Miten asentaa liimaton bambulattia?

Huomautus: SEURAAVA ON VAIN OHJEELLINEN. LUE HUOLELLISESTI VALMISTAJAN ASENNUSOHJEET, JOTKA TULEVAT TUOTTEESI MUKANA, ENNEN ASENNUKSEN ALOITTAMISTA.

Mitä on tiedettävä ennen kuin asennat liimatonta bambulattiaa.

Tärkeitä näkökohtia

Koska bambu on luonnontuote, siinä on sävyvaihteluita. Asennuksen aikana on parasta työskennellä useista kartongeista ja sekoittaa eri sävyjä miellyttävään kuvioon. Kun valitset lattiatuotetta kodin alueille, lapset, lemmikit ja elämäntyyli on otettava huolellisesti huomioon. Liimaton bambulattia naarmuuntuu ja kolhiintuu, aivan kuten mikä tahansa muu puulattia. Siksi on tärkeää suojata lattia paksulla huovalla tai kumityynyillä tuolien ja muiden huonekalujen alla, joita saatetaan siirtää lattialla. Joissakin tapauksissa voi olla tarpeen suojata lattiaa raskailta huonekaluilta. Älä koskaan raahaa huonekaluja tai kodinkoneita lattian poikki.

Naarmut, kolhut, sävyvaihtelut ja asennusongelmat eivät välttämättä kuulu takuun piiriin. On aina hyvä lukea huolellisesti myyjän antamat takuu- ja asennusohjeet ennen asennuksen aloittamista.

Lue ennen kuin asennat liimatonta bambulattiaa.

