Miten kastella mehikasveja, jotta ne pysyvät terveinä kaikkina vuodenaikoina?

Sukkulentit varastoivat ylimääräistä vettä lehtiinsä, varsiinsa tai juuriinsa, minkä ansiosta ne voivat selviytyä jonkin aikaa (joskus kuukauden tai pidempäänkin) ilman kastelua. Koska niillä on maine kuivuutta sietävinä ja kuivissa olosuhteissa kasvavina kasveina, monet ihmiset eivät ymmärrä, että kun ne tuodaan kotiisi tai puutarhaan, niitä on silti kasteltava säännöllisesti.

Jotta mokkapuut viihtyisivät hyvin, ei ole hyvä ajatus pakottaa niitä olemaan ilman vettä viikkoja tai kuukausia kerrallaan. Istutitpa niitä mihin tahansa, opettele kastelemaan mehikasveja, jotta ne eivät kuivu liikaa ja jotta et kastele niitä liikaa.

Miten kastella mehikasveja sisätiloissa? Miten kastella mehikasveja, jotta ne pysyvät terveinä kaikkina vuodenaikoina?Jason Donnelly

Sedumit, Sempervivum (Sempervivum) (joita kutsutaan yleisesti kananpoikasiksi), jadekasvit, kalanchoe, aloe vera ja Sansevieria. (tunnetaan myös nimellä käärmekasvi tai anopinkieli) ovat suosittuja vaihtoehtoja huonekasveiksi. Sukkulentteihin kuuluvat myös kaktukset, jotka tarvitsevat yleensä vähemmän vettä kuin muut mehikasvit.

Sen sijaan, että antaisit näille vesiherkille kasveille pieniä vesipisaroita sinne tänne, anna niille kunnon kastelua, kunnes vesi valuu ulos ruukun pohjassa olevista valuma-aukoista. Muista tyhjentää ylimääräinen kosteus kasviruukun alla olevasta lautasesta; liika märkyys mädättää juuret. Anna sitten mullan kuivua kokonaan ennen kuin kastelet uudelleen. Tarkista multa viikko kastelun jälkeen; jos se tuntuu edelleen kostealta, odota vielä viikko.

Sukkulentit tarvitsevat enemmän vettä alkukeväällä, kun kasvi alkaa kasvaa aktiivisesti. Vedentarve voi vähentyä kesällä ja vielä enemmän talvella, kun valo vähenee ja useimmat mehikasvit ovat lepotilassa. Talvella kastele mehikasveja, kun maa on kuivaa. Tämä voi tapahtua niinkin harvoin kuin kerran kuukaudessa, mutta riippuu kotisi olosuhteista. Kastelutiheys riippuu myös astian koosta. Mitä suurempi astia on, sitä enemmän kosteutta se pystyy sitomaan. Pieniä, matalia ruukkuja voi olla tarpeen kastella useammin.

Kuinka kastella mehikasveja ulkosäiliöissä? Miten kastella mehikasveja, jotta ne pysyvät terveinä kaikkina vuodenaikoina?Jason Donnelly

Kesä on hyvää aikaa siirtää ruukkumokkulantit ulos. Vaikka ne rakastavat aurinkoa, anna niille mahdollisuus sopeutua ulko-olosuhteisiin sijoittamalla ne osittain varjostettuun paikkaan ennen siirtämistä aurinkoisempaan paikkaan. Pidä ne poissa voimakkaasta auringonvalosta myöhäisaamusta iltapäivään.

Ulkokasvit tarvitsevat yleensä enemmän vettä kuin huonekasvit. Mutta jälleen kerran olosuhteet määräävät, miten mehikasveja kastellaan ja kuinka usein niitä tarvitsee kastella. Aloita tarkistamalla joka viikko ja kiinnitä huomiota ruukkumullan kuntoon ja siihen, onko se luukuivaa vai onko siinä vielä kosteutta.

Miten kastellaan maahan istutettuja mehikasveja?

Sukkulentit, erityisesti sedumit, voivat viihtyä myös maassa. Alueesi ilmastosta riippuen niitä voi olla tarpeen kastella viikoittain. Vakiintuneilla kasveilla on vankempi juuristo, ja ne sietävät kuivia olosuhteita paljon paremmin kuin uudet kasvit.

Kasvatitpa sitten kestäviä tai yksivuotisia mehikasveja, niiden on oltava hyvin ojitetussa maaperässä. Jos maaperäsi pysyy liian kosteana, käytä korotettua sänkyä tai kokeile mullan kumpuamista mokkuloiden istutuspaikalla. Perliitin kanssa sekoitetun, hyvin vanhentuneen kompostin yhden tai kahden jalan korkuiset kumpareet auttavat kasveja viihtymään myös olosuhteissa, jotka poikkeavat niiden kotiseutualueista. Hyvä maaperä, hyvä kastelu ja hyvä salaojitus ovat yhtä kuin onnelliset mehikasvit.