Miten pussilakanan laittaminen on helppoa?

Pussilakana on ylisuuri tyynynpäällinen, joka on suunniteltu suojaamaan pussilakanauhaa (pehmoinen peitto sisällä). Pussilakana liukuu pussilakanan päälle ja pysyy kiinni napeilla, narulla tai vetoketjulla. Parasta on, että pussilakanasetti pitää pussilakanasetin puhtaana pidempään, jolloin sinun ei tarvitse pestä muhkeaa pussilakanaa joka kerta, kun peset lakanasi (tai kuluttaa tuplasti aikaa sen viemiseksi pesulaan). Pussilakanan liu’uttaminen pussilakanan päälle voi kuitenkin olla työlästä. Onneksi meillä on vinkit, joiden avulla pussilakanan pukeminen onnistuu helposti.

Miten pussilakanan laittaminen on helppoa? Ennen kuin aloitat: Valitse oikea pussilakana

Oikean ulkonäön ja istuvuuden saavuttamiseksi varmista, että pussilakanan koko vastaa patjasi kokoa. Ja pussilakanasetin kanssa. Jos jätät tämän vaiheen väliin, pussilakanan sivut saattavat roikkua, jos pussilakanasetti on liian pieni, tai päinvastoin, ja pussilakanan kerrokset voivat olla nipussa, jos pussilakanasetti on liian suuri.

Pussilakanan koko-ohjeet:

    King-pussilakana: 104 tuumaa x 90-94 tuumaa. Queen-pussilakana: 88 tuumaa x 90-94 tuumaa.Kahden hengen pussilakana: 64 tuumaa x 68-88 tuumaa

Pussilakanoita on saatavana myös monista eri materiaaleista, kuten polyesteristä, puuvillasta, pellavasta, silkistä ja flanellista. Oikean materiaalin valitsemiseksi mieti ensin, millaisia makuumieltymyksiä sinulla on. Jos esimerkiksi nukut kuumasti, valitse materiaali, joka pitää sinut viileänä yöllä, kuten puuvilla. Tässä tapauksessa voit etsiä tuotemerkkejä, jotka suunnittelevat pussilakanat nimenomaan lämpötilan säätöön perustuen. Tai jos kärsit allergioista tai sinulla on herkkä iho, etsi pussilakanamateriaaleja, jotka eivät ärsytä sinua.

Lisäksi jotkin pussilakanat vaativat enemmän huoltoa kuin toiset. Esimerkiksi pellava rypistyy nopeammin kuin polyesteri. Polyesterillä tai synteettisillä kuiduilla on kuitenkin taipumus sitoa lämpöä (ei ihanteellinen kuumille nukkujille).

Yleensä puuvillaiset lakanat ovat idioottivarma vaihtoehto, koska ne muuttuvat hengittävämmiksi ja pehmeämmiksi jokaisessa pesussa. Lisäksi puuvillaiset lakanat ovat turvallisia herkälle iholle, ja niitä on saatavana rypistymiskestävinä käsiteltyinä versioina. Puuvillaiset lakanat voivat kuitenkin olla kalliimpia, varsinkin kun niissä on korkea langan määrä.

Miten pussilakana laitetaan päälle?

Pussilakanan pukeminen on helpointa rullaamalla. Tätä temppua kutsutaan myös "sushirullaksi" tai "burrito-menetelmäksi", ja se on yksi nopeimmista ja helpoimmista tavoista pussilakanan pukemiseen.

Mitä tarvitset:

    PussilakanasettiPussilakanasetti

Vaihe 1: Aseta kaikki tasaiselle alustalle.

Aloita asettamalla pussilakanasetti tasaisesti sängyn päälle. Käännä sitten pussilakanasetti nurinpäin ja aseta se suoraan pussilakanasetin päälle. Etsi pussilakanan pää, jossa on aukko, ja varmista, että aukko on sängyn jalkopäässä.

Vaihe 2: Kohdista pussilakana ja pussilakanasetti.

Kohdista pussilakanan kukin kulma insertin kanssa niin, että ne istuvat suoraan päällekkäin.

Vaihe 3: Sido solmut.

Näetkö pussilakanassasi silmukoita tai naruja Sido narut pussilakanan jokaiseen kulmasilmukkaan. Joissakin sisäkkeissä ja peitteissä on jopa kahdeksan solmua (neljä kulmasilmukkaa ja neljä keskisilmukkaa), kun taas useimmissa on vain neljä kulmasilmukkaa. Varmista, että siteet ovat tiukasti kiinni. Näin varmistat, että pussilakanasetti pysyy paikallaan nukkuessasi.

Vaihe 4: Aloita rullaaminen.

Nosta suljettu pää sängyn päädystä ja aloita sekä peiton että insertin rullaaminen yhteen, kunnes näet sushirullan muodostuvan. Jatka rullaamista, kunnes peität koko materiaalin. Tässä vaiheessa sinun pitäisi nähdä vain pussilakanan avoin pää.

Vaihe 5: Taita päälle.

Taita nyt toinen puoli (pussilakanan avoin pää) koko juuri muodostamasi rullan päälle. Jatka taittamista, kunnes olet taittanut koko pussilakanasetin yli.

Vaihe 6: Rullaa ulos.

Aloita rullaaminen, kunnes pussilakanasetti ja pussilakananpäällinen ovat jälleen tasaiset. Varmista, että jokainen neljästä kulmasta on linjassa.

Vaihe 5: Ravista sitä.

Mene takaisin pussilakanasetin avoimeen päähän. Ota molemmat kädet, tartu kansi ja insertti yhteen ja ravista paria (tai useampaa). Jos näet kohtia, jotka eivät ole kohdakkain, käytä käsiäsi kyseisten osien asettamiseen käsin.

Vaihe 6: Sulje kansi.

Pussilakanan ominaisuuksista riippuen, sulje pussilakanan pää joko vetoketjulla, nippusiteellä tai napilla, jotta se pysyy paikallaan. Ravista sitä vielä kerran ja aseta pussilakanasetti/sisäpehmusteyhdistelmäsi sängyn päälle. Valmista tuli! Kun olet harjoitellut pussilakanoiden vaihtamista, prosessin pitäisi helpottua.

Pussilakanan edut

Pussilakanat tarjoavat mukavuutta, muotoilua ja hallintaa – ominaisuuksia, joita perinteiset peitot eivät pysty tarjoamaan.

Kun esimerkiksi suunnittelun inspiraatio iskee, voit vaihtaa pussilakanan kokonaan uuteen ilmeeseen muutamassa minuutissa. Vielä parempi, että voit hallita materiaalia. Kylmänä talvena voit käyttää flanellipussilakanaa, ja kun kevät koittaa, valitse sen sijaan pellava.

Pussilakanan peseminen pyykin mukana on myös paljon helpompaa kuin koko peiton peseminen kotona tai pesulassa.

Pussilakanoilla voit myös mukauttaa pussilakanoita enemmän kuin perinteisillä peitoilla. Lisäksi pussilakanat vievät saman verran tilaa kuin lakana (verrattuna peittoon, jonka säilyttämiseen saatetaan tarvita kokonainen kaapin osa tai roskakori). Silti pussilakanan pukeminen vaatii ylimääräisiä vaiheita verrattuna siihen, että pussilakana olisi vain lakaistu sängylle. Tämän ylimääräisen huomion vuoksi pussilakana ei ehkä ole paras valinta kaikille. Näissä tapauksissa peitot ovat aina luotettava peruspeitto.