tarvittaessa ottaa työkalun nopeasti esiin. Jos tappitaulua ei kuitenkaan ole asennettu oikein tai jos et ole ottanut ympäristöolosuhteita huomioon, se voi revetä seinästä, jos sen pitämä paino ylittää heikot tuet.

Varmistaaksesi, että korkea kosteus ei lahota kannattimia, käytä aikaa naulalevymateriaalin valintaan alueesi sääolosuhteiden perusteella. Kun olet päättänyt sopivasta tuotteesta, mittaa ja merkitse paikka, johon kiinnityslevy asennetaan. Varmista, että tuet voidaan liittää suoraan seinätolppiin tai sopiviin seinäankkureihin, jotka on mitoitettu arvioidulle painolle. Muista, että painoarvioon on sisällytettävä myös ne esineet, jotka kiinnität tappitauluun.

Miten ripustaa seinätaulu organisoituun työtilaan? Näin ripustat kiinnitystaulun

Kiinnittämällä tappitaulun työpöydän päälle tai kiinnittämällä sen vajan seinään voit lisätä työkalujesi säilytystilaa ja pitää ne samalla järjestyksessä. Seuraa näitä yksityiskohtaisia ohjeita, niin opit, miten ripustetaan tappitaulu.

Tarvittavat tiedot

    TappilautaMittausnauhaKynäTappien etsinPyörösahaKoolauslistat¾ tuuman puuruuvitPorakone2-½ tuuman puuruuvitTappilautakoukut tai ripustimet.

Vaihe 1: Valitse sopiva paikka.

Kiinnitystaulun paikan valinta on tärkeää, koska sinun on varmistettava, että se on kunnolla tuettu. Tämä estää sitä putoamasta seinältä, kun alat ripustaa työkaluja. Valitse kellarista tai autotallista paikka, jossa tappitaulu voidaan kiinnittää tasaisesti tappiin. Jos nastat ovat kipsilevyn peitossa, voit paikantaa nastat nastanetsintätyökalulla. Kun olet paikantanut pultit ja valinnut optimaalisen paikan kiinnitystaululle, merkitse mittanauhalla tarkka korkeus lattiasta, johon kiinnitystaulu halutaan kiinnittää. Mittaa ja merkitse myös tapituslaudan ulkoreunat.

Vaihe 2: Mittaa, leikkaa ja valmista kiinnityslevy valmiiksi

Tarkista tappitaulun tarkka koko ja muoto ja vertaa sitä tavoiteltuun kiinnityskohtaan. Käytä mittanauhaa tappilautan koon tarkistamiseen. Jos tappilauta on liian suuri, voit leikata sen sopivaan kokoon pyörösahalla. Aseta levy työpöydälle tai kahden sahausalustan päälle ja mittaa ja merkitse sitten tappilauta, jotta tiedät, mistä kohtaa pitää leikata. Käytä sirkkeliä, pistosahaa tai jopa pöytäsahaa tappilevyn leikkaamiseen.

Furring-listat ovat 1×2 tuuman levyjä, joita käytetään kiinnittämään tappitaulu noin sentin päähän seinästä, jotta ripustimet voidaan asettaa tappitaulun reikiin osumatta seinään. Sinun on myös mitattava ja leikattava koolauslistat niin, että kunkin listan pituus vastaa kiinnityslevyn korkeutta.

Vaihe 3: Kiinnitä koolauslistat.

Käytä ¾-tuuman puuruuveja kiinnittäessäsi karvalistat kiinnityslevyn vasemmalle ja oikealle puolelle. Aseta ruuvi jokaisen listan ylä-, ala- ja keskiosaan porakoneella ja varmista, että vältät tappilevyn esiporattuja reikiä. Samoin karvalistat voidaan kiinnittää suoraan seinätolppiin sen sijaan, että ne kiinnitettäisiin tappilevyyn. Varmista vain, että mittaat huolellisesti, jotta vältät epätasaisen sijoittelun.

Vaihe 4: Kiinnitä naulalevy seinään.

Riippumatta siitä, oletko kiinnittänyt karvalistat tapituslevyyn vai suoraan seinätolppiin, seuraava vaihe on sama. Kohdista tappilauta alkuperäisten mittojen mukaisesti siten, että oikea ja vasen reuna ovat linjassa seinätolppien kanssa. Käytä porausta 2,5 tuuman puuruuvin iskemiseksi oikeaan tai vasempaan yläkulmaan kiinnittämään kiinnityslevyn toinen puoli.

Ennen kuin toistat tämän vaiheen toiselle puolelle, tarkista kiinnityslevyn asento vaa’alla varmistaaksesi, että se on suorassa. Kun olet varmistanut, että tappilauta on vaakasuorassa, lyö ruuvi vastakkaisen yläkulman läpi. Kiinnitä tappilauta loppuun poraamalla ruuvit alakulmiin.

Vaihe 5: Ripusta työkalut ja tarvikkeet.

Kun kiinnitys on valmis, voit alkaa järjestellä tarvikkeita kiinnittämällä kiinnityskoukkuja tai ripustimia esiporattuihin reikiin. Lyhyemmät koukut sopivat hyvin pienille, kevyille esineille, kuten ruuvimeisseleille, kun taas pidemmät, paksummat koukut sopivat paremmin raskaille työkaluille, kuten porakoneelle.

Miten ripustaa seinätaulu organisoituun työtilaan? Ripustettava naulalevy ilman tappitukea

Useimmissa tapauksissa voit linjata karvalistat seinätolppien kanssa varmistaaksesi, että tappitaulu on kunnolla tuettu. Näin ei kuitenkaan aina ole. Sinun ei kuitenkaan pitäisi estää tämän hyödyllisen organisointituotteen asentamista vain sen vuoksi, että sinulla ei ole tappitukea. Sen sijaan voit käyttää metallitapeille tarkoitettuja ruuveja, joilla voit asentaa karvalistat peltilevyseinään, jolloin tappitaulu voidaan kiinnittää karvalistoihin. Voit myös käyttää kipsilevyankkureita, joissa on välikappaleet, karvalistan sijaan kiinnittäessäsi tappitaulun kipsilevyyn, riippuen tappitaulun painosta ja tavaroista, jotka haluat ripustaa.

Jos työskentelet betoniseinän kanssa, käytä betoniankkureita kipsilevyankkureiden sijasta. Kun kipsilevyankkurit tarttuvat kipsilevyn pehmeään sisäpintaan antaakseen tukea, betoniankkurit tarttuvat muurausmateriaalin sisäpintaan, joten voit lyödä ruuvit ankkureihin pelkäämättä, että ne irtoavat seinästä. Varmista vain, että valitsemasi ankkurit on mitoitettu painon määrälle.