Miten asentaa mattolaatat?

Miten asentaa mattolaatat?

Luo kodikas ja kutsuva tila. Mukana Sonora-mattolaatat, Nexus-mallisto
Navy SKU: 15274002

Mattolaatat ovat värikkäitä, monipuolisia ja helppoja asentaa, mikä tekee niistä täydellisen mukavuuslattiavaihtoehdon tee-se-itse-projekteista kiinnostuneille asunnonomistajille ja vuokralaisille. Kaiken lisäksi mattolaatat voidaan sijoittaa olemassa olevien lattioiden päälle, jolloin vanhan lattian ja lattialiiman poistamiseen ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa.

Vaikka mattoneliöiden asentaminen on yksinkertainen prosessi, huolellinen vaihe vaiheelta eteneminen auttaa varmistamaan, että laatat asettuvat tasaisesti ja oikein ja kestävät pidempään. Tästä huolimatta tässä on 7 keskeistä vaihetta, joita sinun tulisi noudattaa, jos päätät asentaa mattolaatat omaan kotiisi tai vuokra-asuntoosi.

YLEISET OHJEET

Tarvittavat työkalut: mittanauha, yleiskäyttöinen veitsi tai mattoveitsi, liituviiva, leikkuumatto ja silmäsuojaimet.

Älä käytä teippiä tai minkäänlaisia liimaustuotteita pinnalle. Se voi värjätä ja/tai vahingoittaa pintakäsittelyä.

ENNEN asennusta: Tarkasta kaikki materiaalit huolellisesti värin, viimeistelyn, kiillon ja vikojen osalta ennen asennusta. Varmista riittävä valaistus asianmukaista tarkastusta varten. Takuu ei kata materiaaleja, joissa on näkyviä vikoja, kun ne on asennettu. Jos on epäilyksiä mattolaattojen laadusta, mitoista tai ulkonäöstä, ÄLÄ ASENNETA. Ota yhteyttä, sillä ASENNUS ON TAKAISIN.

Asenna mattolaatat useasta laatikosta kerralla hyvän väri- ja sävyjakauman varmistamiseksi.

Asennus

 • Valitse kuvio: Mattokuvion hallinta on yksi modulaaristen laattojen käytön monista eduista. Jokaisessa neliössä voi esimerkiksi olla sama väri, tai voit sekoittaa ja yhdistää useita eri värejä luodaksesi räätälöidyn ulkoasun. Asettelun suhteen voit valita jonkin näistä suosituista vaihtoehdoista (kunkin mattolaatan suunta perustuu laatan takana olevaan nuoleen, joka osoittaa kasan suunnan):
 1. Monoliittinen/laajakattoinen: Kohdista kaikki laatat samaan suuntaan
 2. Quarter Turn/ CheckerBoard: Käännä laatat 90 astetta toisistaan
 3. Ashlar: Osoita kaikki laatat samaan suuntaan; siirrä laatat puoli laattaa pituussuunnassa.
 4. Tiili: Kohdista kaikki laatat samaan suuntaan; siirrä laatat puoli laattaa leveyssuunnassa.

Tarkista tuotteen tekniset tiedot kahdesti varmistaaksesi, että haluamasi asettelu sopii laattojen kanssa. Voit asentaa valmiiksi muutamia mattolaattoja eri asetelmissa saadaksesi käsityksen siitä, miltä ne näyttävät tilassasi.

 • Työskentele aina useista avoimista lattialaatikkolaatikoista ja "kuivapatjoita" mattolaatat ennen mattolaattojen lopullista asentamista. Näin voit järjestää ne harmoniseen kuvioon. Asentajien vastuulla on määrittää odotukset siitä, miltä valmis lattia näyttää loppukäyttäjän odotusten kanssa.
 • Jokaisen mattolaatan mukana toimitetaan repimälomake, jonka takana on asennusta helpottava suuntaa osoittavia nuolia. Mattolaatan kääntöpuolella olevat nuolet osoittavat maton nukkaussuunnan. Mattolaatat näyttävät erivärisiltä toisistaan, jos nuolet eivät kulje halutun mallin mukaiseen suuntaan. Varmista, että mattolaatan nuoli osoittaa halutun kuvion suuntaan.
 • Aloita asennus huoneen keskeltä. Määritä huoneen keskipiste mittaamalla yhtä pitkä etäisyys seinästä molemmista päistä ja napsauttamalla liituviiva, tämän on tapahduttava huoneen molempiin suuntiin. Asennus aloitetaan siitä, missä nämä kaksi liituviivaa leikkaavat toisensa.
 • Ensimmäisen irrotettavan mattolaatan asentaminen: irrota irrotuspaperi ja kiinnitä mattolaatta lattiaan. On erittäin tärkeää, että asennat ensimmäiset mattolaatat suoraan ja suorassa kulmassa, sillä ensimmäisten mattolaattojen oikea sijoittelu on avainasemassa asennuksessa. Kiinnitä mattolaatta painollaan alustaan. Tämä voidaan tehdä painamalla lujasti käsillä tai kävelemällä varovasti sen päällä. Jos mattolaatta joutuu väärään paikkaan, nosta se yksinkertaisesti ylös, poista pöly tai hiukkaset ja aseta se oikeaan paikkaan.
 • Kun olet asettanut ensimmäisen mattolaatan, jatka mattolaattojen asettamista haluttuun kuvioon kääntämällä seuraavaa mattolaattaa ¼ kierrosta. Varmista, että saumat ovat tiiviit. Varmista, että nuolet osoittavat halutun kuvion suuntaan.
 • Asenna kolmas ja neljäs laatta: irrota irrotuspaperi ja kiinnitä mattolaatta lattiaan. Paina mattolaattaa, jotta se kiinnittyy alustaan. Tämä voidaan tehdä painamalla lujasti käsillä tai kävelemällä varovasti sen päällä. Jos mattolaatta on joutunut väärään paikkaan, nosta se vain ylös, poista pöly tai hiukkaset ja aseta se oikeaan paikkaan. Varmista, että nuolet osoittavat halutun kuvion suuntaan.
 • Jatka mattolaattojen asentamista tällä tavalla, kunnes saavutat viimeiset rivit. Mittaa ja leikkaa viimeiset mattolaatat pituuden mukaan.
Miten asentaa mattolaatat?

