Miten eristys asennetaan ulkoseiniin oikein?

Ulkoseinissä kraftpintainen lasikuitueriste auttaa hallitsemaan lämpötilaa ja kosteutta rakenteen sisällä. Se on tärkeää, riippumatta siitä, millaisissa sääolosuhteissa asut, vaikka tapa, jolla se asennetaan, voi vaihdella. Hyvin eristetty koti pitää kaikki viihtyisinä ja tyytyväisinä.

Eristyksellä on tietysti merkitystä myös sisäseinissä, eikä sitä pidä sivuuttaa, kun kyse on kodin muusta osasta. Voit lisätä sitä yläkerran seiniin, jotta voit vaimentaa ääntä huoneiden välillä. Alla autamme sinua ymmärtämään, miten eristys toimii ja miten se asennetaan itse.

Turvallisuus ensin Miten eristys asennetaan ulkoseiniin oikein?

Yksi lasikuitueristeen asentamisen pahimmista puolista on se, että irtoavat hiukkaset voivat olla erittäin ärsyttäviä. Suojavaatetus on yksi puolustuslinja: pitkät housut ja hihat, kaulus ja hihansuut napitettuina. Valitse pölymaski, joka on erityisesti suunniteltu suodattamaan lasikuituhiukkasia. Ohuet nahkakäsineet estävät ärsyttävät aineet, mutta antavat silti mahdollisuuden käsitellä työkaluja helposti. Heti asennuksen päätyttyä käy suihkussa ja käytä aluksi viileää vettä, jotta huokoset sulkeutuvat ja kuidut eivät pääse tunkeutumaan ihoon. Pese työvaatteet erillisessä pesukoneessa käyttäen kuumaa vettä ja pidennettyä pesuohjelmaa.

Toinen tapa välttää epämukavuutta on valita eristys, joka on suunniteltu kutinan minimoimiseksi. Eräässä tuotteessa käytetään kiharrettuja kuituja, jotka ärsyttävät vähemmän, ja eräässä toisessa tuotteessa eristys on päällystetty muovihylsyllä.

Lasikuitueriste on mitoitettu siten, että se mahtuu joko 16 tai 24 tuuman välein olevien tappien väliin. Sitä voi ostaa rullina tai rullina, jotka on leikattu valmiiksi nastojen pituuden mukaan. Äänenvaimennuksen kannalta paperipinta ei ole välttämätön, mutta se tarjoaa kätevän läpän niittausta varten.

Oikeaan suuntaan käännettynä Miten eristys asennetaan ulkoseiniin oikein?

Jos asennat lasikuitueristettä ulkoseiniin, kiinnitä huomiota paperipinnoitteeseen. Pinnoite on höyrynhidastin, jonka tarkoituksena on hidastaa vesihöyryn kulkeutumista seinän läpi. Jos lämmin, kostea ilma talon sisältä kulkee seinän läpi, se tiivistyy osuessaan kylmään ulkovaippaan. Jos vaippa on kondensaatiosta kostea, se kastelee lopulta eristeen, mikä heikentää sen tehokkuutta. Kostea vaippa on myös altis lahoamiselle. Jos ulkoilma on lämmintä ja sisäilma viileää, prosessi toimii päinvastoin, jolloin kipsilevyyn tiivistyy kosteutta. Jos asut ilmastossa, jossa lämmitetään talvella, aseta paperi talon sisäpuolelle päin. Jos asut paikassa, jossa ilmastointia käytetään useammin kuin lämmitystä, käännä paperisulku seinän ulkopuolelle.

Lisää äänieristys

Äänieristyksen lisäämiseksi kudo jatkuva rulla lasikuitueristettä porrastettujen tappien väliin käyttäen 2×4-seiniin suunniteltuja eristeitä. Kudo löysästi, jotta se täyttää ontelon, mutta riittävän tiiviisti, jotta eristettä ei tarvitse puristaa, kun asennat kipsilevyä. Kun saavut seinän päähän, katkaise eriste. Kudo lisäeristeitä samalla tavalla päällekkäin, kunnes seinä on täynnä.