Miten laminaattilattiat puhdistetaan kiiltävän pinnan suojaamiseksi?

Tämän päivän laminaattilattiat ovat kustannustehokas ja houkutteleva vaihtoehto, jossa on erittäin realistisia pintoja ja kuvioita. Se voi jäljitellä minkä tahansa kuviteltavissa olevan puulajin ulkonäköä, mukaan lukien harvinaiset tai eksoottiset lehtipuut sekä kivi ja muut lattiatyylit. Laminaattilattiat ovat vahvoja ja vaikeasti naarmuuntuvia, eikä tämä materiaali laajene ja supistu kuten kovapuu. Se on kuitenkin alttiimpi kosteusvaurioille kuin aito puu, joten se on huono valinta kylpyhuoneisiin ja pesutiloihin, joissa vesi saattaa vuotaa. Lisäksi laminaattilattioiden puhdistukseen ei suositella kovia tuotteita. Kun laminaattilattiat asennetaan talon muihin tiloihin, niiden puhdistaminen on kuitenkin helppoa. Säännöllisen kevyen huollon harjoittaminen pitää lattiat kiiltävinä ja uusina tulevina vuosina.

Miten laminaattilattiat puhdistetaan kiiltävän pinnan suojaamiseksi?

BHGJulie Bang

Laminaattilattiat saavat kauniin ulkonäkönsä valokuvajäljennöksestä, joka on kerrostettu suojaavan muovipinnoitteen sisälle puupohjaisen materiaalin kantavan ytimen päälle. Vaikka laminaattilattiat näyttävätkin kovapuulta, niitä ei voi käsitellä uudelleen ja niitä on vaikea korjata. Jos laminaatti kuluu, se on vaihdettava, joten kannattaa nähdä aikaa ja vaivaa, jotta laminaattilattia pysyy puhtaana ja vapaana haitallisesta hiekasta ja kosteudesta. Laita matot ulko-ovien viereen, juoksumattoja tai aluemattoja vilkkaasti liikennöityihin huoneisiin ja lattiasuojia raskaiden huonekalujen jalkojen ja kulmien alle. Nämä toimet auttavat estämään laminaattilattioiden kulumista ajan myötä.

Miten laminaattilattiat puhdistetaan kiiltävän pinnan suojaamiseksi? Laminaattilattioiden puhdistaminen

Noudata ennen kaikkea aina valmistajan antamia uuden laminaattilattian hoito-ohjeita, äläkä epäröi soittaa valmistajalle, jos sinulla on kysyttävää.

Vaihe 1: Imuroi tai lakaise lattiat.

Jos perit laminaattilattiat muuttaessasi, suunnittele, että huolehdit niistä lakaisemalla, pölyttämällä tai imuroimalla irtonaisen lian säännöllisesti. Lakaise tai imuroi lattia lattian asettelusuunnassa, jotta saat roskat kiinni toisiinsa liittyvien palojen välistä. Pyyhi kaikki roiskeet heti pois, myös pudonneet kuivat materiaalit.

Vaihe 2: Laminaattilattioiden kosteamoppaus.

Kevyt kostea moppaus auttaa, jos pelkkä pyyhkiminen ei riitä, mutta sinun on oltava varovainen. Vältä liian märkää moppausta, joka voi johtaa veden vuotamiseen sokkelien taakse. Kun moppaat, käytä kahta vesiämpäriä: yksi puhtaalle vedelle ja yksi likaiselle vedelle. Likaisen moppipään käyttäminen lattioilla on yleensä syynä siihen, että lattialle jää jälkikäteen ärsyttäviä raitoja. Ennen kuin moppaat, imuroi lattiat ensin lakaise sijaan, sillä imuroimalla saadaan paljon tehokkaammin hiukkaset talteen. Muista vain vaihtaa imurointiasetus pehmeälle harjalle. Tavallisten harjojen pyörivät harjakset voivat naarmuttaa laminaattilattiaa.

Vaihe 3: Kuivaa lattiat tarvittaessa.

Jos lattialla on seisovaa vettä moppauksen jälkeen, kuivaa se mikrokuituliinalla (5 dollaria, Bed Bath & Beyond).

Laminaattilattian puhdistamiseen tarvitaan yleensä vain vettä. Jos sinun on käytettävä puhdistusainetta, valitse valmistajan hyväksymä laminaatille suunniteltu ratkaisu (15 dollaria, Target). Jos haluat kotitekoisen laminaattilattian puhdistusaineen, käytä pientä määrää etikkaa sekoitettuna veteen. Älä koskaan käytä vahaa, akryylituotteita tai valkaisuaineita, koska ne voivat vahingoittaa lattian pintakäsittelyä.

Miten laminaattilattiat puhdistetaan kiiltävän pinnan suojaamiseksi?Werner Straube Kuinka poistaa tahrat laminaattilattioista?

Kuten useimpien pintojen kohdalla, on aina hyvä käytäntö siivota roiskeet heti, kun ne tapahtuvat. Onneksi laminaattilattiat eivät tahriudu helposti. Mutta jos laminaattilattioihin jää jotain kiinni tai niihin jää tahroja, ensimmäinen puolustuskeinosi on valmistajan hyväksymä laminaattitahranpoistoaine (7 dollaria, The Home Depot). Luonnolliset reseptit, kuten etikkaa, ruokasoodaa tai nestemäistä saippuaa sisältävät reseptit, voivat myös auttaa poistamaan laminaattilattiatahrat. Muista vain välttää hankaavia sieniä ja hankausaineita, kuten teräsvillaa, kun puhdistat laminaattilattioita, sillä ne voivat aiheuttaa pysyviä naarmuja.

Erityisen sitkeisiin tahroihin voit kokeilla seuraavia kotikonsteja:

    Veri: Poista veri ikkunanpesuaineella ja pyyhi sitten kostealla liinalla. Kuten moppaamisenkin yhteydessä, pyyhi tämän jälkeen kuivalla liinalla. Kynttilävaha: Anna sulan vahan kovettua, ennen kuin kaapit sen varovasti pois muoviveitsellä. Älä koskaan käytä tähän metalliveitsiä! Purukumi: Jäädytä palanen muovipussin jääpussissa ennen kuin kaavit kovettuneen purukumin pois muoviveitsellä. Älä myöskään käytä metalliveitsiä. Rasva ja terva: Poista rasva mineraalitärpätillä. Kantapään tai muiden kenkien hankausjäljet: Poista hankaamalla kynän pyyhekumin avulla. Muste ja väriliidut: Poista hankausalkoholilla. Kynsilakka: Poista hankausalkoholilla tai pienellä määrällä kynsilakanpoistoainetta. Punaviini: Pyyhi punaviini pois kostealla liinalla. Kenkälakka: Poista hankausalkoholilla.