Miten korjata naarmut puulattioissa?

Miten korjata naarmut puulattioissa?

Säilytä kiintopuusi eheys.
Mazama Hardwood – Handscraped Tropical Collection SKU: 10067144

Monet kodinomistajat keskittyvät sisustukseen ja huonekaluihin, kun he muotoilevat asuintilojaan. Lattia on kuitenkin yksi osa mitä tahansa huonetta, jota ei kannata unohtaa. Lattioiden kunto ja laatu vaikuttavat siihen, miltä tila näyttää, ja sinun kannattaa ryhtyä toimenpiteisiin, jotta lattiat pysyvät hyvässä kunnossa. Koneistetut puulattiat ovat erityisen tyylikkäitä missä tahansa kodissa.

Ne lisäävät aidon puulattian kauniin ulkonäön, ja niiden lisäetuna on se, että ne ovat vahvempia ja vakaampia kuin massiivikovapuu. Vaikka suunniteltu kovapuu on kestävämpää, se voi silti olla altis naarmuille, erityisesti vilkkaasti liikennöidyillä alueilla ja kiireisissä kodeissa, joissa on lemmikkejä ja lapsia. Opi korjaamaan puulattioiden naarmut ja varmista, että lattianpäällysteesi tekee aina ensivaikutelman.

Mitä tarvitset puukoolauksen naarmujen korjaamiseen?

Kun haluat korjata naarmuja kovaan puulattiaan, tarvitset lattian korjausvahaa. Lähes kaikissa rautakaupoissa ja rautakaupoissa on tätä materiaalia varastossa. Varmista, että hankit vahatyyppiä, jonka väri sopii lattiallesi. Jotkin vahat tulevat tikunmuotoisina, jotka muistuttavat väriliitua tai tussia. Toiset vahat myydään paloina.

Suuremmat lattian korjaussarjat voivat olla hieman kalliita, noin 60 dollaria tai enemmän. Saatat kuitenkin huomata, että nämä sarjat sisältävät monia muita tarvikkeita ja työkaluja, joita tarvitset työn suorittamiseen. Lisäksi voit jatkaa sarjan käyttöä myös tulevina vuosina, sillä sarjasta löytyy runsaasti vahaa tuleviin käyttötarkoituksiin. Monissa vahankorjaussarjoissa on useita värisävyjä, joten voit sekoittaa värejä keskenään saadaksesi tarkan yhteensopivuuden lattiasi kanssa.

Korjaussarjan lisäksi tarvitset seuraavat työkalut ja tarvikkeet:

 • Luuta
 • Pesulappu
 • Alkoholi
 • Pumpulipuikot
 • Muovinen kittipuukko
 • Valkoinen puuvillakangas
 • Maalarinteippi (valinnainen)

Kerää nämä materiaalit ja varmista, että kaikki on puhdasta ennen kuin aloitat. Haluat, että kaikki tarvikkeet ovat lähelläsi prosessin aikana, jotta vältät liikkumisen ja pölyn tuomisen alueelle työskentelyn aikana.

Miten korjata naarmut puulattioissa?

Tyylikkäät pesuhuoneet voivat todella kaunistaa taloasi. Mukana Jasper Waterproof Engineered Hardwood Celestial SPC Click-Lock Collection -mallisto sävyssä Gemini. SKU: 15270028

Valmistele alue

Onko sinulla monta naarmua, jotka aiot korjata kerralla? Jos näin on, siirrä huonekalut ja matot pois tieltä ja merkitse jokainen niistä maalarinteipillä, jotta et menetä jäljitystä siitä, missä olet työskennellyt.

Seuraavaksi lakaise lattia perusteellisesti. Haluat nostaa pölyn ja roskat pois naarmuista ja poispäin niistä.

