Miten kasvattaa hyasintin sipuleita maljakkoon, jotta ne kukkivat talvella?

Kun olet kyllästynyt lumeen ja jäähän ja kaipaat takaisin puutarhaan, sipuleiden kasvattaminen sisätiloissa voi auttaa parantamaan kevätkuumeen talvella. Jos menet paikalliseen puutarhakeskukseen, kukkakauppaasi tai jopa ruokakauppaan keskitalvella tai alkukeväästä, heillä pitäisi olla myynnissä valmiiksi jäähdytettyjä sipuleita. Muutamalla sipulien pakotusmaljakolla, vedellä ja pienellä kärsivällisyydellä voit muuttaa sipulit tuoreiksi kukiksi ja täyttää kotisi kevään merkkinä olevilla suloisilla tuoksuilla. Tässä kerrotaan, miten sipulit pakotetaan maljakkoon, jotta voit nauttia hyasintteista ennen kuin kevät virallisesti saapuu.

Miten kasvattaa hyasintin sipuleita maljakkoon, jotta ne kukkivat talvella? Työkalut ja materiaalit:

    PakotusmaljakotJäähdytetyt hyasintin sipulitHanskatVesi

Miten kasvattaa hyasintin sipuleita maljakkoon, jotta ne kukkivat talvella?Kindra Clineff Vaihe 1: Jäähdytä sipulit (tarvittaessa).

Ennen kuin aloitat hyasintin sipuleiden pakottamisen, ne on jäähdytettävä. Yleensä voit ostaa valmiiksi jäähdytettyjä sipuleita, mutta voit myös itse jäähdyttää tavallisia hyasinttiheinäsipuleita (Walmart). Laita ne jääkaapin laatikkoon vähintään 12 viikoksi ja pidä ne erillään tuotteista (sipulit kannattaa säilyttää paperipussissa).

Testipuutarhavinkki: Muista käyttää käsineitä, kun käsittelet hyasintin sipuleita, sillä ne voivat aiheuttaa ihoreaktion ja ärsyttää silmiä.

Miten kasvattaa hyasintin sipuleita maljakkoon, jotta ne kukkivat talvella?Kindra Clineff Vaihe 2: Lisää vettä.

Jos ostat valmiiksi jäähdytettyjä sipuleita, irrota ne ruukusta, huuhtele multa pois (jos ne on ruukutettu) ja katkaise enintään puolet juurten pituudesta. Täytä pakotusmaljakko ( Etsy) juuri sen kupin alapuolelle, jossa sipuli lepää. Sipuli kurkottaa vettä.

Miten kasvattaa hyasintin sipuleita maljakkoon, jotta ne kukkivat talvella?Kindra Clineff Vaihe 3: Lisää sipuli.

Aseta hyasintin sipuli kuppiin – juurenpää alaspäin – ja kasvava pää ylöspäin (saatat jo nähdä pienen vihreän verson) niin, että tyvi juuri ja juuri koskettaa vettä. Aseta maljakko paikkaan, joka saa valoisaa, epäsuoraa valoa ja on lemmikkien ulottumattomissa (hyasintit ovat myrkyllisiä kissoille ja koirille). Vaihda vesi säännöllisesti ja pidä taso sipulin juuressa. Käännä maljakkoa neljännes joka päivä, jotta kasvi kasvaa suoraan ylöspäin. Kun kukannuput alkavat näyttää väriä, siirrä hyasintti paikkaan, jossa se saa suoraa aurinkoa.

Kun kukat ovat kuihtuneet, voit lisätä sipulit kompostikasaan tai istuttaa ne keväällä puutarhaan. Ne eivät kuki heti uudelleen, mutta jos annat niiden talvehtia vuoden, ne saattavat versoa uudelleen seuraavana keväänä.

Osta se: Sinisen hyasintin sipulin pakotussarja (The Home Depot)

Hyasintit eivät ole ainoa vaihtoehto sipulien pakottamiseen veteen. Voit kokeilla myös amarylliksiä (ne ovat erityisen suosittuja juhlapyhien aikaan!), tulppaaneja, krookuksia, iiriksiä, narsisseja ja tuoksuvia paperivalkoisia. Kaikki nämä kasvavat pelkällä maljakolla täynnä vettä, mutta voit kasvattaa niitä myös sisätiloissa ruukussa mullassa. Hyasinttien tapaan kaikki nämä sipulit ovat loistava tapa tuoda varhaisia kukkia kotiisi.