Miten mikroaaltouuni hävitetään asianmukaisesti?

Miten mikroaaltouuni hävitetään asianmukaisesti?

Kysymys: Purin vihdoin rohkeutta ja ostin uuden mikroaaltouunin, joka korvaa pienen pöytämallin, joka minulla on ollut useita vuosia. Olen valmis vapauttamaan työtilaa, mutta en ole varma, miten mikroaaltouuni hävitetään oikein. Pitäisikö minun tehdä jotakin erityistä, vai pitäisikö minun vain heittää vanha mikroaaltouuni roskikseen?

A: Tämä on yleinen kysymys, jonka useimmat kodinomistajat ja vuokralaiset kohtaavat jossain vaiheessa. Mikroaaltouunin laittamista roskien mukana kannattaa välttää, sillä se päätyy kaatopaikalle, joten se ei ole paras vaihtoehto. Kaatopaikkamme täyttyvät nopeasti elektroniikkaromusta. Pelkästään vuonna 2019 maailman kaatopaikoille lisättiin noin 53,6 miljoonaa tonnia elektroniikkaromua, joten kaikki toimet, joita voimme toteuttaa tämän määrän vähentämiseksi, ovat tärkeitä. Sen sijaan, että heität vanhan mikroaaltouunisi pois, harkitse yhtä alla olevista ympäristöystävällisemmistä hävittämisvaihtoehdoista.

Tutustu mikroaaltouunin hävittämistä koskeviin paikallisiin lakeihin ja määräyksiin.

Ennen kuin päätät, miten vanha mikroaaltouuni hävitetään, tarkista ensin alueesi lait ja määräykset. Mikroaaltouunit luokitellaan usein elektroniikkaromuksi (e-jäte), eikä niitä sellaisenaan voi yksinkertaisesti laittaa roskikseen tai heittää roskikseen. Paikallisiin määräyksiin tutustumalla voit selvittää, onko mikroaaltouunien hävittämistä varten olemassa erityisiä ohjeita.

Jos et löydä tietoa mikroaaltouunien hävittämisestä paikkakunnallasi, ota yhteyttä piirikunnan tai kaupungin virkailijaan. Heidän pitäisi pystyä antamaan sinulle tarvitsemasi vastaukset tai ohjata sinut oikeaan lähteeseen vastausten löytämiseksi.

Lahjoita toimiva mikroaaltouuni.

Kun mietit, mitä tehdä vanhalle, vielä toimivalle mikroaaltouunille, harkitse sen lahjoittamista. Näin se ei joudu kaatopaikalle, vaan se tarjoaa jollekin toimivan laitteen, johon hänellä ei ehkä muuten olisi ollut varaa.

Jotkin paikalliset hyväntekeväisyysjärjestöt ottavat vastaan vanhojen, toimivien mikroaaltouunien lahjoituksia. Sinun on todennäköisesti tuotava mikroaaltouuni lahjoituskeskukseen, mutta joissakin tapauksissa voit myös sopia noudosta. Paikalliselle järjestölle lahjoittamisen lisäksi voit tarkistaa ystäviltä ja perheeltä, tarvitseeko joku tuttavasi mikroaaltouunia. Lähistöllä olevat yritykset tai koulut saattavat myös tarvita ylimääräistä mikroaaltouunia työntekijöiden oleskelutilaan.

Myy toimiva mikroaaltouuni verkossa.

Sen sijaan, että yrittäisit hävittää täysin toimivia ja hyväkuntoisia mikroaaltouuneja, voit yrittää myydä laitteen verkossa. Paikallisten pihamarkkinaryhmien ja muiden verkkosivujen avulla on helppo löytää potentiaalisia ostajia.

Myymällä mikroaaltouunisi verkossa saat hieman ylimääräistä rahaa, jonka voit käyttää uuden mikroaaltouunin ostamiseen, muiden kodin tarpeiden ostamiseen tai säästötilillesi pahan päivän varalle.

Vie se sähköisen jätteen kierrätyskeskukseen.

Vanhan mikroaaltouunin vieminen e-jätteen kierrätyskeskukseen on ympäristöystävällinen vaihtoehto. E-jätteen kierrätyskeskukset eivät yksinkertaisesti hävitä mikroaaltouuneja, vaan ne purkavat laitteet ja erottelevat niistä kaikki materiaalit, jotka voidaan käyttää uudelleen.