5 vaihetta naarmujen korjaamiseen

Noudata alla olevia viittä vaihetta naarmun korjaamiseksi:

 1. Puhdista alue. Levitä pesulappuun hiukan puhdistusalkoholia. Pyyhi naarmu ja sitä ympäröivä alue.
 2. Mene todella syvälle. Kasta vanupuikko puhdistusalkoholiin ja vedä puikkoa naarmun pituutta pitkin. Tämä toimenpide poistaa jäljellä olevan lian ja roskat.
 3. Valmistele lattiavaha ohjeiden mukaisesti. Ennen kuin jatkat, pidä näytettä vahasta lattian vieressä vertaillaksesi sävyä. Saatat joutua sekoittamaan eri värisiä vahoja saadaksesi täsmälleen sopivan värin lattiapinnalle.
 4. Täytä naarmu. Ota muovisella kittipuikolla pieni määrä vahaa ja työnnä se naarmuun. Paina sitä vinosti alaspäin, kunnes naarmu on täynnä. Poista ylimääräinen vaha veitsen litteällä kärjellä niin, että naarmussa oleva vaha on samalla tasolla muun lattian kanssa.
 5. Pyyhi lattia kevyesti puuvillakankaalla. Poista ylimääräinen vaha lattiasta poistamatta naarmun täyttävää vahaa. Jos haluat tasoittaa vahaa, voit hioa aluetta hyvin kevyesti hienojakoisella hiekkapaperilla.

Jos olet korjannut useita naarmuja ja tuntuu, että tulokset eivät sovi täydellisesti yhteen, kannattaa harkita puulattioiden värjäystä. Värjäys auttaa lukitsemaan levittämäsi vahan ja luomaan tasaisemman ja yhtenäisemmän värin koko huoneeseen, jotta korjattu naarmu sulautuu huoneeseen.

Puhdista se

Jos kyseessä on hyvin hieno, matala naarmu, joka tunkeutuu vain puuviilun pintaan eikä itse puuhun, saatat pystyä poistamaan naarmun hiomalla sen pois sen sijaan, että käyttäisit vahan korjaussarjaa. Käytä tähän tehtävään erittäin hienojakoista hiekkapaperia ja hio naarmu kevyesti puun jyvän suuntaisesti. Poista pöly ja roskat hiomisen jälkeen liinan avulla.

Konepuulattian viilu on todennäköisesti vain 1/16-1/8 tuuman paksuinen. Siksi tämä tekniikka toimii vain hyvin kevyisiin naarmuihin. Älä käytä liikaa painetta hionnan aikana, sillä liiallinen voima voi vahingoittaa viilukerroksen alla olevaa puuta pysyvästi.

Vaihtoehtoiset menetelmät puukoolauksen naarmujen korjaamiseen

Vaikka lattian korjausvahan käyttö tai kevyt hiominen toimii monilla kodinomistajilla, voit harkita vaihtoehtoisia menetelmiä, joilla voit poistaa naarmujen ulkonäön puukehystetyistä lattioista. Tutustu joihinkin muihin naarmujen korjausstrategioihin, joita voit kokeilla:

Miten korjata naarmut puulattioissa?

Naarmunkestävyys ja yksinkertainen ylläpito tänään. Mukana Jasper Engineered Hardwood Baltic Oak Collection -malliston Sedona Silver -väri. SKU: 15001759

 • Teräsvilla: Kevyet naarmut voidaan korjata teräsvillalla hiomapaperin sijaan. Hiero hienoa teräsvillaa kevyesti naarmun päälle sen ulkonäön minimoimiseksi. Varmista, että käytät villaa puun jyrsintäsuuntaan, jotta vältät uusien naarmujen syntymisen.
 • Puun täyteaine: Levitä naarmuun muovisella kittipuikolla valmiiksi sekoitettua puutäyteainetta. Varmista, että valitset puun täyteaineen, joka sopii puulattian väriin.
 • Tiivistä alue: Kun olet käyttänyt mitä tahansa tässä mainituista menetelmistä, kuten vahaa, hiomapaperia, teräsvillaa ja puutäyteainetta, voit viimeistellä ja tiivistää alueen uudelleen lakalla tai polyuretaanilla. Levitä tuote lampaanvilla-aplikaattorilla tai luonnonharjaksisella siveltimellä ilmakuplien muodostumisen estämiseksi.

Suunnitellut kovapuulattiat on suunniteltu kestämään vuosikymmeniä. Itse asiassa laadukkaat merkit voivat kestää jopa vuosisadan. Näin pitkän käyttöiän ja lemmikkieläimiä ja lapsia täynnä olevan talon myötä naarmuja syntyy väistämättä. Jos haluat saada naarmut katoamaan ja pitää lattiasi kauniina vuosikymmeniä, käytä huolellisesti jotakin edellä kuvatuista menetelmistä.