Miten kellari vedenpitäväksi tehdään?

Miten kellari vedenpitäväksi tehdään?

Portaiden alas tuleminen ja märän kellarin löytäminen voi merkitä tuntikausien työtä ja vahinkoa lattialle ja kaikelle kodin alla säilytettävälle. On parempi, että kellari on vedenpitävä, jotta se on yhtä käyttökelpoinen kuin muu kotisi. Kosteuden pitämisessä poissa kellarista on kyse siitä, että ymmärrät, mistä kosteus alun perin tulee, ja estät sen pääsyn sisään.

Mikä aiheuttaa kellarin kosteutta?

Koska kellarit ovat maanalaisia tiloja, ne ovat erittäin alttiita kosteudelle. Ennen kuin voit ryhtyä toimenpiteisiin tilan vesitiiviiksi tekemiseksi, sinun on ensin arvioitava kellari ja sitä ympäröivät alueet ja määritettävä, miten vesi pääsee tilaan. Vääränlainen salaojitus kodin ympärillä on yleisin vuotojen syy. Tukkeutuneet kourut, jotka ohjaavat vettä kohti kotia, halkeamat kellarin seinissä ja kondenssivesi ovat myös yleisiä syitä.

Kellarin vedeneristysratkaisut

Vedeneristetty kellari edellyttää kolmen osa-alueen hoitoa. Kellarin sisäpuoli, kellarin ulkopuoli ja kiinteistön yleinen salaojitus on kaikki hoidettava, jotta varmistetaan, että vesi virtaa poispäin kodista eikä kellariin. Kellarin asianmukainen vedeneristys on monitahoinen prosessi. Ajan ja kustannusten ansiosta tuloksena on kodin toiminnallinen, lisätty asuintila.

Ulkopuolinen vedeneristys

Vesi tulee kodin ulkopuolelta, joten ulkopuolinen vedeneristys on usein paras tapa estää kosteuden pääsy kellariin.

Ulkopuolen valmistelu

Miten kellari vedenpitäväksi tehdään?

Kun kellarit vuotavat usein, ongelma alkaa yleensä ulkopuolelta. Kodin ulkopinnan valmistelu ei ole mikään pieni tehtävä. Se voi kuitenkin parantaa kellarin olosuhteita huomattavasti. Aloita kaivamalla maaperää kodin ympäriltä, kunnes olet paljastanut kellarin seinät. Parhaan tuloksen saat, kun jätät kellarin ulkopuolisen vedeneristyksen ammattilaisille, sillä se vaatii raskaita laitteita ja tarkkaa levitystä.

Levitä ulkopuolista polymeeritiivistettä.

Veden pääsyn estäminen kotiin alkaa levittämällä kestävää polymeeritiivistettä kellarin seinien päälle kodin ulkopuolelta. Kun ulkotiiviste on levitetty, se kestää kellarin koko käyttöiän. Säästä itsesi kaivamisen aiheuttamalta päänsäryltä levittämällä tämä pinnoite talon rakentamisen yhteydessä. Jos se ei ole mahdollista, tee siitä osa yleistä maisemointihanketta.

Kun laitat kaiken mullan takaisin paikalleen, varmista, että piha ja kukkapenkit kulkevat poispäin talosta. Näin vesi ohjautuu katua kohti ja poispäin talosta. Varmista, että piha on kallistettu kunnolla poispäin kodista. Tämä on hyvä ensimmäinen askel, jota kannattaa kokeilla, ennen kuin ryhdyt vaivalloiseen ja kalliiseen kellarin seinien tiivistämiseen.

Sisätilojen vedeneristys

Miten kellari vedenpitäväksi tehdään?

Sisätilojen vedeneristys on helpompi prosessi kuin ulkotilojen vedeneristys. Joissakin tapauksissa se riittää pitämään veden poissa vahingoittamasta kellarisi sisältöä.

Tarkista halkeamien varalta

Puhdista kellarin seinien sisäpuoli perusteellisesti. Etsi samalla mahdolliset halkeamat laastissa tai seinissä. Kun olet puhdistanut seinien pinnan, korjaa puhdistuksessa havaitut halkeamat hydraulisella sementillä. Tätä materiaalia on helppo levittää ja se laajenee täyttämään halkeamat, joista vesi voi päästä läpi.

Tiivisteiden ja pinnoitteiden lisääminen

Voit lisätä vesitiiviyttä puhtaaseen seinään, joka on jo täytetty hydraulisementillä, lisäämällä siihen tiivistysainetta tai muuta vedenpitävää pinnoitetta. Tiivistysaineet ovat tarpeen sementti-, betoni- tai tiilikellarin seinissä, koska näissä materiaaleissa on huokosia, jotka päästävät vettä läpi. Tiivistysaine tiivistää materiaalin luonnolliset huokoset viemättä pois seinien ulkonäköä. Hyvä tiivisteainepinnoite auttaa myös täyttämään hiushalkeamat, joita et huomannut seiniä puhdistaessasi.

Tämä vedeneristysmenetelmä on loistava tapa suojautua lämpötilan ja kosteuden muutosten aiheuttamalta tiivistymiseltä. Vaikka ne voivat auttaa estämään kosteuden pääsyn kotiin, ne eivät estä kosteuden tuloa kohti kellaria alun alkaenkaan. Sitä varten on oltava asianmukainen salaojitus.

Viemäröinti

Missä tahansa kiinteistössä asianmukainen salaojitus on olennaisen tärkeää kodin vaurioiden estämiseksi. Vääränlainen kuivatus voi johtaa seisovaan veteen, joka pääsee autotalliin. Tutki kotiasi tarkasti myrskyn aikana tai myrskyn jälkeisinä tunteina. Jos vettä pääsee kotiin juuri silloin, viemäröinti voi olla ongelman ydin. Jos viemäröinti on edelleen ongelma, pumppu voi olla tarpeen, jotta vesi ei aiheuta vahinkoa kellarissa.

Ratkaisun valitseminen vedenpitävää kellaria varten

Miten kellari vedenpitäväksi tehdään?

Jokainen koti on suunniteltu eri tavalla. Ota aikaa tarkastella huolellisesti kellarisi vesiongelmia ja päättää, mitkä vedeneristysratkaisut ovat ihanteellisia juuri sinun kiinteistösi kannalta. Yksi, kaksi tai kaikki näistä kellarin vedeneristysratkaisuista voi olla tarpeen, jotta maanalaisesta tilasta tulee kuiva paikka, jota voit käyttää luotettavana varastotilana tai todellisena kodin jatkeena.

Ennen kuin voit muuttaa minkä tahansa kellarin rentouttavaksi perheen oleskelutilaksi tai käyttökelpoiseksi varastotilaksi, on ryhdyttävä vedeneristystoimenpiteisiin. Ilman asianmukaista valmistelua tilaan voi päästä vettä ja kosteutta. Tämä johtaa homeeseen, homeeseen ja kodin vaurioitumiseen. Kun vedeneristys on valmis, viimeistele kellarin kunnostusprojekti. Vedenpitävä suunniteltu kovapuu tai ylellinen vinyylilattia ovat hyviä vaihtoehtoja. Ne tarjoavat kiintopuun hienostuneen ulkonäön, ja niiden lisäetuna on, että ne kestävät täysin vettä ja kosteutta.