Miten poistaa naarmut ja kolhut kovapuulattiasta?

Miten poistaa naarmut ja kolhut kovapuulattiasta?

Säilytä ja suojaa kovapuulattiat. Mukana Jasper Hardwood – Ultra Matte Northern Prestige Collection SKU: 15273393

Viimeinen asia, jonka kovapuulattioiden omistajat haluavat nähdä, ovat naarmut ja kolhut kauniissa lattioissaan. Naarmuja ja kolhuja kovapuulattioissa on kuitenkin usein vaikea välttää. Kaikkein huolellisimmin suojattujenkin lattioiden kanssa naarmuja ja kolhuja syntyy varmasti aika ajoin.

Kovapuun korjausvaihtoehdot

Riippuen naarmun tai kolhun vakavuudesta, sinulla on käytettävissäsi joitakin vaihtoehtoja sen suhteen, miten voit korjata kovapuulattioiden vauriot asianmukaisesti. Kun on kyse kovapuulattioiden naarmujen korjaamisesta, kyseessä on yleensä kevyt naarmu tai syvempi ja varsinaiseen puuhun ulottuva naarmu. Kovapuulattioiden painaumat ovat yleensä puuhun tehtyjä kolhuja. Oikeilla materiaaleilla kumpaakaan näistä ei ole vaikea poistaa.

DriTac Wood Floor Repair Kit Floor, joka on suunniteltu erityisesti Engineered Woodille, ja muut korjaussarjat ja lattiamerkit auttavat sinua uudistamaan lattiasi. SKU: 10091066

Kevyet naarmut

Naarmut poistetaan yleensä täyttämällä naarmu tai hiomalla puulattia naarmun poistamiseksi. Kevyiden naarmujen poistamiseen tarvitset mineraalitärpättiä ja hienon teräsvillatyynyn. Hiero naarmun pituussuuntaisesti. Hierominen naarmua vasten voi aiheuttaa lisää naarmuja, jotka joudut korjaamaan myöhemmin. Kun naarmu ei enää näy ja puu on sileä, jatka hankaamista mineraalitärpätillä.

Voit myös ostaa monia puulattian korjaussarjoja, jotka sisältävät korjaustusseja ja -puikkoja useissa eri värisävyissä. Näitä sarjoja on saatavana useimmissa rautakaupoissa tai puulattian valmistajan kautta. Jos et halua ostaa täydellistä korjaussarjaa, voit myös ostaa yksittäisiä lattiamerkkiaineita siinä sävyssä, jota tarvitset lattian tahran tai pintakäsittelyn mukaisesti.

Syvemmät naarmut

Joitakin naarmuja on kuitenkin vaikeampi käsitellä, ja ne vaativat lisätyötä. Syviin naarmuihin tai kolhuihin kovapuulattiassa tarvitaan joitakin lisämateriaaleja. Varaa noin 24 tuntia aikaa poistoprosessin suorittamiseen. Aloita hionta kevyellä hiekkapaperilla hiomalla puun jyviä pitkin; varo hiontaa liian kovaa. Haluat hioa aluetta, kunnes puu on sileää. Kun olet saanut hionnan valmiiksi, täytä naarmu puun täyteaineella. Älä suostu käyttämään puukittiä. Kitti ei ehkä ota hyvin värisävyä ja näkyy vaaleampana lattian pinnalla. Puutäyteainetta on saatavana monissa eri väreissä, ja se on yleensä helpompi sovittaa kovapuulattian väriin.

Kun lattian naarmuuntunutta aluetta täytetään, on täysin hyväksyttävää, että naarmuuntunut rako täytetään liikaa. Kun puun täyteaine on kuivunut, hio puun täyteainetta, kunnes se on tasainen muun lattian kanssa. Lopuksi voit viimeistellä laudan uudelleen vastaamaan muuta lattiaa.

Älä unohda poistoprosessin aikana imuroida jokaisen hionnan jälkeen, jotta kun täytät naarmun ja viimeistelet lattian uudelleen, et ota mukaan hiontapölyä. Imuroinnin tai puhdistuksen laiminlyönti hiontojen välillä voi johtaa rakeisen tuntuiseen viimeistelyyn.

Lommot

Rentoudu ja täydenny huoneessa, joka on täynnä rikkautta. Mukana Jasper Hardwood American Pine Wirebrushed Collection, Natural. SKU: 15272524

Lommojen poistaminen kovapuulattioista on erilainen prosessi kuin naarmujen poistaminen. Monet kolhut voidaan poistaa käyttämällä lämmön ja kosteuden yhdistelmää puun nostamiseksi takaisin alkuperäiseen muotoonsa. Lommoja syntyy, kun jokin raskas tai tylppä esine iskee kovaa puuta, kuten pesäpallo, tai jopa astioita, jotka on pudotettu ja rikottu.

Tarkasta lommo huolellisesti varmistaaksesi, ettei puuta puutu. Jos olet varma, ettei lommossa ole puuttuvaa tai lohkeillutta puuta, voit alkaa höyrystää puuta, jotta se turpoaa takaisin paikalleen, tai voit asettaa kostutetun pyyhkeen lommon päälle nostamaan puuta tai yhdistää kostean pyyhkeen asettamisen lommon päälle ja vuorotellen kuumalla silitysraudalla. Kun puu on kohonnut, muista hioa se, jotta se saadaan tasoitettua ympäröivien lautojen kanssa.

Vaikka käytettäisiin lämpöä ja kosteutta sisältävää menetelmää, kuten höyrystämistä tai kostean pyyhkeen asettamista lommon päälle, ei kuitenkaan ole takeita siitä, että se toimii. Jos lommo on liian syvä, voi olla tarpeen täyttää lommo epoksilla, puukoolauksella tai lakalla. Jos lommon poistaminen ei ole mahdollista, lommo saatetaan joutua vaihtamaan lommoisen lattiapalan tilalle uusi lauta, joka hiotaan ja viimeistellään uudelleen lattiaan sopivaksi.

Kovapuun naarmut ja kolhut

Naarmuuntuneet ja lommoiset kovapuulattiat voivat viedä muuten kauniin lattian ulkonäön. Niin kestäviä kuin kovapuulattiat ovatkin, vahinkoja sattuu silti aika ajoin, ja on tärkeää huolehtia pienimmistäkin vahinkotapauksista, jotta kovapuulattian ulkonäkö ja pitkäikäisyys säilyvät.

Miten poistaa naarmut ja kolhut kovapuulattiasta?