Vinkkejä onnistuneeseen asennukseen

 • Muista lukea ensin kaikki ohjeet ja takuu, jotta saat vastauksen kysymyksiisi ennen aloittamista.
 • Osta 105 % neliömäärästä, jotta varmistat, että sinulla on riittävästi materiaalia alueen täyttämiseen. Jos asennat vinosti, sinun on ostettava 15 % lisää (huoneen koosta riippuen). On parasta, että ostat kaikki lattiamateriaalit samalla kertaa; jotkin tuotteet voivat vaihdella huomattavasti, jos ne ostetaan myöhemmin. On myös hyödyllistä, jos sinulla on ylimääräistä materiaalia, jota voit käyttää tuleviin korjauksiin.
 • Bambu vaatii yleensä akklimatisoitumista, joten on parasta antaa sille pari päivää aikaa vakiintua huoneissa, joihin se asennetaan, Erityisesti jos asut hyvin kosteassa tai hyvin kuivassa ilmastossa.
 • Kosteustestejä tarvitaan, jotta vältetään olosuhteet, jotka voivat vaikuttaa lattiapäällysteeseen ja tarjota kasvualustan epäterveellisille homeille ja homeelle.
 • Varmista, että lattian koko reunan ympärille jätetään välys, jotta bambulla on tilaa laajentua ja supistua. Tarvitset välystä jopa ovenkarmien ja keittiön saarekkeiden alle. Pieniä lattianpaloja voidaan käyttää välikappaleina, ja pienempien säätöjen tekemiseen voidaan käyttää aluslevyjä tai välikappaleita; salli vähintään 3/8 tuumaa (9,5 mm) pienemmissä huoneissa ja ½ tuumaa (12,7 mm) suuremmissa huoneissa. Erittäin suurissa huoneissa (yli 40 jalkaa {12,2 m} pitkä) on jätettävä ½ tuuman (12,7 mm) laajenemisväli, joka voidaan peittää T-Molding-levyllä.. Suosittelemme myös jättämään paisunta-aukon huoneiden väliseen oviaukkoon; tämäkin voidaan peittää suoraan oven alle sijoitettavalla T-Moldingilla.
 • Oven karmit on alileikattava laajentumisen mahdollistamiseksi; tämä voidaan tehdä asettamalla pala lattiapintaa aluslattialle ja sitten sahanterä lattiapinnan päälle ennen leikkauksen aloittamista.
 • Lattiapäällysteen varovaiseen työntämiseen tai vetämiseen yhteen tarvitaan napautuslohkoa ja vetotankoa. Älä koskaan lyö vasaralla suoraan kielekkeeseen tai uraan. Varovainen naputtelu on tehokkain tapa työntää tai vetää lankkuja yhteen. Älä koskaan yritä pakottaa lankkuja litteiksi; muutama varovainen napautus lankun keskellä olevalla napautuslohkolla auttaa yleensä lankkua taittumaan paikoilleen.. Jos sinulla on edelleen vaikeuksia, leikkaa lankku pienemmäksi palaksi ja käytä sitä rivin aloittamiseen tai päättämiseen.
 • Asennuksen aikana on tärkeää tarkastaa lattia. Lankkuja, jotka eivät ole sopivia, ei pidä asentaa. Huomaa, että lattian asentajan vastuulla on tarkastaa lattia vikojen tai muiden epäsopivien seikkojen varalta. Kun lattia on asennettu, sitä pidetään hyväksyttävänä, ja se siirtyy lattian asentajan vastuulle.. Muistathan, että vaurioituneet lankut on leikattava pois ja vaurioitumaton osa on käytettävä rivin aloittamiseen tai päättämiseen.
 • Koska bambulattia on vakaa, se voidaan asentaa maanpinnan ylä- tai alapuolelle (kellarit). Kun se asennetaan ryömintätilan tai betonin päälle, on tarpeen käyttää höyrysulkua kosteuden siirtymisen estämiseksi. Vähintään 6 mm:n paksuinen muovikalvo on asetettava 4 – 6 tuuman (101,6 – 152 mm) päällekkäiseen saumaan ja teipattava ilmastointiteipillä tai muulla sopivalla teipillä. Jos lattiapäällysteeseen ei ole kiinnitetty pehmustetta, on käytettävä erikseen ostettavaa pehmustetta tai aluskatetta. Joihinkin pehmusteisiin (aluskatteisiin) on kiinnitetty oma kosteussulku, eikä erillistä kosteussulkua tarvitse käyttää.
 • Aluskatteet: Saatavilla on monenlaisia aluskatteita. Esimerkkejä ovat korkki, kumi, äänenvaimennuslevyt ja tavallinen vaahtomuovi. Vaahtomuovipehmusteisiin voi olla kiinnitetty kosteussulku tai sitä ei voi olla kiinnitetty, varmista asia jälleenmyyjältä. Kosteussulku vaaditaan betonin päälle ja on hyvä idea ryömintätilan päälle. Jos asukasyhdistykselläsi on äänenläpäisyä koskevia vaatimuksia, sinun on käytettävä ääntä vaimentavaa aluskatetta. Kysy jälleenmyyjältäsi, täyttääkö aluskate nämä vaatimukset..
 • Varmista, että kaikilla alueelle avautuvilla ovilla on riittävästi tilaa avautua; oven alaosaa voi olla tarpeen leikata, jotta se avautuu ja sulkeutuu täysin hankaamatta lattiaa vasten. Oven leikkaaminen on annettava kokeneen puusepän tehtäväksi. Varmista myös, että kaikki laitteet ja kalusteet mahtuvat takaisin paikoilleen, kun lattia on asennettu.
 • Suojaa lattia naarmuilta. Käytä paksua huopaa tai kumityynyjä tuolien ja pöytien alla. Jos tuoleissasi tai muissa huonekaluissa on pyörivät pyörät, sinun on vaihdettava ne pehmeämpiin kumirattaisiin. Raskaat huonekalut saattavat vaatia lisäsuojausta, jotta jalkojen alle ei jää lommoja. Älä koskaan työnnä/vedä huonekaluja tai kodinkoneita lattian poikki, sillä ne voivat vahingoittaa pintaa..
 • Asennuksessa tarvittavien tavanomaisten työkalujen lisäksi tarvitset erityisen Tapping Blockin, joka on suunniteltu asennettavalle materiaalille. Tarvitset myös vetopalkin alueille, joissa et voi käyttää Tapping Blockia; kuten seinien ja ovipielien varrelle.

Liimatonta bambua koskevat asennusohjeet.

