Miten kattava lyhytaikainen vuokrausstrategia voi kasvattaa vuokratulojasi?

Miten kattava lyhytaikainen vuokrausstrategia voi kasvattaa vuokratulojasi?

Lyhytaikaisen vuokrauksen (STR) markkinat ovat räjähtäneet viime vuosina, ja ne tuottavat keskimäärin noin 30 prosenttia enemmän tuloja kuin vuosivuokraus. Nämä luvut voivat nousta vieläkin korkeammiksi, jos vuokrat ovat parhaimmilla paikoilla. Lyhytaikaisen vuokrauksen vuokranantajana toimimiseen liittyy kuitenkin huomattavia haittoja. Ne ovat erittäin työvoimavaltaisia, ja ne vaativat usein siivousta ja jatkuvaa valvontaa. Lisäksi ne ovat tunnetusti arvaamattomia ja alttiita kausivaihteluille.

Myös sijainti voi olla ongelma. Vaikka kysytyimmissä paikoissa on harvemmin tyhjää arkipäivisin, tietyt suuret kaupungit ovat kieltäneet vierasmajoitusasunnot kokonaan, jolloin asunnon vuokraaminen alle 30 päiväksi on laitonta. Näiden ongelmien edessä oleville vuokranantajille on viime aikoina tarjottu uutta ratkaisua – keskipitkän aikavälin vuokrausta.

Mikä on keskipitkän aikavälin vuokraus?

Keskipitkän aikavälin vuokraus tai keskipitkän aikavälin asunto on asunto tai koti, jossa vieraat asuvat vähintään 30 päivää ja alle 12 kuukautta. Ne ovat ihanteellisia kaikille, jotka haluavat joustavuutta muuttaa lyhyellä varoitusajalla eivätkä halua sitoutua 12 kuukauden vuokrasopimukseen.

Kuka hyötyy keskipitkän aikavälin asumisesta?

Keskipitkän aikavälin asumisen joustavuus tarjoaa etuja sekä vuokranantajille että vieraille.

Vuokranantajat

Vuokranantajille, jotka haluavat tarjota joustavasti alle vuoden mittaisia vuokrasopimuksia, on useita etuja tarjota keskipitkän aikavälin asumista.

Vuokranantajat voivat vuokrata keskipitkän aikavälin asuntoja vuokralaisille kaupungeissa, jotka eivät tue lyhytaikaista vuokrausta: New Yorkin ja San Franciscon kaltaiset suositut kaupungit eivät salli lyhytaikaista vuokrausta, koska sillä on vaikutusta hotellialaan. Keskipitkän aikavälin vuokrasopimus kuitenkin kiertää tämän ongelman, mutta antaa silti vuokranantajalle ja vuokralaisille enemmän joustavuutta kuin 1-vuotinen vuokrasopimus.

Ne eivät ole yhtä työvoimavaltaisia kuin lyhytaikaiset vuokrat: Keskipitkän aikavälin vuokrasopimuksilla ei ole samoja ylläpitotarpeita kuin vierasmajoitusvuokraamoilla, kuten päivittäinen siivous ja vieraiden tiheä sisään- ja uloskirjautuminen.

Huonekalujen sisään- ja ulosmuuttamisesta aiheutuvat vahingot ovat vähäisiä: Vuosittain vuokralaiset siirtävät huonekaluja ja ripustavat taideteoksia, mikä aiheuttaa vahinkoa vuokrayksiköille. Koska suurin osa keskipitkän aikavälin vuokrasopimuksista on täysin kalustettuja, vahinkojen mahdollisuus on vähäisempi.

Kausituloja voidaan vähentää: Jos STR:lläsi menee hyvin kesäkuukausina, mutta talvella se kärsii, vuokraaminen keskipitkän aikavälin vuokralaisille, kuten kausityöntekijöille, matkasairaanhoitajille tai yritysten uudelleensijoitusyrityksille 3-6 kuukaudeksi talven aikana, tarjoaa tasaista tuloa "sesongin ulkopuolella", mutta mahdollistaa joustavuuden maksimoida vuokra huippusesongin aikana.

Vieraat

Niille, jotka joutuvat muuttamaan osan vuotta, keskipitkän aikavälin vuokraus voi olla edullista.

Opiskelijat, jotka tarvitsevat asuntoa koulukuukausien aikana: Opiskelijat, jotka haluavat turvata asunnon lukukausien aikana mutta haluavat joustavuutta, jotta heidän ei tarvitse maksaa vuokraa kesällä, voivat lähestyä vuokranantajaansa 8 tai 9 kuukauden vuokrasopimusvaihtoehdoista.

Matkasairaanhoitajat, yritysten muuttopalvelut ja sähköisen kaupankäynnin yritysten kausityöntekijät: Ne, jotka toimivat ammateissa, jotka edellyttävät tilapäistä uudelleensijoittamista, sopivat ihanteellisesti keskipitkän aikavälin vuokrasopimuksiin.

Digitaaliset nomadit ja etätyöntekijät: Olitpa sitten kokopäiväinen freelancer tai työntekijä, etätyöskentely antaa ihmisille mahdollisuuden asua uudessa kaupungissa muutaman kuukauden ajan ennen kuin he muuttavat eteenpäin.

