Miten lumilingon käyttö kodin kulkuväylien tyhjentämiseen?

Kun opit käyttämään tehokkaasti lumilingonpuhallinta, selviät talven tuomista haasteista. Vaikka useimmat kodinomistajien lumilingot eivät selviydy massiivisista lumipenkoista, ne voivat tehdä nopeaa työtä ajotien ja jalkakäytävän puhdistamisessa. Lumen puhaltamiseen on kuitenkin olemassa muutamia vinkkejä ja niksejä, joiden avulla voit maksimoida koneesi toimivuuden ja samalla minimoida kylmässä viettämäsi ajan. Kun kausi on ohi, asianmukainen varastointi varmistaa, että koneesi toimii vuodesta toiseen.

Mikä on lumilingon puhalluslaite

Lumipuhallin eli lumilingonheitin on kone, jossa on säädettävä, moottorikäyttöinen ruuvi, joka kerää lunta ja kuljettaa sitä tiettyyn suuntaan poistokourun kautta.

Tutustu lumilingon käyttöön

Ennen kuin lähdet pihatielle, tutustu koneesi hallintalaitteisiin. Selvitä, mikä liikuttaa konetta eteen- ja taaksepäin ja miten ruuvi kytketään päälle. Etsi nopeudensäätimet sekä säätimet, joilla voidaan muuttaa tyhjennyskourun suuntaa.

Tarkasta kone

Tarkasta lumilinko perusteellisesti ennen käyttöä, erityisesti ennen kauden ensimmäistä käyttökertaa. Seuraavassa on muutamia keskeisiä tarkistettavia osia:

    HihnatSeuratapitLiukukengätRengaspaineÖljytaso

Koneen valmistelu

Kun olet tarkastanut koneen, valmista se käyttöön seuraavan tarkistuslistan avulla:

    Jos säilytit konetta tyhjällä kaasusäiliöllä, täytä säiliö. Käytä vain 100 % etanolitonta bensiiniä, ellei toisin mainita.jos tankkiin on jäänyt bensiiniä edelliseltä vuodelta, tyhjennä se ennen uuden bensiinin lisäämistä.säädä luistokengät pintaa varten. Jos puhallat lunta sorapäällysteiseltä ajotieltä, laske kenkiä alemmas, jotta lumiauran ja soran väliin jää runsaasti tilaa. Jos haluat tiukemman kulun betonilla tai jalkakäytävällä, nosta luistokenkiä.Vahaa poistokourun sisäpuoli tukkeutumisvaaran vähentämiseksi.

Miten lumilingon käyttö kodin kulkuväylien tyhjentämiseen?

Vernon WileyGetty Images

Näin käytät lumilingon käyttöä

Noudata alla olevia ohjeita, jotta lumen puhaltaminen pihatieltä tai jalkakäytävältä on lastenleikkiä.

Vaihe 1: Suunnittele polku.

Vaikka saattaa tuntua yksinkertaiselta ryhtyä suoraan puhaltamaan lunta pois pihatieltä, polun suunnittelu etukäteen lisää huomattavasti tehokkuutta ja lopputuloksen laatua. Päätä ensin, mihin haluat lumen päätyvän, ja suunnittele sitten polku tämän tavoitteen ympärille. Aseta kouru aina siten, että se purkautuu poispäin kodeista, autoista ja ihmisistä.

Jos haluat kasata lunta pihatien molemmille puolille, aloitetaan keskeltä ja edetään ulospäin. Jos haluat vain yhden lumikasan, tehokkain reitti on aloittaa vastakkaiselta puolelta ja työskennellä kohti kasaa.

Vaihe 2: Alueen valmistelu

Valmistele alue poistamalla kaikki tikut, kivet tai muut roskat, jotka voivat vahingoittaa puhallinta tai aiheuttaa turvallisuusriskin sinulle tai muille. Vaikka puhaltimen lumen heittosuunnan hallinta on melko tehokasta, vieraat esineet, kuten kivet, voivat helposti sinkoutua aiotun kohteen ulkopuolelle.

Vaihe 3: Pue turvavarusteet päälle.

Pue turvavarusteet päällesi ennen koneen käynnistämistä. Vaikka sinulla on todennäköisesti jo talvihanskat, älä unohda suojalaseja ja korvasuojaimia.

Vaihe 4: Lumilingon käyttäminen

Siirrä lumilinko paikalleen kulkureitin alkuun ja kytke ruuvi päälle. Käynnistä matalalla nopeudella, kunnes opit käyttämään sitä, ja pidä matalaa nopeutta yllä, jos lumikerros on yli 7-9 tuumaa. Kun lumilingon käyttö sujuu paremmin, lisää nopeutta.

Vihje

Raskas lumipyry voi olla enemmän kuin useimmat kotitalouskäyttöön tarkoitetut lumilinkojat pystyvät käsittelemään. Työskentele aina siten, että poistat vain pienen määrän lunta kerrallaan, ja tee tarvittaessa useita ohituksia. Jos lunta on paljon, lisää moottorin kierrosnopeutta ja pidä samalla alhainen ajonopeus.

Vaihe 5: Lumilingon varastointi

Kuivaa kone käyttökertojen välillä huolellisesti ennen varastointia ruostumisen estämiseksi. Tarkasta edellä luetellut osat ennen jokaista käyttökertaa. Harkitse polttoaineen stabilointiaineen käyttöä kaasun laadun ylläpitämiseksi.

Noudata kauden lopussa näitä varastointivaiheita varmistaaksesi, että koneesi on valmis seuraavaa kautta varten:

    Pese ja kuivaa kone perusteellisesti ja korjaa mahdolliset ruostekohdat. Poista ruoste rautalankaharjalla ja hiekkapaperilla ja suihkuta sitten kyseiselle alueelle ruosteenestoainetta.noudata kaikkia valmistajan ohjeita voitelusta ja asianmukaisista varastointikäytännöistä.käsittele moottori sumutusöljyllä moottorin osien suojaamiseksi varastoinnin aikana.imuta kaikki kaasu koneesta ja säilytä puhallinta autotallissa, vajassa tai muulla tavoin katetussa tilassa.

Vinkkejä lumityön maksimointiin

    Käsittele lunta aina heti sen jälkeen, kun se on pudonnut. Lunta, joka on jäänyt paikalleen sulamaan ja jäätymään, on vaikea poistaa ja se voi jopa vahingoittaa lumiauraa.Kun paikallinen lumiaura on ohittanut, iske ajotien päähän jäänyt kasa mahdollisimman pian. Kun se on kovettunut jäätikön kaltaiseksi kasaksi, useimmat lumilingot eivät pysty käsittelemään sitä.Kourun vahaaminen ja tarttumattoman silikonisuihkeen levittäminen ruuviin voi auttaa estämään tukkeutumista.Pidä varaosia, kuten hihnoja ja leikkaustappeja, käsillä, jotta voit minimoida seisokkiajan ja pysyä putoavan lumen edellä.Merkitse polun reuna seipäillä lippuja varten, jotta pysyt helpommin reitillä.