Miten korjata vaurioitunut laasti?

Miten korjata vaurioitunut laasti?

Viimeistele sisätilasi ylellisyyttä henkiväksi paikaksi. Mukana Kesir-marmorilaatta, kiillotettu turkkilainen Carrara White. SKU: 10086381

Laasti on yleinen laattojen kanssa käytetty materiaali, ja se pitää kunkin laatan välit yhtenäisen näköisinä. Tämä materiaali voi vaurioitua ajan mittaan, ja se vaatii todennäköisesti hieman korjausta, jotta se voidaan palauttaa alkuperäiseen tilaansa. Jos laasti on vaurioitunut, on olemassa joitakin helppoja tapoja korjata se itse. Vain muutamalla yksinkertaisella työkalulla ja nopealla koulutuksella voit helposti korjata vaurioituneen laastin ja saada lattiat, backsplash-levyt ja erikoisseinät näyttämään jälleen upeilta.

Laastityypit

Laastia on kahta päämuotoa: hiottu ja hiomaton. Käyttämäsi laastityyppi perustuu laattasaumojen leveyteen ja siihen, missä aiot tehdä korjaukset. Ennen kuin aloitat, mittaa laattojen välinen tila. Jos se on suurempi kuin 1/8 tuumaa, sinun on käytettävä hiottua laastia. Jos se on pienempi kuin 1/8 tuumaa, käytä hiomatonta laastia. Lasi-, metalli- tai marmorilaattojen kanssa ei saa koskaan käyttää hiottua laastia, koska se voi naarmuttaa pintaa ja aiheuttaa vaurioita. Akryylilateksilaasti on hyvä vaihtoehto, mutta se vaatii tiivistämistä. Epoksilaasti kestää hyvin tahroja, mutta sen levittäminen voi olla hieman hankalaa.

Halkeamien korjaaminen täyteaineella

Halkeilu on yleisin syy vaurioituneeseen laastiin. Kun kävelet laattalattioiden päällä, laasti heikkenee, ja lopulta siihen voi syntyä rumia halkeamia. Voit korjata tämän käyttämällä tiivistettä halkeamien täyttämiseen ja laastin ulkonäön palauttamiseen. Poista ensin kaikki irtonaiset ja halkeilleet laastit laastisahalla tai Dremel-työkalulla. Levitä tiivistettä varovasti halkeamiin tasoittaen sitä muovilusikalla. Voit myös kastella sormesi ja tasoittaa tiivistettä käsin.

Varmista, että annat saumausmassan kovettua täysin vähintään 48 tuntia ennen kuin kävelet lattioilla. Vältä myös raskaiden huonekalujen asettamista takaisin paikalleen ennen kuin se on täysin kovettunut. Saatavilla on useita erilaisia caulk-tyyppejä, ja joitakin niistä valmistetaan useissa eri väreissä. Etsi tiivistettä, joka sopii mahdollisimman hyvin nykyisen laastin väriin.

Halkeamien korjaaminen laastilla

Jos haluat täyttää vaurioituneen laastin uudella laastikerroksella, se luo mukavan, yhtenäisen ilmeen. Koska laasti on huokoista, se murenee ajan myötä normaalin kulumisen myötä. Käyttämällä laastia halkeamien täyttämiseen se palautuu kauniisti, ja voit tehdä pistekorjauksia tarpeen mukaan. Jos haluat korjata vaurioituneen ja halkeilevan laastin käyttämällä uutta laastia, noudata seuraavia ohjeita:

  • Käytä bambuvartaita ja vedä sitä laastilinjaa pitkin. Tämä irrottaa halkeilleet ja vaurioituneet laastit. Käytä letkulla varustettua imuria ylimääräisen irronneen laastin poistamiseen.
  • Sekoita uusi laasti veteen pienessä astiassa. Kuppi tai kulho käy hyvin. Varmista, että noudatat valmistajan ohjeita huolellisesti ennen sekoittamista.
  • Levitä uusi laasti tasaisesti vaurioituneiden laastilinjojen päälle. Käytä laastikiekkoa tasaisen levityksen varmistamiseksi. Vedä liukukalustoa laastilinjojen yli hitaasti liikkuen useaan suuntaan. Näin uusi laasti pakkautuu halkeamiin ja ilmakuplat pysyvät poissa.
  • Kaavi ylimääräinen laasti pois laatoilta laastiuottimen reunalla.
  • Anna uuden laastin vaikuttaa noin viisi minuuttia. Kun se on puolikuiva, pyyhi laatat vesijohtoveteen kostutetulla sienellä. Kun laattoihin ilmestyy samea kerros, voit pyyhkiä ne puhtaaksi kuivalla rätillä tai mikrokuituliinalla.
Miten korjata vaurioitunut laasti?

Luo ylellinen, moderni tunnelma. Mukana Salerno-keraamiset laatat – Impression-sarja SKU: 15270013

Poista vaurioitunut laasti laastisahalla ja levitä uudelleen.

Jos haluat poistaa vanhan, vaurioituneen laastin kokonaan ja levittää sen uudelleen, tämä prosessi tuottaa erinomaisia tuloksia. Sinun on käytettävä erityistä laastisahaa, jotta voit poistaa vaurioituneen laastin tehokkaasti ja estää laattojen vaurioitumisen. Kun käytät sahaa, varmista, että teet sen varovaisin ja hellävaraisin liikkein. Kohdista saha suoraan laastilinjoihin ja vältä käyttämästä sitä itse laattaan aina kun mahdollista. Kun poistat vanhaa laastia, käytä tasaisia, vakaita liikkeitä ja työnnä saha suoraan laastiin. Käytä suojalaseja lisäsuojan vuoksi.

Kun vanha laasti on poistettu kokonaan, käytä erityistä laastinpuhdistusainetta ylimääräisten, jäljelle jääneiden roskien poistamiseen. Voit valmistaa kotitekoisen laastinpuhdistusaineen käyttämällä yhtä suuria osia etikkaa ja vettä. Älä koskaan käytä hankaavia puhdistusaineita, sillä ne voivat aiheuttaa naarmuja laattoihin. Kun olet puhdistanut laastilinjat, huuhtele kaikki puhtaalla vedellä. Voit imeä ylimääräisen veden rätillä tai paperipyyhkeillä. Älä kuivaa sitä kokonaan, sillä laasti tarvitsee pienen määrän kosteutta kiinnittyäkseen ja kovettuakseen.

Kun olet valmis levittämään uuden laastin uudelleen, voit noudattaa edellä mainittuja ohjeita. On tärkeää huomata, että tarvitset enemmän laastia kuin jos vain korjaat olemassa olevia halkeamia. Kun käytät sieniä, väännä se usein, jotta laastiin ei pääse liikaa vettä. Kun olet levittänyt laastin, varmista, että noudatat valmistajan suosittelemaa kuivumisaikaa, jotta laasti ehtii täysin kovettua.

Laastin kauneuden säilyttämiseksi on syytä käyttää laastin tiivistysainetta. Kun laasti on täysin kovettunut, voit levittää tiivisteen ja antaa sen kuivua. Tiivistysaine suojaa laastia lisävaurioilta ja se myös estää sitä imemästä itseensä tahroja ja likaa. Laatoissasi saattaa olla sameutta tiivisteen levittämisen jälkeen. Puhdista ne yksinkertaisesti pehmeällä liinalla, kunnes hämärtyminen on kokonaan hävinnyt. Tiivistä laasti uudelleen vähintään kerran kuudessa kuukaudessa saadaksesi parhaan tuloksen.