Miten käynnistää kaasutakka kodin mukaviin iltoihin?

Hehkuva takka tuo lämpöä ja kodikasta tunnelmaa koleisiin iltoihin. Nuotion sytyttäminen puilla ja sytykkeillä vaatii jonkin verran taitoa, mutta kaasukäyttöisten takkojen avulla on helppo sytyttää nuotio – eikä nokkimista tai hoitamista tarvita. Lasin suojassa kaasutakka voi lämmittää kokonaisen huoneen ilman savunmuodostusta tai sotkuista tuhkaa.

Kaasutakat sytytetään tyypillisesti sytytyslampun avulla. Tämä pieni liekki palaa jatkuvasti, joten voit sytyttää tulen milloin haluat. Vaikka kaasutakan sytyttämisen vaiheet riippuvat tarkasta mallista, useimmat sytytetään ohjauspaneelilla, avaimella, seinäkytkimellä tai kaukosäätimellä. Alla on esitelty joitakin yleisimpiä menetelmiä ja kerrottu, mitä tehdä, jos takka ei käynnisty.

Ennen kuin yrität sytyttää takkaa, katso laitteen käyttöohjeesta tietoja laitteen toiminnasta. On myös tärkeää noudattaa asianmukaisia turvatoimia. Pidä kaikki syttyvät esineet vähintään kolmen metrin päässä takasta, ja palovammojen välttämiseksi älä koske lasisuojaan. Varmista, että häkäilmaisimet toimivat, ja tarkastuta kaasutakka vuosittain. Jos alat haistaa kaasun hajua, kun yrität sytyttää takkaa, sulje kaasusyöttö, poistu talosta ja soita asiantuntijalle.

Miten käynnistää kaasutakka kodin mukaviin iltoihin?Westend61/Getty Images Kaasutakan sytyttäminen ohjauspaneelilla

Monissa nykyaikaisissa kaasutakoissa on ohjauspaneeli, jonka avulla voit sytyttää ja hallita liekkejä. Nämä hallintalaitteet ovat usein piilossa etusuojan tai koristeellisen paneelin takana, jonka voit avata tai poistaa päästäksesi käsiksi niihin. Noudata näitä ohjeita ohjauspaneelin käyttämiseksi.

    Vaihe 1: Poista näyttö tai kansi, jotta pääset käsiksi ohjauspaneeliin. Monissa tapauksissa voit yksinkertaisesti vetää kannen pois.Vaihe 2: Etsi säätönuppi, jossa lukee "on", "off" ja "pilot". Jos takka oli päällä, mutta on sammunut, käännä nuppi pois päältä-asentoon ja odota vähintään viisi minuuttia, jotta mahdollisesti jäljellä oleva kaasu haihtuu.Vaihe 3: Jos takassa on kaasun sulkuventtiili, varmista, että se on auki. Nupin tai kytkimen on oltava kaasulinjan suuntainen.Vaihe 4: Kierrä säätönuppi sytytysasentoon ja paina nuppia sisään kaasun virtauksen käynnistämiseksi.Vaihe 5: Paina sytytyskytkintä, joka on yleensä punainen painike, noin kerran sekunnissa, kunnes takka syttyy. Syttyminen voi kestää useita painalluksia riippuen siitä, kuinka kauan on kulunut siitä, kun viimeksi sytytit takan.Vaihe 6: Pidä edelleen säätönuppia painettuna vähintään 30 sekunnin ajan, jotta liekki pysyy syttyneenä.Vaihe 7: Vapauta nuppi. Jos liekki pysyy syttyneenä, siirrä nuppi ON-asentoon ja aseta takan kansi takaisin paikoilleen.

Kaasutakan käynnistäminen avaimella

Joissakin kaasutakoissa käytetään metalliavainta kaasuvirran käynnistämiseen ja liekkien sytyttämiseen. Käytä näitä ohjeita käynnistämiseen avaimella.

    Vaihe 1: Irrota takan ulkokansi, jotta pääset käsiksi polttimeen.Vaihe 2: Etsi takan lähellä oleva metallinen avaimenreikä. Tämä pieni, pyöreä aukko voi sijaita lattialla takan edessä tai ympäröivällä seinällä.Vaihe 3: Työnnä avain avaimenreikään, kunnes se lukittuu paikalleen.Vaihe 4: Sytytä pitkä sytytin ja aseta se sytytyspolttimen viereen.Vaihe 5: Käännä avainta vastapäivään kaasun virtauksen käynnistämiseksi ja sytyttämiseksi.Vaihe 6: Käännä avainta avaimenreiässä liekkien korkeuden säätämiseksi.

Kaasutakan kytkeminen päälle seinäkytkimellä tai kaukosäätimellä.

Joissakin kaasutakoissa käytetään sähköä liekkien sytyttämiseen ja säätämiseen. Jos laitettasi ohjataan seinäkytkimellä tai kaukosäätimellä, sinun pitäisi pystyä yksinkertaisesti painamaan painiketta tai kääntämään kytkin asentoon "on", jotta se käynnistyy. Huomaa, että kaasutakat, joissa on sähkösytytys, eivät yleensä toimi, jos sähköt ovat poikki.

Mitä tehdä, jos kaasutakka ei käynnisty?

Useat asiat voivat vaikuttaa siihen, että kaasutakka ei syty. Tarkista ensin, että sytytin on syttynyt. Voimakas veto tai katkokset kaasun virtauksessa voivat aiheuttaa sytytyslampun sammumisen, jolloin liekkien sytyttäminen on vaikeaa. Tässä tapauksessa sinun on yksinkertaisesti sytytettävä sytytin uudelleen käsin. Tarkista, onko kaasuventtiili auki ja pääseekö takkaan kaasua. Myös virran puute voi aiheuttaa ongelmia. Jos laitetta ohjataan kaukosäätimellä, testaa, toimivatko paristot kunnolla. Katkaisijan laukeaminen voi estää sähkösytytyksellä varustetun takan syttymisen. Jos olet tarkistanut nämä mahdollisuudet, mutta takka ei vieläkään syty, soita asiantuntijalle, jotta laite voidaan tarkastaa suurempien ongelmien varalta.