Omistajan/asentajan velvollisuudet

Jos huolehdit siitä, että asennat liimattoman bambulattian oikein ja noudatat kaikkia tässä ohjeessa ehdotettuja varotoimenpiteitä, saat tästä lattiasta monta vuotta tyytyväisyyttä. Vaikka tämän lattian asentamiseen ei ole välttämätöntä käyttää ammattilaista, ammattilainen voi antaa neuvoja olemassa olevista tai aiemmista olosuhteista, jotka voivat vaikuttaa lattian pitkän aikavälin suorituskykyyn.. Tämä on vain ohje, eikä se voi tarjota kaikkia yksityiskohtia, joita saatat kohdata asennuksen yhteydessä. Yksityiskohtaiset valmistelu- ja asennustoimenpiteet on esitetty National Wood Flooring Associationin Hardwood Flooring Manualissa (NWFA) 1-800-422-4556 tai www.nwfa.org. Muistakaa, että lattian asentajan vastuulla on määrittää sovelluksen, materiaalien ja olosuhteiden soveltuvuus ennen asennuksen aloittamista.

Asennusta edeltävät menettelyt / sopeutuminen:

Käsittele, kuljeta ja purkaa lattia varovasti. Bambu on varastoitava kuivassa paikassa, ja laatikoiden alla on oltava vähintään neljän tuuman ilmatila. Lattiaa ei saa toimittaa ennen kuin rakennus on suljettu ja ikkunat ja ovet ovat paikoillaan ja ennen kuin sementtityöt, rappaus, maalaus ja kaikki muut materiaalit ovat täysin kuivia. Liimatonta bambua on tarpeen ilmastoida, ja se on parasta säilyttää asennuskohteessa vähintään 48 tuntia ennen asennusta. Lisäksi lämmitys- tai jäähdytysjärjestelmän on oltava toiminnassa ja sen on oltava säädetty 10°-21°C:n (50°-70°F) lämpötilaan vähintään 72 tuntia ennen asennusta, sen aikana ja sen jälkeen. Kuten puulattioidenkin kohdalla, liimattoman bambulattian laajeneminen ja supistuminen on vähäisempää, jos kosteutta valvotaan ympäri vuoden.

Kosteustestaus

Kosteustesti vaaditaan., se varoittaa sinua nykyisistä kosteusongelmista, jotka vaikuttavat asennukseen ja edistävät epäterveellisen homeen kasvua, mikä saattaa vaikuttaa sinun ja perheesi terveyteen. Tarvittaessa voit kääntyä ammattilaisen puoleen asianmukaista testausta ja opastusta varten. Yli 12,5 %:n kosteus puualustoissa tai yli 4,5 % betonialustojen kosteusmittareissa voi edistää homeen kasvua, ja se on tutkittava ongelman syyn ja ratkaisun määrittämiseksi. Kosteuden tarkistaminen: Käytä Delmhorst J-4 -kosteusmittaria (tai vastaavaa) puun osalta tai Tramex Concrete Moisture Encounter -mittaria (tai vastaavaa) betonin osalta. Voit myös käyttää kalsiumkloriditestiä betonille; testitulokset, jotka ylittävät 3 paunaa 1000 neliöjalkaa (92,9 neliömetriä) kohden 24 tunnin aikana, voivat viitata kosteusongelmaan.

Muita liimatonta bambua koskevia näkökohtia

Ennen asennusta aseta lattia siihen paikkaan, johon se asennetaan (eli aseta lankut suunnilleen sellaisiksi kuin ne tulevat näyttämään asennuksen jälkeen), ja huolehdi siitä, että se sekoitetaan silmääsi miellyttävään varjostuskuvioon. Asentajan on tarkastettava tällöin jokainen lankku viimeistelyn ja laadun osalta. Asennuksen jälkeen asentaja/kodinomistaja on vastuussa seuraavista asioista. Muista, että kaikissa luonnonlattiapinnoissa on erilaisia värejä ja sävyjä. Laadunvalvontamenettelymme tehtaalla takaavat, että kuluttajalle toimitetaan hyvin vähän, jos lainkaan, viallisia lankkuja. Poista jalkalistat ja alita ovipielet varmistaaksesi liimattoman bambun laadukkaan asennuksen. Muista jättää tilaa laajenemiselle koko lattian ympärille. Laajenemisvaran puuttuminen johtaa asennusongelmiin.

Suositellut alueet

Liimaton bambulattia voidaan asentaa maanpinnan tasolle, ylä- tai alapuolelle. Bambulattiaa ei pidä asentaa märkätiloihin, kuten kylpyhuoneisiin (joissa on amme/suihku) tai mutahuoneisiin. Lattiaa ei saa altistaa seisovalle vedelle tai nesteille pitkiä aikoja, sillä se voi vahingoittaa lattiaa.