Helppo asentaa ja huoltaa. Mukana Sonora Carpet Tiles Prominence Collection -malliston mokka SKU: 15273935

Säteilylämpö

Lattialämmitysmattojen tai muiden lattialämmityslaitteiden käyttö suoraan mattolaattojen alla on mahdollista, kunhan kosketuksissa oleva asennusalue ei ole yli 120 Fahrenheit-astetta.

Asennuksen jälkeinen huolto

 • Käytä kolofonipaperia ja peitä asennettu mattolaatta-alue muiden ammattitöiden aiheuttamien vaurioiden estämiseksi. Älä käytä muovikalvoa tai muuta hengittämätöntä materiaalia.
 • Puhdista vuotokohdat välittömästi.
 • Imuroi, mattolaatat säännöllisesti. Mattolaatat voidaan imuroida, shampoolla tai letkulla puhdistaa. Kuten minkä tahansa pinnan kanssa, ole varovainen, kun se on märkä. Älä kävele tai aja mattolaattojen päällä, ennen kuin ne ovat täysin kuivuneet.
 • Mattolaattojen suojaamiseksi sulje kaihtimet ja/tai verhot auringonvalon huippuaikoina. Liiallinen lämpö ja valo altistavat mattolaatat lämpöhajoamiselle ja mahdolliselle haalistumiselle. VÄLTÄ SUORAA AURINGONVALOA. Käytä värjäämättömiä, hengittäviä mattoja. Kumimatot saattavat värjätä mattolaatat. Käytä lattiasuojia huonekaluille. Voidaan käyttää värjäämättömiä huopatyynyjä edellyttäen, että ne vaihdetaan säännöllisesti lian, roskien ja hiekan kertymisen estämiseksi. Rullaavissa huonekaluissa, kuten toimistotuolissa, on käytettävä leveää, värjäämätöntä, halkaisijaltaan vähintään 2 tuuman pyörää tai lattiasuojia. Raskaiden huonekalujen pistekuormituksen estämiseksi on käytettävä suuria, värjäämättömiä lattiasuojia. Älä käytä pallotyyppisiä pyöriä, sillä ne voivat vahingoittaa lattioita.
 • Kun siirrät raskaita huonekaluja tai laitteita, aseta siirrettävän kappaleen alle Masonite- tai vanerilevy painon jakamiseksi. Kevyissä kappaleissa käytä siirrettävän kappaleen alla puhdasta peittoa tai matonpalaa kuvapuoli alaspäin. Varo teräviä reunoja, sillä ne voivat naarmuttaa ja repiä lattian pintaa.
 • Käytä kolofonipaperia ja peitä asennetun mattolaatan alue muiden ammattitöiden aiheuttamien vaurioiden estämiseksi. Älä käytä muovikalvoa tai muuta hengittämätöntä materiaalia.
 • Puhdista vuodot välittömästi.
 • Imuroi rutiininomaisesti, mattolaatat. Mattolaatat voidaan imuroida, shampoolla tai letkulla puhdistaa. Kuten minkä tahansa pinnan kanssa, ole varovainen, kun se on märkä. Älä kävele tai aja mattolaattojen päällä, ennen kuin ne ovat täysin kuivuneet.
 • Mattolaattojen suojaamiseksi sulje kaihtimet ja/tai verhot auringonvalon huippuaikoina. Liiallinen lämpö ja valo altistavat mattolaatat lämpöhajoamiselle ja mahdolliselle haalistumiselle. VÄLTÄ SUORAA AURINGONVALOA. Käytä värjäämättömiä, hengittäviä mattoja. Kumimatot saattavat värjätä mattolaatat. Käytä lattiasuojia huonekaluille. Voidaan käyttää värjäämättömiä huopatyynyjä edellyttäen, että ne vaihdetaan säännöllisesti lian, roskien ja hiekan kertymisen estämiseksi. Rullaavissa huonekaluissa, kuten toimistotuolissa, on käytettävä leveää, värjäämätöntä, halkaisijaltaan vähintään 2 tuuman pyörää tai lattiasuojia. Raskaiden huonekalujen pistekuormituksen estämiseksi on käytettävä suuria, värjäämättömiä lattiasuojia. Älä käytä pallotyyppisiä pyöriä, koska ne voivat vahingoittaa lattioita.
 • Kun siirrät raskaita huonekaluja tai laitteita, aseta siirrettävän kappaleen alle Masonite- tai vanerilevy painon jakamiseksi. Kevyissä kappaleissa käytä siirrettävän kappaleen alla puhdasta peittoa tai matonpalaa kuvapuoli alaspäin. Varo teräviä reunoja, sillä ne voivat naarmuttaa ja repiä lattian pintaa.

Tilaa asuintilojen mattolaatat tai kaupalliset mattolaatat nyt.

Miten asentaa mattolaatat?
Miten asentaa mattolaatat?

Sekoita ja sovita värejä kuvioiden muodostamiseksi tai pysy yksivärisissä väreissä luodaksesi ainutlaatuisen ilmeen. Mukana Sonora-maton laatat, Nexus-mallisto vuonna
Jet SKU: 15203800