Miten käsitellä 3 yleistä vinyylilattiaongelmaa?

Miten käsitellä 3 yleistä vinyylilattiaongelmaa?

Erinomainen valinta, kun haluat saumattoman ilmeen, joka voi kulkea missä tahansa kodin huoneessa, mukaan lukien keittiöt, kylpyhuoneet, pesutilat ja jopa kellarit. Mukana Vesdura Vinyl Planks – Vigorous Collection Castlerigg SKU: 15235044

Kun on kyse uuden lattian asentamisesta, vinyylilattia on suosittu vaihtoehto monille asunnon omistajille. Se on edullinen ja kestää pitkään, jos sitä huolletaan ja hoidetaan oikein.

Vinyylilattian asentamisen alhaisemmat kustannukset ovat yksi sen monista eduista, mutta siinä on myös useita ongelmia, joita voi ilmetä, jos siitä ei huolehdita. Naarmuja voi syntyä helposti, mikä saa lattian näyttämään tylsältä. Lattian kulmat voivat myös alkaa kuoriutua iän myötä. Tämä ei näytä houkuttelevalta ja voi vaatia lattian vaihtamista, jos sitä ei korjata ajoissa. Jotta vinyylilattiasi pysyvät terävinä, noudata tätä helppoa huolto-ohjetta.

Värimuutokset ja tahrat

Vinyylilattioissa voi esiintyä myös monia ongelmia. Tämä materiaali on altis värimuutoksille ja tahroille, erityisesti roiskeista johtuen. Ruoka tai juoma imeytyy helposti lattiaan, jolloin sitä on vaikea saada pois. Jos olet valinnut vinyylilattian keittiöön, sinun on oltava erityisen tarkkana ruoka- ja juomatahrojen suhteen. Paras tapa välttää värjäytymiä on siivota välittömästi kaikki lattialle roiskuvat aineet. Älä anna sen imeytyä lattiaan ja aiheuttaa pysyviä värimuutoksia. Poista ylimääräinen neste tai ruoka heti ja pyyhi sitten puhtaalla, kostealla rätillä kaikki jäljelle jäänyt.

Miten käsitellä 3 yleistä vinyylilattiaongelmaa?

Täydellinen kaikkein haastavimpiinkin kaupallisiin tai asuinympäristöihin löydät tämän lattian vedenpitäväksi ja vankkumattomasti monipuoliseksi. Mukana Vesdura-vinyylilankut – Old Town Collection -mallisto sävyssä Tai Mountain. SKU: 15260962

Lattia voi värjäytyä myös muista syistä. Aurinko muuttaa vinyylilattiasi nopeasti epämiellyttävän väriseksi, joten yritä pitää kaihtimet kiinni, kun aurinko on voimakkaimmillaan. Vaikka se ei ole aina mahdollista, kun olet kotona ja haluat nauttia valosta, varmista ainakin, että huone on varjossa, kun olet töissä tai poissa. Myös lämmityksen tuuletusaukot voivat muuttaa lattian väriä, joten yritä mahdollisuuksien mukaan pitää ne kaukana lattiasta. Kun olet tietoinen näistä tekijöistä, lattiasi pysyy kauniina.

Naarmut

Kun käytät vinyylilattioita keittiössä ja muissa kodin vilkkaasti liikennöidyissä tiloissa, toinen yleinen ongelma, joka sinun on otettava huomioon, ovat naarmut. On olemassa erilaisia esineitä, jotka voivat naarmuttaa lattiaa ja saada sen näyttämään tylsältä. Ulkopuolelta raahattu lika voi naarmuttaa lattiaa, joten varmista, että lattiat puhdistetaan päivittäin. Tämä voi tarkoittaa, että lakaise lika pois luudalla joka päivä, ja sen jälkeen tee syvempi puhdistus joka viikko. Pyydä vieraita riisumaan kenkänsä, kun he astuvat taloosi, jotta lika ei pääse sisään. Myös korkokengät voivat helposti vahingoittaa lattiaa.

Jos lattiassasi on jo naarmuja, voit kokeilla joitakin temppuja niiden korjaamiseksi. Haluat korjata ne ennen kuin ne pahenevat. Aloita sekoittamalla ämpärissä lämmintä vettä ja pieni määrä astianpesuainetta. Liota sieni seokseen ja aloita naarmuuntuneen laatan puhdistaminen. Sinun on saatava kaikki lika pois naarmujen sisältä ja saat sen täysin puhtaaksi. Anna laatan kuivua kokonaan, ennen kuin jatkat. Älä päästä ketään muita nyt puhtaiden laattojen lähelle.