Hyväksyttävät alustat

Koska liimaton bambulattiamme on monipuolinen, se voidaan asentaa lähes minkä tahansa kovapintaisen lattian, kuten puun, vinyylin ja jopa keraamisten laattojen päälle (varmista, että laatat on kiinnitetty tukevasti alustaan). Matto tai muut tekstiilituotteet on poistettava ennen asennusta. Tarkista ennen asennuksen aloittamista, ettei laattoja ole vinkunut tai muutoin irronnut, ja varmista, että ne ovat tiukasti kiinni. Löysät kohdat on kiinnitettävä ruuveilla tai rengasnauloilla, sillä tätä ei voi tehdä, kun lattia on asennettu.

Liimaton bambu-aluslattian valmistelu (Glueless-Click Bamboo)

Aluslattian on oltava puhdas, vapaa liasta tai muista roskista ja suhteellisen tasainen. Normaalit vaatimukset edellyttävät enintään 3/16 tuuman (4,7 mm) eroa 10 jalan (3,05 m) säteellä. Vaikka tarkkuus ei välttämättä olekaan kriittisen tärkeää, se antaa lattialle tukevamman perustan, joka auttaa poistamaan liikkumisen tai onttojen äänien syntymisen, kun sen päällä kävellään. Korkeat kohdat voidaan poistaa hiomalla (puu) tai hionnalla (betoni), tai matalat kohdat voidaan täyttää sopivalla tasoitusmassalla.

Säteilylämmitteiset alapohjat (lattialämmitys)

Säteilylämmön suosion ja monien saatavilla olevien järjestelmien vuoksi sinun on neuvoteltava järjestelmän valmistajan kanssa varmistaaksesi, että se on yhteensopiva valitsemasi liimattoman lattian kanssa. Lämmitysjärjestelmän lämpötilan on oltava Ei saa koskaan ylittää 29,44 °C (85 °F). , ja se on suunniteltava siten, että lämmitystä ohjataan huolellisesti niin, että se on Vähitellen Lämpiää käyttölämpötilaan. Nopea kuumentaminen tai liiallinen kuumuus voi vahingoittaa lattiaa tai pintakäsittelyä. Kosteuden pitäminen 35-50 %:n välillä pitää laajenemisen ja supistumisen mahdollisimman vähäisenä, ja se on erittäin suositeltavaa.

Jos liimaton bambu asennetaan betoniin, betonin on oltava täysin kovettunut (30-60 päivää) ennen lattian valmistelua. Sekä puu- että betonialustoilla säteilylämmitys on kytkettävä päälle noin viikoksi, jotta ylimääräinen kosteus poistuu. Kytke järjestelmä pois päältä vähintään 24 vuorokaudeksi ennen asennuksen aloittamista. Kun bambulattia on asennettu, järjestelmä voidaan kytkeä takaisin päälle. On tärkeää, että järjestelmä palautetaan käyttölämpötilaan. Hitaasti, mieluiten 24-48 tunnin kuluessa.

ASENNUS

Yleistä

Riippuen siitä, minkälainen lukitusjärjestelmä on liimaton bambulattiasi mukana, voit asentaa lankut kahdella eri tavalla (tai joskus molemmilla – vaihtelee valmistajittain).

Menetelmä A: Aseta lankku 20-30° kulmassa jo asennettuun lankkuun nähden. Siirrä lankkua varovasti ylös ja alas työntäen samalla eteenpäin. Lankku taittuu tällöin automaattisesti paikalleen. Voit asettaa kielekkeen joko uraan tai uran kielekkeen päälle. Kieli urassa -menetelmä on yleisin ja myös helpoin. Älä koskaan pakota lankkua makaamaan tasaisesti, vaan auta sitä aina taittumaan paikalleen. Katso kaaviot A-1-A-3..