Rakennus- ja käsityöläiset: Rakennusryhmät asuvat usein pitkäaikaisissa hotelleissa viikkoja tai kuukausia. Ne voivat kuitenkin olla yksinkertaisia, eikä niissä ole kodin lämpöä ja läheisyyttä, jonka keskipitkän aikavälin vuokraus voi tarjota.

Siirtymävaiheessa olevat kodinomistajat: Kun asunnonomistaja on myynyt kotinsa ja odottaa uuden kodin vapautumista tai on muuttanut toiseen kaupunkiin etsimään asuntoa, keskipitkän aikavälin vuokra voi olla hyvä vaihtoehto.

Ovatko keskipitkän aikavälin vuokrat kalustettuja vai kalustamattomia?

Kuten vierasmajoitusasunnot, myös keskipitkän aikavälin vuokra-asunnot tarjotaan vieraille yleensä täysin kalustettuina. Tämän vuoksi ne ovat hyvä vaihtoehto vaihtamaan suuren vaihtuvuuden ja korkean vuokrausasteen omaavien STR-vuokraamojen välillä kesän huippukuukausina ja vakaiden keskipitkän aikavälin vuokraamojen välillä hitaampina talvikuukausina. Huonekalut pysyvät samoina.

Ainoa ero on se, että vuokranantajalla tai hallinnointiyhtiöllä on suurempi vastuu siivouksen järjestämisestä, sisään- ja uloskirjautumisen valvonnasta sekä liinavaatteiden, vuodevaatteiden ja hygieniatuotteiden täydentämisestä.

Mitkä ovat tavanomaiset vuokra-ajat keskipitkän aikavälin vuokrauksissa?

Jos haluat maksimoida STR-markkinat kesäkuukausina, vuokraaminen 1-3 kuukaudeksi, 3-6 kuukaudeksi tai 6-9 kuukaudeksi sesongin ulkopuolella on yleistä. Kuukaudesta kuukauteen -vuokrausvaihtoehto on hyvä vieraille, jotka eivät ole varmoja siitä, kuinka kauan he aikovat viipyä, ja jotka haluavat joustavuutta jatkuvan pidentämisen suhteen. Nämä vuokrasopimukset ovat yleensä kalliimpia kuin pidemmät vuokrasopimukset.

Mistä löydän keskipitkän aikavälin vuokrasopimuksia?

Nämä ovat joitakin suosituimpia sivustoja, joista voit löytää keskipitkän aikavälin vuokria:

FurnishedFinder.com: Tämä on vain listaussivusto, ei varaussivusto.
Airbnb.com: Vaikka tämä tunnetaankin STR-sivustona, monet omistajat listaavat keskipitkän aikavälin vuokria myös täällä.
VRBO.com: VRBO tunnetaan myös STR-majoituspaikoista, mutta myös VRBO:lla on keskipitkän aikavälin vuokrauksia.
Booking.com: Kuten muutkin kilpailijansa, tämä suosittu sivusto listaa myös keskipitkän aikavälin vuokria.

Vuokranantajat, joilla on onnistunut keskipitkän aikavälin vuokraus, tekevät nämä olennaiset asiat.

Älä käytä yleistä vuokrasopimusta: Tee vuokrasopimuksestasi vuokrakauden mukainen ja käytä terminologiaa, joka helpottaa vuokralaisen häätämistä tilanteen vaatiessa. Jokaisessa kunnassa on erilaiset lait, mutta yleensä on paljon helpompaa häätää vuokralainen, jonka vuokrasopimus on tehty kuukaudesta kuukauteen tai muulla lyhytaikaisella vuokrasopimuksella kuin vuosivuokrasopimuksella, joten älä käytä vuosivuokrasopimusta.

Kalusta asuntosi asianmukaisesti: Siistit, tyylikkäät, hyvin kalustetut ja neutraalein värein varustetut asunnot ovat aina haluttuja vetoja. Etätyöntekijöiden lisääntyminen on kuitenkin tehnyt työpöydän tai toimistotilan, mukavan tuolin, tehokkaan WiFin ja runsaan valaistuksen nykyään välttämättömiksi.

Turvallisuus on tärkeää: Kun vieraat ovat uusia alueella, he arvostavat vankkaa turvallisuutta. Ainutlaatuinen näppäimistöllä varustettu pääsy, ulkovalaistus ja valvontakamerat auttavat kiinteistösi pysymään vuokrattuna.

Täysin varustetulla keittiöllä pääsee pitkälle: Kukaan ei halua lähteä ulos ja joutua ostamaan keittiövälineitä, joita hän ei ota mukaansa, joten täysin varusteltu keittiö, jossa on astiat, lautaset, pannut, kahvinkeitin ja vedenkeitin, on olennaisen tärkeä.

Paikan päällä oleva pesula on tärkeä: Vaatteiden ja lakanoiden raahaaminen pesulaan uudessa kaupungissa ei ole hauskaa. Tee vieraidesi oleskelusta mahdollisimman kätevää tarjoamalla paikan päällä pesula, vaikka se olisi kolikko- tai korttikäyttöinen.