Kun lattia on puhdas ja kuiva, sinun on hiottava naarmut. Tämä tehdään hyvin kevyesti, jotta naarmut voidaan poistaa tuhoamatta muuta laattaa. On tärkeää, ettet hio sitä liian kovaa, sillä silloin se menee pilalle. Ota keskikarkea hiomapaperi ja hiero naarmu suorassa linjassa. Suurimman osan naarmusta pitäisi irrota tällä tavoin. Käytä sen jälkeen hienompaa hiekkapaperia, jota liikutat ympyränmuotoisesti naarmun ympärillä. Ota tuore sieni ja pese alue uudelleen.

Viimeinen vaihe on laatan vahaaminen, kun se on kuivunut. Hanki laadukasta auton hankausainetta ja laita pieni määrä liinaan. Hiero liinalla pehmeästi ympyrää aiemmin hiomasi alueen ympärillä. Tämän pitäisi johtaa siihen, että laatta näyttää kiiltävältä sen jälkeen, kun olet kiillottanut sen. Varmista, ettei ainetta ole mennyt naarmun yli, ja pyyhi se pois, jos näin on. Pyyhi alue vielä kerran puhtaalla liinalla ja tarkista, mitä olet tehnyt. Tämän jälkeen naarmun pitäisi olla poissa.

Kuoriutuminen ja halkeilu

Toinen vinyylilattioiden ongelma on kuoriutuminen vuosien saatossa. Tämä johtuu yleensä siitä, että kulmien ympärillä oleva liima kuluu ja alkaa käpristyä. Tämä voi näyttää epämiellyttävältä ja johtaa siihen, että lika pääsee lattian alle. Ongelma myös pahenee, jos sitä ei korjata.

Jos vain muutama kulma on alkanut kuoriutua, se pitäisi pystyä korjaamaan ilman, että koko lattiaa tarvitsee vaihtaa. Laita laatan päälle alumiinifoliota ja kuumenna sitä silitysraudalla. Tämä antaa laatan joustaa ja tekee liimasta pehmeämpää. Puhdista, hio ja vahaa naarmut, kun näet niitä, jotta ne eivät pahene. Lattiat kestävät pidempään, kun hoidat niitä.

Miten käsitellä 3 yleistä vinyylilattiaongelmaa?
Miten käsitellä 3 yleistä vinyylilattiaongelmaa?

Päivitä lattiasi kauniiseen uuteen ilmeeseen edullisesti. Mukana Vesdura Vinyl Tile – Sterling Collection keskikokoinen tammilankku SKU: 15270164

Tämän jälkeen kuorit laatan kulmat takaisin, jotta voit laittaa uuden liiman. Varmista, että laitat vain ohuen kerroksen liimaa laatan päälle, sillä liika liima voi aiheuttaa laattaan aaltoilua. Paina tämän jälkeen laattojen reunoja alaspäin kaulimella, jotta ylimääräinen liima irtoaa. Pyyhi ylimääräinen liima varovasti kostealla liinalla. Laita laatan päälle vahapaperia ja aseta sen päälle painavia kirjoja. Jätä se päälle yöksi, jotta liima ehtii kuivua kokonaan.

Vinyylilattian ongelmien korjaaminen varhaisessa vaiheessa säästää rahaa.

Vinyylilattia on erinomainen tapa parantaa kodin ulkonäköä ja saada materiaali kestämään pitkään. Kunhan pidät lattian hyvässä kunnossa, tulet rakastamaan sen kestävyyttä. Korjaa naarmut, kun näet niitä, ennen kuin ne kasvavat liian suuriksi. Jos kulmat alkavat kuoriutua, laita uutta liimaa, ennen kuin tilanne pahenee. Huolehtimalla vinyylilattioista säännöllisesti vältyt siltä, että joudut vaihtamaan ne kokonaan. Näin säästät tuhansia dollareita myöhemmin.

Vaikka lattioiden hoitaminen vie aikaa, se on enemmän kuin sen arvoista, jos haluat, että ne kestävät vuosia. Voit viettää aikaa nauttien kodistasi sen sijaan, että murehdit lattioista.