Miten istuttaa sipuleita ruukkuihin ja lisätä väriläiskiä minne tahansa

Keväällä kukkivien sipulien kasvattaminen astioissa on helppo tapa koristella terassia, terassia tai sisäänkäyntiä kauniilla väreillä ja suloisilla tuoksuilla kasvukauden alkupuolella. Vaikka puutarhatila olisi rajallinen, voit aina mahduttaa muutaman ruukun hyasintteja tai narsisseja tyhjiin nurkkiin ja koloihin. Lisäksi sipuleiden suojaaminen peuroilta, jäniksiltä ja jyrsijöiltä voi olla helpompaa, kun istutat ne astiaan eikä maahan. Vaikka se on helppoa, tässä on muutamia asioita, jotka sinun on tiedettävä kevätsipuleiden istuttamisesta ulkokontteihin, jotta saat parhaan kukkaloiston.

Miten istuttaa sipuleita ruukkuihin ja lisätä väriläiskiä minne tahansa Astioiden ja istutettavien sipulien valinta

Voit kasvattaa lähes mitä tahansa sipulia astioissa, ja voit myös sekoittaa eri sipulityyppejä. Se on paljolti samanlaista kuin sipulien kasvattaminen maassa. Aloita astia, jossa on salaojitusreikiä, jotta ylimääräinen vesi pääsee poistumaan, ja istuta sipulit syksyllä. Useimmat keväällä kukkivat sipulit suosivat hyvin ojitettua maata, ja ne mätänevät ja kuolevat, jos ne ovat liian kauan liian märkiä.

Jos haluat jättää sipulit ulos talveksi, valitse suuri astia, johon mahtuu riittävästi multaa sipulien eristämiseksi. Kylmimmillä talvialueilla tämä tarkoittaa vähintään 24 tuuman halkaisijaltaan olevaa astiaa.

Miten istuttaa kevään sipulit ruukkuihin?

Täytä astia laadukkaalla ruukkusekoituksella (älä käytä puutarhamultaa) ja istuta sipulit yhtä syvälle kuin istuttaisit ne maahan; esimerkiksi tulppaanit ja narsissit 6 tai 7 tuuman syvyyteen ja pienet sipulit, kuten krookukset ja siperianliljat, 4 tai 5 tuuman syvyyteen. Kastele sipuleita hyvin istutuksen jälkeen.

Jos kasvatat sipuleita astiassa, joka on liian pieni talvehtimaan ulkona, tai astiassa, joka on valmistettu sellaisesta materiaalista, kuten terrakotasta, joka tarvitsee suojaa pakkaselta, säilytä istutetut sipulit paikassa, joka pysyy jatkuvasti kylmänä, mutta ei kuitenkaan pakkasen alapuolella, kuten autotallissa tai vajassa. Älä tuo sipuleita sisätiloihin; useimmissa kodeissa (jopa kellareissa) on liian lämmintä, jotta ne voisivat kehittyä kunnolla.

Miten istuttaa sipuleita ruukkuihin ja lisätä väriläiskiä minne tahansaKritsada Panichgul Kevään sipulien istutuskumppanit

Kun lämpötilat lämpenevät keväällä, voit täydentää kevätsipuliastioita viileän vuodenajan yksivuotisilla kasveilla, kuten salaatilla, mangoldilla, pansilla, nemesialla tai afrikkalaisella päivänkakkaralla. Voit myös pakata yhteen ruukkuun enemmän tehoa sekoittamalla kevätsipulityyppejä. Istuta isommat sipulit, kuten tulppaanit ja narsissit, syvemmälle. Peitä ne mullalla ja istuta sitten pienemmät sipulit suoraan niiden yläpuolelle, kuten krookukset, viinirypälehyasintit tai lumikellot.

Usein kysytyt kysymykset

Houkuttelevatko sipulikukat pölyttäjiä?

Sipulit ovat suloinen lisä puutarhaan, jos haluat villieläimiä ympärillesi. Monissa sipulikukissa on usein suuria määriä mettä, joka houkuttelee mehiläisiä ja kolibreja.

  • Kuinka nopeasti sipulit pitäisi istuttaa?

    Jos mahdollista, istuta sipulit heti, kun saat ne kotiin. Sipulit, joita ei istuteta heti, tulisi säilyttää viileässä, kuivassa paikassa: Jääkaapin säilytyslaatikko toimii hyvin.

  • Tarvitsevatko talveksi varastoidut sipulit kastelua?

    Kyllä, mutta kun sää kylmenee, ne tarvitsevat vähemmän kastelua. Kastele sipuleita talven aikana, kun maa alkaa kuivua.