Menetelmä B: Voit myös napauttaa lankut paikoilleen napautuslohkareella ja vasaralla ilman lankkujen nostamista. Tätä menetelmää varten tarvitset erityisen 12 mm:n (1/2 tuuman) lattiapinnoille suunnitellun lyöntilohkon. Lankkuja ei saa napauttaa yhteen yhdellä napautuksella. Lankkujen vahingoittumisen välttämiseksi niitä on naputettava yhteen vähitellen. Katso kaaviot B-1 ja B-2..

Poista kaikki seinän sokkelit tai listat ja alita ovilistat tarvittaessa. Kun asennat betonin tai ryömintätilan päälle, sinun on käytettävä höyrysulkua; voit käyttää tähän tarkoitukseen polyeteenikalvoa (paksuus vähintään 6 mm) (kuva 1).. Päällekkäin saumat 4 – 6 tuumaa (101,6 – 152 mm), ja teippaa saumat saumattoman kosteussulun aikaansaamiseksi. Laita muovikalvoa tarpeen mukaan, kunnes olet saanut kyseisen osan valmiiksi, tämä auttaa estämään kosteussulun vaurioitumisen. Anna kalvon kulkea seinää pitkin lyhyen matkan; leikkaa se sitten niin, että se peittyy seinälistaan (Kuva 2). Kun aloitat asennuksen, on tärkeää käyttää aikaa asennuksen suunnitteluun; tarkkojen mittausten avulla voit välttää pienten kaistaleiden leikkaamisen, kun saavut huoneen toiselle puolelle. Tarvittaessa saatat joutua leikkaamaan alkavan rivin leveyttä, jotta voit välttää hyvin ohuet kaistaleet, kun saavut huoneen toiselle puolelle.

Aluksi seinän viereen tulevien lankkujen sivuilta on poistettava kieliosa (Kuva 3), jotta on tilaa laajenemiselle. Sinun on myös otettava lauta ja leikattava siitä kolmasosa pois; näitä kahta palaa käytetään toisen ja kolmannen rivin aloittamiseen. Noudata kuvissa 4.3 – 4.10 esitettyjä menettelyjä neljän ensimmäisen rivin osalta; voit sitten työntää nämä rivit paikoilleen seinää pitkin. Muista käyttää välikappaleita tai lattiapalan kappaleita seinän varrella, jotta paisuntaväli säilyy. Tässä vaiheessa voit välttää porrasmaisen saumakuvion käyttämällä rivin viimeistelyssä pois leikattuja laudanpätkiä (tai leikkaamalla uusia laudanpätkiä). Varmista, että nämä palat ovat vähintään 203 mm (8 tuumaa) pitkiä. Pidä päätyjen liitokset aina vähintään 203 mm:n (8 tuuman) etäisyydellä toisistaan. Voit sitten viimeistellä huoneen kuvien 4.11-4.16 mukaisesti.

Huomaa: Varmista, että kaikissa seinissä, ovenkarmien alla ja kaikkien alapohjaan kiinnitettyjen tai sen läpi tulevien putkien tai kalusteiden ympärillä on riittävästi tilaa laajenemiselle. Yli 40 jalkaa (12,192 m) pitkät huoneet vaativat laajenemisraon (voit päättää, missä kohtaa se näyttää mielestäsi parhaalta), joka voidaan viimeistellä T-Moldingilla. Kun asennat muihin huoneisiin, jätä paisunta-aukko suoraan oven alapuolelle; tämä voidaan peittää T-Molding-levyllä. Älä koskaan kiinnitä lattiaa suoraan alustaan, sillä se estää lattiaa laajenemasta tai supistumasta.

Paikoissa, joissa et voi työntää levyjä paikoilleen napauttamislohkolla, sinun on käytettävä vetotankoa. Voit sitten naputella laudat varovasti paikoilleen. Tämä on tarpeen kunkin rivin viimeisen laudan kohdalla ja viimeisen rivin viimeistelyn yhteydessä. Katso kaaviot 5A-5C..

Putket

Riveissä, joissa alapohjan läpi kulkee putki tai muu esine, varmista, että esine on täsmälleen siinä kohdassa, jossa kaksi lautaa kohtaa lyhyet päät. Mittaa huolellisesti ennen leikkaamista, jotta laudat päättyvät esineen keskelle. Käytä poraa tai reiänporaa, jonka halkaisija on putken tai esineen halkaisija lisättynä 20 mm:n (3/4 tuuman) laajenemismahdollisuudella. Napsauta lautojen kaksi lyhyttä sivua yhteen ja poraa reikä keskelle lautojen välistä liitosta kuvan mukaisesti. Nyt voit erottaa kaksi lautaa toisistaan ja asentaa ne normaalisti. Katso kaaviot 6A-6C..

