Miten poistaa vahan kertyminen kiintopuulattioille?

Miten poistaa vahan kertyminen kiintopuulattioille?

Tuo kiintopuulattioiden luonnollinen kauneus esiin. Mukana Jasper Engineered Hardwood – Handscraped Collection SKU: 10068966

Kovapuulattiat ovat perinteinen lattianpäällystevalinta, joka on suosittu niiden tilaan tuoman luonnollisen kauneuden vuoksi. Vahapinnoite voi auttaa pidentämään kovapuulattioiden käyttöikää tarjoamalla luonnollisen esteen, joka suojaa kosteudelta. Tämä suosittu kovapuulattioiden pintamaali on hyvä valinta, mutta se voi ajan myötä tylsistyä, kun siihen kerääntyy likaa. Vaha on levitettävä säännöllisesti uudelleen (valmistajan ohjeiden mukaisesti). Ajan myötä syntyy luonnollinen kerrostuma, ja vahakertymien poistamiseksi puulattia on puhdistettava perusteellisesti, ennen kuin se voidaan sinetöidä tai vahata uudelleen. Muutamalla yksinkertaisella tuotteella voit poistaa samean vahakertymän, mutta se on työläs nelivaiheinen prosessi.

Ennen kuin aloitat

Mitä tarvitset:

Vahan poistaminen ei ole kallis prosessi. Muutama yksinkertainen tarvike riittää vahakertymän poistamiseen ja työn tekemiseen oikein.

  • Polvisuojat tai polvityyny.
  • Luuta ja pölylasta
  • Kivennäisviina
  • Mikrokuituliina
  • Ämpäri
  • Moppi
  • 0000 teräsvillaa
  • Kumihanskat

On helpointa työskennellä pienellä osalla lattiaa kerrallaan. Työskentelemällä suunnilleen neljän jalan kertaa neljän jalan kokoisella alueella on helppo yltää yhteen asentoon. Pidä kätesi suojassa työskennellessäsi kumihanskoilla. On myös hyvä käyttää vanhoja vaatteita, koska vahan poistaminen voi olla sotkuinen prosessi. Kun olet poistanut kaikki kerrostumat ja palauttanut puulattiat alkuperäiseen kauneuteensa, tutustu muutamaan vinkkiin siitä, miten kovapuulattioita ylläpidetään asianmukaisesti.

4 vaihetta vahakertymien poistamiseen

Vaihe 1: Hankaa mineraalitärpätillä ja pehmeällä liinalla.

Kaada mineraalitärpättiä osalle tai kankaalle. Aloita mineraalitärpätin työstäminen vahapinnoitteeseen hieromalla samaan suuntaan kuin puun jyväset. Kun hierot, vaha nousee liinaan. Kun yksi liinan osa likaantuu, kostuta toinen liinan osa ja jatka. Kun vaha irtoaa, huomaat, että liina muuttuu keltaiseksi. Kun kostutettu liina on puhdas, vaha on poistettu tehokkaasti. Jatka työskentelyä mineraalitärpätillä ja puhtaalla liinalla, kunnes kaikki vaha on poistettu kohdasta.

Vaihe 2: Hankaa mineraalitärpätillä ja teräsvillalla.

Kun vaha on noussut liinasta ja liina on puhdas, on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Kostuta teräsvillatyyny samalla mineraaliöljyllä ja hiero sillä samaa lattiapintaa varmistaen, että hierot puun pintaa pitkin. Teräsvillaa on helppo työstää syviin uriin, joita on runsaasti kuvioiduissa puulankuissa.

Vaihe 3: Toista seuraavalla osuudella.

Kun vahakerros on poistettu mineraaliöljyllä sekä kankaalla että teräsvillatyynyllä, siirry seuraavaan lattiaosaan. Varmista, että etenet loogisessa järjestyksessä, jotta on helppo seurata, missä olet ollut ja mitä lattiapintoja sinun on vielä käsiteltävä. Paksut polvisuojat tai puutarhatyyny auttavat suojaamaan polviasi ja sääriluitasi, kun poistat vahaa kovapuulattiasta.

Vaihe 4: Moppaa kuumalla vedellä.

Kun koko lattia on riisuttu vahasta, anna sille viimeinen puhdistus vahakertymien poistamiseksi moppaamalla puupinta kuumalla vedellä. Huolehdi siitä, että jäljelle jäänyt vesi kuivuu, sillä seisova vesi voi helposti vahingoittaa kovapuulattioiden pintaa. Kokeile mopilla työskentelyä osissa ja käy sen yli kuivalla mikrokuituliinalla kuivalla mopilla.

Lattioiden uusiminen

Miten poistaa vahan kertyminen kiintopuulattioille?

Tuo taloosi mukavuutta hienolla, luonnostaan vahvalla ja lämpimällä kovapuualustalla. Mukana Jasper Hardwood, Canadian Ash Collection, Pearl. SKU: 15270549

Anna lattioiden kuivua kokonaan ennen uuden pintakäsittelyn tekemistä. Kun levität lattioille uuden vahakerroksen, varmista, että noudatat valmistajan ohjeita. Kun olet valmis, merkitse muistiin, kuinka usein uudelleenlevitys on tarpeen, ja merkitse päivämäärä kalenteriisi.

Kun vaha on poistettu, voit valita, haluatko levittää polyuretaanipinnoitteen, joka on kestävämpi kuin vahapinnoite. Tämä voi olla vahvempi ja pitkäikäisempi vaihtoehto, jos haluat estää vahan kertymisen tulevaisuudessa. Älä levitä polyuretaanikerrosta ennen kuin olet varma, että kaikki vaha on poistettu. Jos olet epävarma, hiero mineraaliöljyä sisältävää liinaa pinnan päälle ja katso, tuleeko se puhtaana takaisin. Jos näin käy, polyuretaanin levittäminen on turvallista.

Vuosien vahakertymistä eroon pääseminen voi olla työlästä, mutta pienellä kovalla työllä ja muutamalla edullisella tarvikkeella kovapuulattioiden ulkonäkö on helppo palauttaa. Helpota tätä tehtävää ottamalla perheenjäsen tai ystävä avuksesi. Saattaa myös auttaa, jos jaat laajan tilan eri huoneisiin ja jaat työmäärän muutamalle eri viikonlopulle. Kokeile aloittaa hallittavasta alueesta, kuten eteisestä.