Miten piirtää LVI-suunnitelma seuraavaa remonttia varten?

Hyvin suunniteltu kaavio on olennaisen tärkeä kaikissa remonttitöissä, joihin liittyy merkittäviä putkistotöitä. Esimerkiksi keittiön tai kylpyhuoneen putkiston pohjapiirustuksen avulla voit kartoittaa järjestelmän etukäteen, mikä auttaa varmistamaan, että prosessi sujuu mahdollisimman sujuvasti. Ammattitaitoiset putkimiehet kartoittavat yleensä putkityöt huolellisesti, jotta vältytään yllätyksiltä projektin aikana. Niin sinunkin pitäisi tehdä, jos aiot tehdä työn itse.

LVI-suunnitelma havainnollistaa järjestelmän, joka tuo vettä sisään ja vie jätteet ulos. Se sisältää tyypillisesti veden syöttöputket, viemärit, tuuletusputket, venttiilit ja kalusteet, kuten wc:t ja lavuaarit. Näissä suunnitelmissa käytetään usein erilaisia virallisia LVI-symboleja eri elementtien merkitsemiseen, ja suunnitelmakuvien ja nousupiirustusten tuottaminen käsin tai tietokoneella on suhteellisen helppoa.

Miten piirtää LVI-suunnitelma seuraavaa remonttia varten?Adam Albright

Yksityiskohtaisten piirustusten tekeminen säästää aikaa ja kustannuksia myöhemmin. Lisäksi projektin piirtäminen auttaa sinua miettimään työtä yksityiskohtaisesti, jolloin voit huomata jotain, mitä et ehkä muuten huomaisi. Jos kaikki tarvittavat materiaalit on merkitty suunnitelmaan, se minimoi lähes varmasti ylimääräiset matkat LVI-tarvikekauppaan. Selkeästä, ammattimaisesta suunnitelmasta voi olla hyötyä myös hankkeissa, jotka edellyttävät LVI-lupaa. Vaikka suunnitelma ei välttämättä ole välttämätön luvan saamiseksi, se todennäköisesti tekee ensimmäisestä tapaamisesta rakennusviraston kanssa tuottavampaa. Muista tarkistaa paikalliset LVI-säännöt ennen aloittamista.

Miten piirtää LVI-suunnitelma seuraavaa remonttia varten? LVI-suunnitelman piirtäminen

Uuden putkiston suunnitelma alkaa olemassa olevan putkiston kartalla. Käytä piirustuksissa värikoodeja ja näitä yleisesti tunnustettuja symboleja, jotta suunnitelman jokainen osa voidaan merkitä selkeästi.

Jos sinulla on arkkitehtipiirustuksia, ota niistä useita valokopioita. Jos ei, tee useita kopioita huoneen tarkasta mittakaavapiirustuksesta. Rasteroitu viivoitin auttaa sinua piirtämään yhdensuuntaisia viivoja. Tarvitset myös värikyniä, pyyhekumin ja 30-60-90 asteen kolmion. Käytä ruudukkopaperia ja määritä mittakaava, esimerkiksi 1/2 tuumaa vastaa 1 jalkaa. Mittakaavaan piirtäminen helpottaa mahdollisten ongelmien havaitsemista. Se auttaa myös materiaalien arvioinnissa.

LVI-suunnitelman tekeminen:

    Piirrä kaikki kalusteet mittakaavan mukaiseen kokoon ja varmista, että ne eivät ole liian lähellä toisiaan. Merkitse kalusteiden tyhjennysputket ja tuuletusaukot ja lisää sitten syöttöputket. Tee nousupiirustukset, jotta näet myös pystysuorat putkijohdot.Ilmoita putkikoot ja jokaisen liittimen tarkka tyyppi, jotta tarkastaja voi hyväksyä ne. Merkitse venttiilien paikat, myös kalusteiden pysäytykset, ja määritä venttiilin tyyppi. Tee piirustusten perusteella materiaalien ostosluettelo.

Onnistuneen LVI-suunnitelman osatekijät

Varmista, että LVI-suunnitelmasi sisältää nämä olennaiset osat, jotta remontti sujuu ongelmitta.

Miten piirtää LVI-suunnitelma seuraavaa remonttia varten?Dave Toht Avainkoodaus

On hyvä idea koodata kartta, jotta eri elementit pysyvät selkeinä:

    Näytä viemäriputket yhtenäisillä viivoilla ja syöttöputket katkoviivoilla. Osoita pystysuuntaiset juoksutukset merkinnöillä yläpuolisessa näkymässä. Merkitse kuumat ja kylmät syöttölinjat värikynillä. Värikoodaa viemärit ja tuuletusaukot. Osoita putkikoot kaarevalla johdinviivalla, jotta johdinta ei sekoiteta putkeen.

Sinun on ehkä piirrettävä useita versioita LVI-suunnitelmasta, ennen kuin saat kaikki yksityiskohdat oikein.

Miten piirtää LVI-suunnitelma seuraavaa remonttia varten?Dave Toht DWV:n korkeusasema

Viemäri-jäte-venttiili (DWV) -korkeus kuvaa järjestelmää, joka kuljettaa veden, jätteet ja ilman ulos talosta. Sen ensisijainen tarkoitus on osoittaa, miten kalusteet tuuletetaan. LVI-suunnitelman tähän osaan tulisi merkitä piipun, tuuletusaukkojen ja uudelleentuuletusaukkojen ylöspäin suuntautuva reitti, viemäriputkien pituudet ja sulkuputket. Sitä ei tarvitse piirtää arkkitehtipiirustuksen päälle, vaikka siitä voi olla apua viitteenä.

Miten piirtää LVI-suunnitelma seuraavaa remonttia varten?Dave Toht Tarjouspiirustus

Syöttöpiirustuksessa ilmoitetaan syöttöputkien arvioitu pituus. Muista ilmoittaa myös putkikoko. Tämän piirustuksen ensisijainen tarkoitus on määrittää putkien vähimmäiskoko. Viittaa tähän putkistosuunnitelmaan, kun teet materiaalien ostoslistaa varmistaaksesi, että ostat oikeat koot ja pituudet.