Miten puulattiat valmistetaan?

Miten puulattiat valmistetaan?

Kaikki kovapuulattiat eivät ole samanlaisia. Opi, miten eroaa, miten massiivikovapuu ja kovapuulattiat valmistetaan. Tämä auttaa sinua tekemään tietoon perustuvan päätöksen siitä, mikä lattia sopii parhaiten elämäntyyliisi.

Kovapuulattioita on kolmea perustyyppiä:

  • Massiivipuu
  • Koneistettu
  • Akryylikyllästetty.

Kullakin tyypillä on etuja ja haittoja, jotka on otettava huomioon asennuksen, kulumisen ja estetiikan kannalta.

Massiivipuulattiat

Massiivipuulattiat koostuvat yhdestä puukappaleesta valmistetuista lankuista, joissa on kieli- ja urareunat. Lankut toimitetaan tehtaille valmiiksi viimeisteltyinä tai viimeistelemättöminä. Lattian valmistus alkaa itse puusta. Kun puut on leikattu tukeiksi, puun laatu ratkaisee, mihin niitä käytetään. Lattianpäällystykseen tarkoitetut puut valitaan luonnollisen kauneutensa vuoksi, ja niissä on tiivis rakenne ja vähän oksia. Valitut tukit leikataan karkeiksi lankuiksi. Käytössä on erilaisia leikkausmenetelmiä, jotka vaikuttavat lautojen vakauteen ja hintaan. Alla on kolme suosituinta:

  • Tasoleikkaus: ylivoimaisesti yleisimmin käytetty leikkausmenetelmä. Se sisältää enemmän variaatioita kuin muut.
  • Korttelisahattu: Tukki leikataan neljään osaan ennen kuin siitä leikataan kaistaleet kovapuulattialaudoiksi.
  • Rift sawn: leikkaa tukin eri kulmassa kuin quarter sawn, ennen kuin puu leikataan kovapuulattialaudoiksi. Vaikka se on kalliimpi kuin muut menetelmät, se on myös vakaampi ja tuottaa laadukkaampia lattioita.

Leikatut lankut lajitellaan sitten ulkonäön mukaan. Seuraavaksi laudat höylätään kaikilta neljältä sivulta sahausjälkien tasoittamiseksi ja lankkujen tasoittamiseksi.

Miten puulattiat valmistetaan?

Massiivikovapuulankut

Höyläyksen jälkeen kone leikkaa lankkuihin kieli- ja urareunat, joiden ansiosta laudat istuvat tiiviisti toisiinsa. Kieli- ja urarakenne mahdollistaa lautojen laajenemisen ja supistumisen ilman, että asennettuun lattiaan syntyy aukkoja lankkujen välille. Pienemmissä liikkeissä, joissa ei ole kieli- ja urakonetta, käytetään reunojen jyrsintään asennettua jyrsintä.

Tässä vaiheessa lankkuja voidaan käsitellä, jotta ne saisivat vanhan, antiikkisen ilmeen. Tämä tehdään käsin (esim. käsin kaapimalla tai käsin veistämällä) tai koneellisesti (esim. lankaharjaamalla).

Lopputuote joko sinetöidään/värjätään usealla suojakerroksella tai toimitetaan viimeistelemättömänä markkinoille. Valmiiksi viimeistellyt lattiat helpottavat asennusta erityisesti tee-se-itse-rakentajille, mutta asennuksen jälkeen viimeistellyt lattiat tarjoavat läpäisemättömämmän tiivisteen ylhäältä tulevalle kosteudelle ja tasaisemman ulkonäön.

Osa massiivipuulattioista kierrätetään vanhasta puusta talteen otetusta ja uudelleenjalostetusta puusta, kuten vanhoissa tehtaissa, taloissa ja lattioissa käytetyistä sivuraiteista ja lattioista, ja jopa uponnut veneistä tai järvistä ja joista talteen otetuista tukeista. Uusiopuu sahataan tuttuihin mittasuhteisiin, höylätään uudelleen ja viimeistellään. Käsin raaputtaminen aidon antiikkisen ilmeen aikaansaamiseksi on suosittu menetelmä tämän erittäin arvostetun lattian viimeistelyssä.

Massiivipuulattioiden tärkein etu on pitkäikäisyys. Koska massiivipuulattiat voidaan palauttaa alkuperäiseen kauneuteensa useita kertoja hiomalla ja uudelleenkäsittelemällä, ne voivat säilyttää kauneutensa ja rakenteellisen eheytensä mahdollisesti vuosisatoja.

Puiset lattiat.

Konepuulattiat valmistetaan liimaamalla yhteen useita puukerroksia, joiden päälle liimataan aitoa kovapuuviilua. Aidon kiintoviilun alla olevaa vaneria kutsutaan ydinlevyksi.

Miten puulattiat valmistetaan?

Vaneriydinlevy valmistetaan pinoamalla vanerikerroksia päällekkäin vastakkaisiin suuntiin ja liimaamalla ne sitten yhteen. Kerrosten ristiintaulukoinnin ansiosta valmiit lankut ovat paljon mittapysyvämpiä kuin massiivipuulankut, mikä tarkoittaa, että ne laajenevat ja supistuvat paljon epätodennäköisemmin lämpötilan ja kosteuden muutosten vaikutuksesta. Tämä lisätty mittapysyvyys tarkoittaa sitä, että puulattiat voidaan asentaa betonialustan päälle, lattialämmitysjärjestelmän päälle ja maanpinnan alapuolelle. Mitä useampi kerros vaneria on, sitä mittapysyvämpi lattia on. Mitä enemmän kerroksia, sitä korkeammat kustannukset.

