Miten maalata jalkalistat matto alaspäin?

Uuden värin valitseminen huoneen maalaamiseen tai yksinkertaisesti samanvärinen maalaus on loistava tapa virkistää huoneen ulkoasua nopeasti. Seinien maalaaminen on helppoa – mutta mitä teet, kun pääset jalkalistoille ja sinulla on matto? Annamme sinulle neuvoja siitä, miten maalata jalkalistat, joissa on jo matto.

Sillä ei ole väliä, onko sinun osattava kiillottaa jalkalistat, joissa on matto alhaalla, vai maalata ne mattamaalilla. Voit käyttää tämän postauksen neuvoja riippumatta siitä, minkälaisen maalin olet valinnut.

Valmistelu ennen maalausta

Ennen kuin aloitat maalaamisen, haluat valmistella sekä jalkalistat että maton. Esivalmistelujen ohittaminen voi lisätä riskiä siitä, että maalia pääsee sinne, minne et halua sitä menevän – varsinkin täällä, missä maton kuidut koskettavat usein jalkalistojen pohjaa.

Hyvä valmistelu johtaa ammattimaiseen lopputulokseen, joten älä jätä seuraavia vaiheita väliin.

Varmista myös, että sinulla on oikeat työkalut työhön. Parhaan tuloksen saat käyttämällä 5 cm:n (2 tuuman) sivellintä (käytä suurempaa sivellintä, jos sinulla on erityisen korkeita lautoja) ja valitsemalla oikeanlaisen maalin jalkalistoja varten.

Maskiteippi on toinen tärkeä väline, jolla varmistetaan siistit ja puhtaat linjat.

Vinkki: seuraavia neuvoja voidaan käyttää, jos jalkalistoja maalataan maton tai kovan lattian läheisyydessä. Jos jotain, se on luultavasti hieman helpompaa kovalla lattialla!

Jalkalistojen valmistelu

Kun jalkalistoja valmistellaan ennen maalausta, kannattaa noudattaa muutamia perusvaiheita.

Suosittelemme, että puhdistat ne nopeasti poistaaksesi kaikki pinnalle tarttuneet jäämät tai lian.

Seuraava ja luultavasti tärkein vaihe olisi jalkalistan hionta niin, että pinta on sileä.

Kaikki reiät tai halkeamat, joihin törmäät, voidaan täyttää ja hioa. Tämä tekee lopputuloksesta epäilemättä niin hyvän kuin se vain voi olla.

Miten maalata jalkalistat matto alaspäin?

Nopea imurointi poistaa hiomisen jäljelle jääneen pölyn.

Voit tietysti vain pyyhkiä jalkalistat nopeasti ja aloittaa sitten maalaamisen. Saavutettavasta lopputuloksesta tulee kuitenkin ala-arvoinen – me pyrimme tässä parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Maton valmistelu

Viimeinen asia, jonka haluat, kun maalaat jalkalistoja maton kanssa, on saada maalia matolle.

Jälleen kerran, kun käytät tässä kohtaa aikaa valmisteluun, mattosi pysyvät turvassa ja maalin levitys myös nopeutuu.

Tässä on muutamia tekniikoita, joiden avulla voit oppia suojaamaan mattoa jalkalistoja maalatessasi.

Reunojen nosto

Jos pystyt, paras tapa valmistella matto on nostaa reunat ja taittaa matto poispäin seinistä. Tämä menetelmä varmistaa, että matto on poissa tieltä, mutta varmista, että voit luottaa siihen, että voit asentaa maton takaisin paikalleen, kun olet valmis.

Tätä vaihtoehtoa suositaan yleensä, koska se on vähemmän työläs kuin se, että matto olisi poistettava kokonaan ennen maalausta.

Maskiteipin käyttö

Jos et halua siirtää mattoa, haluat suojata sen mahdollisimman hyvin.

Helpoin tapa tehdä tämä on käyttää maalarinteippiä.

Ennen kuin alat kiinnittää maalarinteippiä mattoon, ota imuri käteen ja varmista, että alue on puhdas. Tämä auttaa maalarinteippiä asettumaan matolle tasaisesti ja tasaisesti jalkalistojen alaosaa pitkin.

Paras maalarinteippi on matalan tarttuvuuden teippiä ja varmista, että se on myös leveä (vähintään 50 mm / 2 tuumaa).

Matalan tarttuvuuden ansiosta teippi tarttuu vähemmän todennäköisesti mattoon, mikä helpottaa sen kiinnittämistä ja poistamista. Mitä leveämpi maalarinteippi on, sitä enemmän mattoa suojaat vahingossa syntyviltä siveltimeniskuilta.

Kun asetat maalarinteippiä, yritä aina vain hieman limittää jalkalistoja. Kun olet peittänyt aiotun alueen, voit varovasti työntää ylimääräisen teipin jalkalistan alle.

Miten maalata jalkalistat matto alaspäin?

Pölylevyn käyttäminen

Hyvä vaihtoehto maalarinteipille olisi pölylakana. Nämä peittävät suuren alueen ja pysyvät helposti paikallaan.

Useimmilla ihmisillä on kuitenkin harvemmin näitä lojumassa, joten maalarinteippi on helpompi vaihtoehto.

Pahvin käyttäminen

Jos kaikki muu ei auta, sinulla on varmasti jonkin verran pahvia lojumassa (toivottavasti valmiina kierrätysastiaan!).

Ajattele ohutta pahvia, kuten muropaketteja. Voit leikata niitä suikaleiksi ja liu’uttaa ne helposti jalkalistan ja maton väliin muodostaen tilapäisen esteen, joka estää ylimääräisen maalin pääsyn matolle.

Maton suojaus

Yksi tehokkaimmista (mutta kalliimmista) tavoista suojata matto jalkalistoja maalattaessa on sen suojaaminen.

Mattosuojaa voi ostaa rullissa. Rullaat sen vain maton päälle, ja se tarjoaa välittömästi sitkeän esteen maalin ja maton väliin.

Aloita maalaaminen!

Nyt kun olet lukenut tämän blogikirjoituksen, sinun pitäisi olla asiantuntija siinä, miten maalata jalkalistat ilman, että maalia joutuu matolle!

Kuten aina, pienellä huolellisuudella ja kärsivällisyydellä pääsee pitkälle, kun kyse on sisustamisesta ja sisustamisesta. Tätä silmällä pitäen sinun pitäisi aina saada aikaan ammattimainen ja siisti lopputulos.

Tutustu muihin blogikirjoituksiimme, joista löydät lisää vinkkejä ja niksejä kodin sisustusprojekteihin.