Miten korjata puulattian aukot?

Sää voi tehdä tuhojaan muutoinkin kuin kotisi ulkopinnalla. Kosteuden noustessa ja laskiessa on tavallista, että kovapuulattioihin muodostuu ja ilmestyy rakoja. Laajeneminen ja supistuminen aiheuttavat puulattian rakoja. Kovapuu ottaa ja menettää kosteutta lämpötilojen ja kosteuden noustessa ja laskiessa.

Voi kestää vuosia, ennen kuin kiintopuulattioissa näkyy rakoja. Riippumatta siitä, onko lattiasi asennettu hiljattain vai onko sinulla ollut kiintolattiat jo vuosia, voit käyttää ilmankostuttimia vähentämään rakojen todennäköisyyttä. Voit käyttää huonekostuttimia tai uunin kostuttimia; molemmat auttavat minimoimaan mahdollisuuden, että kovapuulattioissa näkyy myöhemmin rakoja.

Miten korjata puulattian aukot?

Nämä laatat tarjoavat perinteistä eleganssia ja tyyliä kotiisi. Jasper Hardwood Canadian Silver Maple Collection -mallisto sävyssä "Montebello Gray". SKU: 10098557

Älä viivyttele kovapuulattian aukkojen korjaamista.

Jos huomaat, että kiintolattiassasi alkaa paikoitellen olla rakoja, on tärkeää, että hoidat asian pikemminkin ennemmin kuin myöhemmin. Se, miten lattian raot korjataan, riippuu raon koosta, lattian lujuudesta ja siitä, kuinka monta rakoa on. Liian monet raot, erittäin leveät raot tai lattia, jossa on liikettä (narisevia tai irtonaisia lautoja), saattavat vaatia laajamittaista korjausta. Yksi asia, joka on syytä huomioida lattiarakojen laajuutta määritettäessä, on tietää, pidetäänkö rakoa normaalina vai ei. Tämä tarkoittaa, että se saattaa sulkeutua sään muuttuessa. Ammattilainen saattaa pitää normaaleina rakoja, jotka sulkeutuvat, kun puu laajenee korkeassa ilmankosteudessa. On aina hyvä tarkistaa asia puusepältä tai puualan ammattilaiselta varmuuden vuoksi.

  • Miten korjata puulattian aukot?

    Kirsikkalattia

Erilaisia rakojen korjausmenetelmiä

Lattian raot voi korjata monella eri tavalla. Laajin on joutua vaihtamaan kokonaan lattia, jossa on liikaa rakoja korjattavaksi menettämättä sen kauneutta. Tavallisesti voit "täyttää" raot puutäyteaineella, kitillä tai köydenpaloilla – ja viimeistellä ne sitten lattian väriin sopivalla väriaineella. Jälkimmäinen on vanhempi tapa täyttää aukkoja, ja se ei ainoastaan korjaa lattian aukkoja, vaan auttaa myös pitämään lattian läpi tulevat vedot mahdollisimman vähäisinä.

Täyteaineiden, kuten kitin, kitti- tai tahnamaiseksi jauhemaiseksi sekoitetun täyteaineen tai jopa tiivistemassan, käyttäminen ratkaisee aukot, jos se tehdään oikein. Täyteaineita on parasta käyttää harvoissa kapeissa raoissa. Kosteuden muuttuessa ja lattian laajentuessa ja supistuessa täyteaine saattaa kuitenkin syrjäytyä.

3 vaihetta puulattian aukkojen korjaamiseen

  1. Ensimmäinen vaihe on puhdistaa kaikki roskat, jotka saattavat olla rakojen välissä.
  2. Levitä täyteainetta reilusti joko sormilla tai kittipuikolla, jolloin jätä hieman ylitäyttöä.
  3. Kun täyteaine on kuivunut, voit hioa ja viimeistellä täyttöprosessin tahrimalla tarvittaessa. Muista kuitenkin, että saatat joutua tekemään toisen täytön myöhemmin, jos täyteaine irtoaa lattiasta tai halkeilee vääränlaisen täytön vuoksi.
Miten korjata puulattian aukot?

Lisää kotiisi toiminnallisuutta, tyyliä ja eleganssia. Mukana Jasper Jasper Hardwood – eurooppalainen harjattu tammi -mallisto sävyssä "Silver Titanium" SKU: 10103796

Entä leveät raot?

Leveät lattia-aukot voidaan joutua korjaamaan puukoolauksilla, kapeilla puuliuskoilla tai köydellä. Kukin näistä prosesseista on hieman aikaa vievämpi, mutta on pysyvämpi ja usein houkuttelevamman näköinen kuin kitin tai tahnan käyttö. Kaikissa näissä vaihtoehdoissa on varmistettava, että lattialaudat ovat tukevasti kiinni ennen kuin jatkat. Mittaa kapeat puu- tai köysikaistaleet raon pituuteen ja käytä liimaa. Aseta sitten puu tai köysi rakoon. Jos käytät puuta, painota se kuivumaan.

Jos käytät lattiarakoa täyttämään puuliuskoja tai -levyjä, varmista, että lattiarako täytetään silloin, kun sää on kosteimmillaan, sillä silloin rako on pienin ja se vähentää puupalojen tai -levyjen halkeilun tai halkeilun todennäköisyyttä puun laajentuessa. Kun puu- tai köysitäyteaineet ovat kuivuneet, voit viimeistellä puuliuskojen tapauksessa hionnalla ja värjäyksellä, joka sopii kovapuulattian pintakäsittelyyn.

Kuten minkä tahansa puulattian korjaustyön yhteydessä, on tärkeää tarkistaa puulattian valmistajalta sekä käyttämiesi tuotteiden osalta, että noudatat ohjeita oikein. Lattiat, joissa on laajoja rakoja tai jotka ovat huonokuntoisia, saattavat hyötyä siitä, että ne vedetään ja asennetaan kokonaan uudelleen. Thiw korjaa lattian raot kunnolla ja pysyvästi.