Miten maalata kiiltävä jalkalista päälle?

Kiiltävä maali on yleisin valinta jalkalistoihin ja muihin kodin puuosiin. Koska kiilto voi kellastua ajan myötä, saattaa olla aika tehdä uusi maalikerros. Miten kiiltävät jalkalistat siis maalataan yli?

Puhdista ja hio

Jos haluat tarttua toimeen ja maalata kiiltävän jalkalistan päälle, puhdista ja hio pinta perusteellisesti. Jos teet sen kunnolla, sinulla ei ole ongelmia lisätä kerros tai kaksi tuoretta maalia.

Jos haluat yksityiskohtaisemman oppaan, jatka lukemista, niin kerromme tarkemmin.

Helppo opas kiillon päälle maalaamiseen

Käytitpä sitten satiinimaalia tai kiiltävää maalia, tämä opas sopii sinulle.

Tulet huomaamaan, että kiiltävän jalkalistan päälle maalaamisen tärkein osa-alue on valmistelu. Noudata ensimmäisiä vaiheita tarkasti, ja ammattimainen lopputulos on paljon helpompi saavuttaa jalkalistoja uudelleenmaalattaessa.

Miten maalata kiiltävä jalkalista päälle?

1. Puhdista jalkalistan pinta

Tähän riittää kostea liina tai rätti. Varmista, että pääset kaikkiin jalkalistan uriin ja yksityiskohtiin, jotta saat sen puhdistettua perusteellisesti.

Lika ja lika pyritään poistamaan. Keittiössä voi olla rasvaa, joka on vaikeampi poistaa, joten ole erityisen varovainen näillä alueilla.

Jos tahroja on sitkeästi, kannattaa ehkä käyttää myös hieman sokerisaippuaa. Tämä todella auttaa hajottamaan jäämiä, jolloin ne on paljon helpompi puhdistaa pois.

Kun olet tyytyväinen siihen, että jalkalista on puhdas, anna sen kuivua kokonaan ennen kuin jatkat.

2. Hio pinta.

Nyt kun jalkalistasi on nihkeän puhdas, uusi kiiltävä maali tarvitsee hieman lisätyötä, jotta sillä on täydellinen pinta, johon se tarttuu.

Sinun ei pitäisi yrittää poistaa vanhoja maalikerroksia tässä vaiheessa. Tarkoituksena on vain ottaa pois aivan päällimmäinen kerros.

Tällä tavoin jätät sileän ja yhtenäisen pinnan, jolle voit maalata. Hionta auttaa myös poistamaan hyvin sitkeän lian, jota pelkkä puhdistus ei siirtäisi.

Suosittelemme käyttämään hiomapaperia, jonka karkeus on 120. Se on tarpeeksi vahva hioakseen pois maalikerroksen jättämättä pintaan syviä koloja.

Kun hiot kulmaa tai reunaa, ota hieman rauhallisemmin. Maali irtoaa näistä kohdista paljon nopeammin ja saatat lopulta paljastaa puun alta.

Miten maalata kiiltävä jalkalista päälle?

3. Puhdista jalkalistat uudelleen.

Kun olet hionut jalkalistat alas, on syntynyt melko paljon pölyä.

Tämänkin voit poistaa kostealla liinalla tai rätillä. Voit myös imuroida pölyn matolta / lattialta tässä vaiheessa.

Kun poistat mahdollisimman paljon likaa ja pölyä nyt, vähennät mahdollisuuksia, että mitään ei-toivottua tarttuu kiiltoon, kun aloitat maalaamisen. Ajan ottaminen siivousvaiheissa kannattaa, kun lopputulos on ammattimainen.

4. Maskiteippi

Tämä on toinen elintärkeä vaihe, jossa sinun on käytettävä hieman enemmän aikaa saadaksesi parhaat tulokset.

Maskiteipin avulla voit peittää alueen suoraan jalkalistan ylä- ja alapuolelta. Tämä on yleensä seinä ja lattia / matto, jotta varmistetaan, että tuore kiilto ei mene muualle kuin jalkalistalle.

Kun tämä tehdään oikein, jäävät kauniit terävät linjat jalkalistan reunoille.

5. Maalaa jalkalista

Kun olet käyttänyt aikaa ja vaivaa edellisiin vaiheisiin, uuden kiiltokerroksen levittämisen pitäisi olla helppoa.

Kun maalaat jalkalistoja, levitä maalia siveltimellä säästeliäästi, sillä peität vain pienen pinta-alan. Näin estät maalin valumisen ja lammikoitumisen.

Vaakasuoria vetoja on parasta käyttää tässä tilanteessa, ja jos näet tippoja tai valumia, harjaa ne nopeasti pois.

Suosittelemme paria kerrosta kiiltoa hyvän peittävyyden ja maalin pitkäikäisyyden varmistamiseksi. Koska kyseessä on kiilto, sinun on odotettava kerrosten välillä pidempään, jotta ensimmäinen kerros kuivuu kokonaan.

Jos käytät vesiohenteista maalia, –, saatat huomata, että aloittamasi osa on kuivunut, kun olet saanut huoneen ensimmäisen kerroksen valmiiksi. Jos näin on, voit toistaa prosessin heti, mikä tekee tästä maalivalinnasta ilmeisesti nopeamman vaihtoehdon valmistua.

Työ valmis

Siinä se, olet puhdistanut ja maalannut tiensä täydellisen kiiltävään pintaan jalkalistoissa! Toivottavasti olemme antaneet sinulle kaikki tarvitsemasi neuvot, ja nyt tiedät, miten jalkalistat maalataan uudelleen.

Nyt ei ole muuta jäljellä kuin istua alas ja ihailla kätevää työtäsi.