Ovenkarmien alla olevat karmit

Kun sahaat ovenkarmin alle meneviä lautoja, sinun on varmistettava, että ovenkarmin alle jää 3/8 tuumaa (10 mm) tilaa laajenemiselle. Kun sahaat ovenkarmin alta, varmista, että sahaat tarpeeksi pitkälle, jotta karmi peittää laudan ja jättää silti riittävästi tilaa laajenemiselle. Napauta lauta varovasti paikalleen napauttamalla koputuskappaleen avulla ja napauta sitten vetotangon avulla varovasti paikalleen. Muista, että tämän laudan on päätyttävä niin, että oviaukossa käytettävä siirtymäkappale päättyy suoraan oven keskikohdan alapuolelle, johon on lisätty laajenemisväli. Jos asennat viereiseen huoneeseen, T-Molding-levyn tulee olla keskellä oven alla. Katso kaaviot 7A ja 7B..

Siirtymät

Kaikki siirtymäkappaleet on kiinnitettävä alustaan laadukkaalla rakennusliimalla. Aseta reilu liimapala sen siirtymäosan alle, joka on suoraan aluslattian päällä, ja paina siirtymäosa sitten tiukasti paikalleen. Varmista, että siirtymä istuu tiukasti liimassa, ja varo, ettei liimaa pääse pintakäsittelyyn. Poista liima pinnoitteesta välittömästi mineraalitärpätillä ja pyyhi mahdolliset jäämät pois kuivalla pehmeällä liinalla. Saattaa olla tarpeen asettaa painavia painoja siirtymän päälle, kunnes liima kuivuu, jotta varmistetaan, että se asettuu tasaisesti. Tarvittaessa voit käyttää myös pieniä viimeistelynauloja esiporaamalla, upottamalla ja täyttämällä naulanreiän sopivalla kitillä. Ei koskaan Kiinnitä siirtymiä suoraan lattiaan.

Lattian viimeistely

Poista välikappaleet lattian kehältä ja vaihda sitten olemassa olevat tai asenna uusi seinäpohja tai listat. Älä koskaan naulaa seinäpohjaa tai listaa suoraan lattiaan. ONNITTELUT! Voit nyt nauttia kauniista uudesta lattiastasi!

 • Yleissääntönä voidaan todeta, että asentaja ja/tai asunnonomistaja hyväksyy kaikki asennetut kaistaleet. Tutustu siis tuotteeseen ensin ennen asennusta varmistaaksesi, että se vastaa odotuksiasi. Et voi palauttaa lankkuja, kun ne on asennettu!
 • Liiman on oltava 100 % uretaanipohjainen tuote.
 • Liiman valmistajan asennusohjeita on noudatettava.

Asennusvaatimukset

 • Kipsisaumojen on oltava valmiit ja kuivatut.
 • Betonityön on oltava valmis vähintään 45 päivää ennen asennusta.
 • Lämmitysjärjestelmän on oltava toiminnassa ja rakennuksen on oltava lämmitetty 21 °C:seen (70 °F) vähintään 7 päivän ajan välittömästi ennen asennusta.
 • Rakennuksen suhteellisen kosteuden on oltava 40-45 %.
 • Katso liiman asennusohjeista betonin sallittu kosteustaso.
 • Suurin hyväksyttävä lattian vaihtelu on 1/8" 10 jalan välein.

Ennen asennusta

**Älä asenna lattiaa, jota ei ole totutettu asianmukaisesti kosteusolosuhteisiin. Suositeltava totutteluaika on vähintään 7 päivää huoneissa, joihin lattia asennetaan. Pyri hajauttamaan lattia mahdollisimman paljon. Jos se ei ole mahdollista, tee pienempiä pinoja, rikko laatikoita ja avaa päät. Ennen asennuksen aloittamista tarkista kosteuspitoisuus useista satunnaisesti poimituista näytteistä.