Konepuulattioita valmistetaan myös korkeatiheyksisestä kuitulevystä eli HDF-levystä valmistetuilla ydinlevyillä. HDF-levy on vielä mittapysyvämpi kuin vaneriydinlevy.

Ydinlevyn päälle liimatun aidon kiintoviilun leikkaamiseen on kolme eri tapaa. Leikkaustapa vaikuttaa yhdessä paksuuden kanssa hintaan.

  • Kuiva massiivisahattu: Puun annetaan kuivua hitaasti alhaisella kosteustasolla, jotta kosteus säilyy puun solujen sisällä ehjänä, mikä vähentää kuppaantumisriskiä. Se on kallein lattiamateriaalityyppi, mutta se näyttää ja toimii enemmän kuin massiivilattia.
  • Rotary-kuorinta: puuta keitetään tietyn aikaa tietyssä lämpötilassa puun valmistelemiseksi. Kun puu on valmisteltu, se kaapitaan tukista terällä ulkopuolelta sisäänpäin ja painetaan sitten tasaiseksi. Puu on tyypillisesti vanerin kaltaista, ja siinä voi esiintyä vääntymistä ja vääntymistä, kun sitä yritetään palauttaa alkuperäiseen muotoonsa.
  • Sliced-peel: Puun valmistelemiseksi tukkia keitetään tietyn ajan tietyssä lämpötilassa. Kun puu on valmisteltu, se viipaloidaan päästä päähän ja sitten puristetaan viiluksi.
Miten puulattiat valmistetaan?

Puuviilun sahausmenetelmät

Kaikissa kolmessa sahausmenetelmässä on hyvät ja huonot puolensa. Kuiva massiivisahattu on alhaisin saanto korkeimpiin kustannuksiin nähden, mutta sillä on paras visuaalinen ilme ja vahvin raerakenne sahauksen ansiosta. Raekuvio näyttää aivan massiiviselta lehtipuulta.

Rotary Peeled -menetelmällä saadaan suurin raaka-aineiden käyttöaste alhaisimmilla kustannuksilla, mutta sen visuaalinen ilme on heikoin ja raerakenne heikoin. Raekuvio muistuttaa vaneria.

Rotary-peeliin verrattuna sliced-peel tarjoaa paremman tuoton keskinkertaisilla kustannuksilla, paremman visuaalisen ilmeen ja paremman rakenteellisen eheyden.

Mitä laadukkaampi elementtilattia on, sitä paksumpi pintaviilu yleensä on. Viilun paksuus vaihtelee 0,6 mm:stä 6 mm:iin, ja se voidaan valmistaa mistä tahansa puulajista. Mitä paksumpi viilu, sitä korkeampi hinta. Jos viilun paksuus on alle 2 mm, lattiaa ei voi hioa ja viimeistellä uudelleen.

Kun kerrokset on liimattu yhteen, reunat jyrsitään kieli- ja urarakennetta tai liimatonta click-lock-järjestelmää varten.

On tärkeää ymmärtää kerrosten yhteen liimaamiseen käytettävän liiman luonne. Halvemmista liimoista saattaa vapautua formaldehydiä, jota ei voida hyväksyä. Suunnitellut lattiat, jotka ovat joko E1- tai E0-luokkaa tai CARB-vaatimusten mukaisia, ovat formaldehyditurvallisia.

Kuten massiivikovapuun kohdalla, myös joidenkin koneistettujen lankkujen kohdalla tehdään käsittelyjä, kuten käsin raaputtamista tai lankaharjausta, jotta lattiasta saadaan vanhan, antiikkisen näköinen.

Tässä vaiheessa tuote sinetöidään/värjätään useilla kerroksilla suojalakkaa. Myös viimeistelemätöntä puulattiaa on saatavana, mutta se ei ole läheskään yhtä yleistä kuin viimeistelemätön massiivipuu.

Akryylikyllästetty puulattia

Kootut puulattiat voidaan vahvistaa maksimaalista kulutusta varten pakottamalla tai kyllästämällä puu värjäyksellä ja nestemäisellä akryylillä, joka täyttää solut ja tukee puurakennetta. Tämäntyyppinen lattia on erittäin kestävä, ja se kestää iskuvahinkoja, kolhuja ja kovaa kulutusta. Koska tahra pakotetaan puuhun, väri kulkee koko pintakerroksen läpi, joten kuluneet kohdat eivät näytä erivärisiltä eivätkä auringolle alttiit alueet haalistu.

Akryylikyllästetyn viilupuun käsittelemiseksi puu asetetaan ensin tyhjiöön, jotta kaikki sokerit ja mehu saadaan poistettua, jolloin solut jäävät kuiviksi ja tyhjiksi ja muistuttavat korkin solurakennetta. Tyhjiin soluihin pakotetaan nestemäistä akryyliä nimeltä metyylimetakrylaatti (MMA), joka korvaa alkuperäisen mehun. Jos puu halutaan värjätä, se sekoitetaan akryyliin ennen kyllästämistä. Kun viilu on kuivunut, se hiotaan ja liimataan runkomateriaaliin. Lopullinen tuote hiotaan uudelleen ja viimeistellään. Näin saadaan jopa 300 % kovempi ja kestävämpi pinta kuin luonnonpuu, mikä on erinomainen valinta kaupallisiin rakennussovelluksiin.