Miten asentaa laminaattilattia ovien ympärille?

Miten asentaa laminaattilattia ovien ympärille?

Kauniisti ainutlaatuiset, eksoottiset kuviot, jotka jäljittelevät täydellisesti kovaa puuta. Mukana Lamton Laminate 12mm AC3 Woodlands Collection -malliston Lamton-laminaatti Portossa. SKU: 15271426

Jos aiot asentaa laminaattilattian kotiisi, joudut väistämättä käsittelemään oviaukkoja. Olipa kyseessä yhden huoneen tai koko talon lattioiden nuorentaminen, laminaattilattian asentaminen ulko- ja sisäovien ympärille vaatii muutamia ylimääräisiä vaiheita. Tässä on kätevä opas laminaattilattian asennuksesta, joka auttaa sinua selviytymään hankalista oviaukkoalueista.

Vaihe yksi: Oven karmin leikkaaminen

Ennen kuin asennat haluamasi laminaattilattian, sinun on ensin leikattava olemassa oleva ovipielesi, jotta uudelle lattialle saadaan tilaa. Jos poistat vanhan lattian, ovipielessä voi olla jo tarpeeksi tilaa uudelle laminaatillesi. Jos näin ei ole, tarvitset sahan, jolla voit leikata ovipielesi siististi ja tarkasti.

Aseta ensin pala laminaattia oven karmin alareunaa vasten ja piirrä viiva siihen kohtaan, jossa laminaatin yläosa kohtaa oven karmin. Tämä viiva on leikkausmerkki. Leikkaa ovipielet ja viereiset listat pois käyttämällä alisahaa ja laminaattipalaa tukena. Jos uudessa lattiassa ei ole valmiiksi asennettua aluskatetta, varmista, että otat aluskatteen paksuuden huomioon leikkausta mitatessasi.

Vaihe kaksi: Mittaa ja merkitse kynnyksen lattiapalat.

Kun olet leikannut oven karmin oikeaan välykseen, mittaa ja merkitse kynnyksen läpi menevä laminaattipala tai -palat. Jos lattia kulkee oven suuntaisesti, sinulla on todennäköisesti vain yksi laminaattipala leikattavana.

Mittaa oven karmin syvyys neliön avulla liu’uttamalla neliö juuri leikatun raon alle, kunnes työkalu osuu oven karmiin tai tappiin. Mittaa sisäpuolelta sekä oven molemmilta puolilta, joissa listat sijaitsevat. Siirrä nämä mitat laminaattiin. Jos laminaattisi kulkee kohtisuoraan ovea vasten, sinun on mitattava ja merkittävä useita paloja.

Miten asentaa laminaattilattia ovien ympärille?

Laminaattilattia lisää ylellisyyttä ja tyylikkyyttä ja viimeistelee minkä tahansa huoneen kodissasi. Mukana Lamton Laminate 12.3mm AC3 Pearl Leather Collection -laminaatti sävyssä Bandsawn Malbec. SKU: 15170236

Vaihe kolme: Leikkaa laminaatti

Nyt kun sinulla on tarkat mitat ovipielesi raosta hahmoteltuina, leikkaa laminaatti niin, että se mahtuu hyvin raon alle. Koska leikkaat loven, sinun kannattaa käyttää matalaprofiilisella terällä varustettua pistosahaa. Myös käsikäyttöinen jiirisaha toimii, jos palapelin käyttö ei ole sinulle helppoa.

Ennen kuin teet leikkauksia, varmista, että laminaatin näkyvä puoli tai hyvä puoli on alaspäin. Jyrsintäsahat, pistosahat ja jopa pyörösahat leikkaavat ylöspäin, joten leikkauksen puhtain puoli jää laminaatin näkyvälle puolelle, kun leikkaus on alaspäin.

Vaihe neljä: Asenna lovettu laminaatti.

Asenna nyt lovetut laminaattilankut oviaukkoon. Koska useimmissa uusissa laminaattilattioissa käytetään click-lock-kieli- ja -urajärjestelmää, sinun on leikattava sahaamalla pois laminaattilankun ylempi ura, joka tulee ennen lovettua palaa.

Voit käyttää höylää tai konehiomakonetta asennuksen tekemiseen. Kun olet poistanut liitoslaudan uran, työnnä lovettu pala leikatun ovipielin alle ja paina pala paikalleen. Koska poistit viereisen uran, käytä PVA-tyypin 2 liimaa vain tähän liitokseen.

Luuletko olevasi valmis aloittamaan oman laminaattilattian asennuksen ovien ympärille? Jos noudatat yllä olevaa vaiheittaista opastustamme, et anna oviaukkojen hidastaa sinua.

Suunnitteletko DIY-laminaattilattia-asennusta?

Selaa tyylikkäiden laminaattilattioiden valikoimaamme täällä. Saat aidon puun ilmeen edullisemmin.