 • Korjaa aluslattian pienet epätasaisuudet.
 • Poista jalkalistat ja kynnykset.
 • Leikkaa ovenkarmien alareunasta 9/16 tuumaa, jotta voit asentaa listat niiden alle.
 • Imuroi aluslattia säännöllisesti asennuksen aikana varmistaaksesi, että se on aina puhdas ja pölytön.

Tarvittavat työkalut ja tarvikkeet

 • Mittanauha
 • Viistosaha
 • Neliö
 • Sahanjalka
 • Liitusiima
 • Käsisaha
 • Pölynimuri
 • Sorkkarauta
 • Suojalasit
 • Vaaka
 • Lastauslasta
 • Muita työkaluja ja lisävarusteita voidaan tarvita työmaan kokoonpanosta ja asennustyypistä riippuen.

Asennusopas

 • Etsi huoneen pisin seinä, johon tuote asennetaan.
 • Varaa seinän ja lattialistojen väliin 9/16 tuuman liikuntasauma. Tämä sauma peitetään jalkalistalla tai neljänneskierroksella.
 • Piirrä ohjausviiva liituviivalla. Ohjausviivan on oltava seinän suuntainen. Laske sen etäisyys seinästä seuraavasti: liikuntasauma + lattiakaistaleen leveys + kielen leveys.
 • Kun haluat lopettaa rivin, katkaise kaistale oikean pituisena ja käytä loput kaistaleesta seuraavan rivin aloittamiseen. Älä unohda jättää riittävästi tilaa liikuntasaumalle jokaisen rivin lopussa.
 • Varmista, että valitset kaistaleet huolellisesti, jotta vältät loppuliitosten kohdistamisen viereisten rivien liitosten kanssa. Vähintään 15 cm (6") on jätettävä tilaa, jotta vältetään päätyjen saumojen kohdistus.
 • Viimeinen rivi on ehkä leikattava pituussuunnassa. Kiinnitä se samalla tavalla kuin ensimmäinen rivi, eli ylhäältä päin.
 • Asenna jalkalistat ja ovilistat.
 • Imuroi vielä kerran. Kostuta moppi kevyesti vedellä ja puhdista lattia.
 • Asennus on nyt valmis.

Käytännön vinkkejä

 • Tehdasviimeistellyn bambulattian asentaminen vaatii tavanomaista lattiaa enemmän huolellisuutta, jotta lattian pintakäsittely ei vaurioidu asennuksen aikana. On erittäin suositeltavaa käyttää usein pölynimuria asennuksen aikana sahauspölyn ja puulastujen poistamiseksi.
 • Aseta työkalut vanerille tai pahvinpalalle eikä suoraan bambulattialle.
 • Voit piilottaa paremmin huoneen ympärillä olevan liikuntasauman leikkaamalla kipsin niin, että bambu voi käyttää tätä tilaa liikuntasaumana.
 • Jos kaistaleessa on liikaa värivaihtelua tai pieni vika, laita se syrjään ja käytä sitä vähemmän näkyvällä alueella, kuten komerossa. Voit myös leikata viallisen kaistaleen ja käyttää sitä rivin alkuun tai loppuun.
 • Säästä jäljelle jääneet kaistaleet asennuksen jälkeen ja säilytä ne asianmukaisessa paikassa tulevia korjauksia varten.
 • Poista liima lattian pinnalta mahdollisimman pian.

Huolto

 • Käytä vahaa sisältämätöntä lattianpuhdistusainetta, jotta lattia pysyy hyvässä kunnossa. Tavanomaisten, kotimaisten puhdistusaineiden käyttö voi vahingoittaa lattian pintaa pysyvästi.
 • Älä koskaan puhdista bambulattiaa märällä mopilla tai liinalla. Vesi ja puu ovat luonnollisia vihollisia.
 • Älä vahaa bambulattiaa.
 • Imuroi lattiaa usein, jotta poistat kiinteät hiukkaset (kuten hiekka), jotka voivat vahingoittaa ja/tai naarmuttaa lattiaa.
 • Aseta suojahuopaa huonekalujen alle suojaamaan lattiaa. Puhdista huopa säännöllisesti ja vaihda se tarvittaessa.
 • Kun siirrät raskaita huonekaluja (jääkaappi, piano jne.), aseta paksu matto huonekalujen jalkojen alle ennen siirtämistä.
  " takaisin asennusluetteloon