Kun taas osa kierrätyskeskuksiin viedystä elektroniikasta viedään muihin maihin, joissa niitä ei voida kierrättää turvallisesti, e-jätteen kierrätyskeskukset ryhtyvät asianmukaisiin varotoimiin vanhojen elektroniikkakomponenttien turvallisen kierrätyksen ja hävittämisen varmistamiseksi.

Jos et tiedä, mistä löydät paikallisen e-jätteen kierrätyskeskuksen, voit tehdä nopean Internet-haun, jolla löydät lähistöllä sijaitsevat toimipisteet. Joissakin e-jätteen kierrätyskeskuksissa voit myös varata noutoaikataulun.

Katso, onko valmistajalla palautusohjelma.

Joillakin valmistajilla on erityisiä ohjelmia, jotka auttavat asiakkaita hävittämään mikroaaltouunit. Nämä yritykset ottavat vanhat mikroaaltouunit takaisin, jotta osa sähkökomponenteista voidaan käyttää uudelleen ja loput osat kierrättää asianmukaisesti.

Jos et ole varma, tarjoaako mikroaaltouunisi valmistaja tällaista ohjelmaa, soita tai lähetä sähköpostia yrityksen asiakaspalveluun. He voivat kertoa, onko ohjelmaa olemassa, ja jos on, antaa ohjeet vanhan mikroaaltouunin palauttamista varten. Sinun on ehkä maksettava kuljetuskustannukset, mutta on myös mahdollista, että valmistaja kattaa nämä kustannukset varmistaakseen, että laite kierrätetään asianmukaisesti.

Toimita se vähittäiskauppaan, joka ottaa vastaan vanhoja laitteita.

Voit myös etsiä lähistöllä sijaitsevan jälleenmyyjän, joka hyväksyy mikroaaltouunit ja muut laitteet uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen. Jotkin vähittäiskauppiaat, erityisesti elektroniikkaliikkeet, ottavat vastaan vanhoja laitteita, jotta niiden virtapiireissä olevat kalliimmat metallit voidaan käyttää uudelleen. Jos mikroaaltouunisi on uudempi malli, on todennäköisempää, että elektroniikkaliike on valmis ottamaan sen vastaan. Uudemmissa mikroaaltouuneissa on enemmän sähköisiä komponentteja, joista nämä jälleenmyyjät ovat kiinnostuneita.

Kodinkonekorjaamot saattavat ottaa sen pois kädestäsi.

Kun etsit vanhojen mikroaaltouunien hävittämisideoita, harkitse myös paikallisten laitekorjaamojen kokeilemista. Vaikka mikroaaltouunisi olisi rikki, kodinkonekorjaamo voi ehkä korjata ja myydä sen eteenpäin.

Jos käy ilmi, että mikroaaltouuni on rikkoutunut korjauskelvottomaksi, kodinkonekorjaamo saattaa silti olla kiinnostunut ottamaan sen vastaan. Ne ottavat talteen kaikki mikroaaltouunin osat, joita voidaan käyttää muiden laitteiden korjaamiseen, ja voivat sitten kierrättää muut osat asianmukaisesti.

Tarkista, ottaako energialaitoksesi vastaan vanhoja, tehottomia laitteita.

Viimeisenä vaihtoehtona tarkista, ottaako sähköyhtiösi vastaan vanhan mikroaaltouunisi. Joillakin yleishyödyllisillä yhtiöillä on käytössä laitteiden keräysohjelmia, joiden tarkoituksena on auttaa asiakkaita hankkiutumaan eroon tehottomista laitteista ja vaihtamaan ne energiatehokkaampiin malleihin.

Ota yhteyttä paikalliseen yleishyödylliseen laitokseen ja kysy, onko heillä tällaisia ohjelmia. Jos he tarjoavat laitteiden kierrätysohjelmaa, edustaja, jonka kanssa puhut, voi auttaa sinua selvittämään, mitä sinun on tehtävä vanhan mikroaaltouunisi palauttamiseksi. Jotkin energiayhtiöt tarjoavat jopa käteiskannustimia tai alennuksia tulevista laskuista, kun kierrätät vanhat laitteet ja vaihdat ne energiatehokkaaseen vaihtoehtoon.