Miten mehiläispesä puhdistetaan?

Ehkä et ole koskaan ajatellut houkutella mehiläisiä tarkoituksella pihallesi, mutta asia on näin: kotoperäiset mehiläiset, kuten lehtileikkurit ja muurahaismehiläiset, eivät pistä. Ne auttavat viheraluettasi kukoistamaan, varsinkin jos sinulla on hedelmäpuita tai kevätmarjakasveja, ja ne lisäävät paikallista mehiläiskantaa.

Niiden saaminen vierailulle on niinkin yksinkertaista kuin mehiläispesän ripustaminen ulos aurinkoon. Kotimaisille mehiläisille sopiva rakenne muistuttaa linnunpönttöä (12 dollaria, Home Depot) tai hunajakennoa, jossa on paljon pieniä putkia tiiviisti yhteen pakattuna. Mehiläiset munivat putkiin ja palaavat sinne koko kauden ajan.

Pitääksesi mehiläiset tyytyväisinä sinun on tehtävä hieman lehtimurtaja- tai muurarimehiläiskopan huoltoa, jotta koppi pysyy puhtaana. Muuten muurinpohjalaismehiläisten isännöinti on lähes täysin kädetöntä. Seuraa yksinkertaisia ohjeita mehiläispesän puhdistamiseen oikealla tavalla.

Miten mehiläispesä puhdistetaan?The Home Depot -verkkokaupan kohteliaisuus Miten mehiläistalo puhdistetaan?

Muurarimehiläiset ovat yksinäisiä eivätkä tuota hunajaa, joten ne eivät muodosta yhdyskuntia tai niillä ei ole pesiä puolustettavana. Siksi ne eivät pistä sinua lentäessään, vaikka olisitkin lähellä niiden taloa; mehiläispesien sijaan mehiläiset etsivät yksittäisiä reikiä tai putkia pesiä varten.

Muurarimehiläiset ovat kotoisin suurimmasta osasta Yhdysvaltoja lukuun ottamatta eteläisimpiä osavaltioita, kuten Floridaa, Georgiaa ja Alabamaa, joissa on liian kuuma viihtyä. Silti näissä osavaltioissa on myös kotoperäisiä, yksinäisiä lajeja, kuten lehtimurmeleita, jotka voisivat hyötyä mehiläispesästä pihallasi.

Munittuaan muurahaismehiläiset sulkevat pesäputkensa mudalla suojellakseen muniaan talven yli. Kun uudet mehiläiset keväällä nousevat koteloistaan, ne tunneloituvat mudan läpi ja ryhtyvät töihin puutarhassasi.

Miten mehiläispesä puhdistetaan?Muurarimehiläinen on menossa pesäputkeensa. Gail Hampshire

Muurarimehiläispesien ja lehtimurmelimehiläispesien kunnossapito on hankalaa kaikkien kolojen ja kolojen takia. Sen sijaan, että puhdistaisit koko talon perusteellisesti, voit helpottaa tehtävää huomattavasti ostamalla mehiläispesän, jossa on bambu-, paperi- tai pahviputket, jotka voidaan vaihtaa vuosittain. Jotkin mehiläispesien mallit ovat irrotettavia, joten voit helposti irrottaa ja heittää putket pois, kun uusi mehiläissukupolvi ilmestyy keväällä. Tämä vähentää huomattavasti puhdistustyötä. Sen sijaan, että puhdistaisit jokaisen putken, voit vain vaihtaa ne ja huuhdella ylimääräisen mudan tai lian pois talon sisältä.

Jos et voi vaihtaa putkia talossasi, on parasta käyttää putkea vain yhden vuoden ajan ja aloittaa keväällä uudella putkella. Et kuitenkaan halua heittää pois yhtään mehiläistä! Varmistaaksesi, että ne ovat kaikki ulkona, sulje kotelo pahvilaatikkoon ja aseta se ulos aurinkoon. Leikkaa laatikkoon pieni reikä, josta kuoriutuvat mehiläiset voivat poistua; ne näkevät valon ja poistuvat reiästä, mutta eivät tule takaisin laatikkoon tai taloon. Sitten voit heittää vanhan kotelon pois muutaman päivän kuluttua vahingoittamatta eläviä mehiläisiä tai koteloita.

Toinen vaihtoehto on antaa jonkun muun hoitaa muurarimehiläiskotelon huolto. Yritykset, kuten Rent Mason Bees, tarjoavat vuokrattavia pesälohkoja. Sitten voit palauttaa ne kesän lopussa puhdistettavaksi.

Milloin muurahaismehiläispesä puhdistetaan?

Ajoitus on kaikki kaikessa, kun puhdistat tai vaihdat mehiläispesääsi; liian aikaisin saatat heittää pois muurahaismehiläiskoteloita, jotka eivät ole vielä kehittyneet; liian myöhään saatat heittää pois uusia munia. Kun lämpötila nousee 50 asteen puoliväliin, uusi mehiläissukupolvi alkaa jättää pesänsä ja lentää ympäri pihaa. Tiedät, että ne ovat ahkerasti töissä, kun näet mudassa olevia ulostuloreikiä, jotka sulkevat putkien päät. Tässä vaiheessa voit vaihtaa sisäputket puhtaisiin tai ripustaa uuden pesän, jotta mehiläiset voivat munia niihin kuuden tai kahdeksan viikon pölytyskauden päätteeksi.

Jos et näe mehiläisten lähtevän putkista keväällä, talvi on saattanut olla liian kylmä mehiläisten selviytymiseen. Jos voit, on parasta siirtää kotelo talven ajaksi autotalliin tai puutarhavajalle, kun lämpötila laskee, jotta kehittyviä mehiläisiä voidaan suojella pahimmalta kylmyydeltä. Sitten voit ripustaa sen keväällä ulos aurinkoiseen paikkaan, kun niiden on aika lähteä talosta.

Yksinäisiä mehiläisiä on helppo isännöidä pihallasi, jos olet valmis tekemään pientä huoltotoimenpidettä kerran vuodessa. Ne palkitsevat vaivannäkösi pölyttämällä kasvisi ja lisäämällä paikallista mehiläiskantaa.