Miten asennetaan puu- tai komposiittikannen laatat?

Luo täydellinen ulkoilmaympäristö korkealaatuisella premium-komposiitilla. Mukana SLS Capped -komposiittikansilevyt harmaana. SKU: 15243771.

Ulkotilasi pintojen päivittäminen on nopeaa ja helppoa kansilaattojen avulla. Tämäntyyppiset terassilaatat on suunniteltu yhteenliitettävillä reunoilla, jotka pitävät laatat paikoillaan pienellä vaivalla. Sen lisäksi kansilaatat ovat asennettuina kestäviä, kauniita ja helppohoitoisia. Kun alat suunnitella uutta terassitilaa, opettele, miten laatat asennetaan oikein ja missä niitä voi käyttää. Tässä on opas puu- tai komposiittikannen laattojen asentamisesta.

Vinkkejä kansilaattojen asentamiseen

Kansilaatat on helppo asentaa paikkoihin, joissa on jo olemassa alusrakenne, kuten olemassa oleva kansi tai tasainen betoniterassi. Useimmiten tämä kansimateriaali koostuu puu- tai komposiittilamelleista, jotka on kiinnitetty ristikkomuoviseen alustaan, joka lukittuu toisiinsa. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse naulata (ellet halua kiinnittää listaa, joka ei lukitu yhteen). Useimmat laatat ovat yhdenmukaisia 1 neliöjalan kokoisia. Niiden koon tunteminen on tärkeää, kun suunnitellaan, kuinka monta laattaa tarvitaan projektin toteuttamiseen.

"Hyvä nyrkkisääntö on tilata 10 % enemmän laattoja kuin mittausten mukaan tarvitset."

Vaihe 1: Laattojen tilaaminen

Ennen kuin tilaat laattoja, hanki arvio siitä, kuinka monta tarvitset. Mittaa pintasi ja kirjoita ylös, kuinka monta neliöjalkaa alueella on yhteensä. Koska useimmat kansilaatat ovat 1 neliöjalka, tiedät nopeasti, kuinka monta tarvitset. Muutaman ylimääräisen laatan tilaaminen on tietysti aina hyvä idea, sillä saatat joutua leikkaamaan laatat oudon muotoisille alueille sopiviksi. Kun sinulla on ylijäämä, voit lisäksi korvata laatat, jos ne vaurioituvat. Itse asiassa hyvä nyrkkisääntö on tilata 10 prosenttia enemmän laattoja kuin mittausten mukaan tarvitset.

Mieti lisäksi, haluatko terassille reunuksen. Jos haluat, ota se huomioon kattavuuslaskelmissasi.

Vaihe 2: Tarkista laskelmat.

Kun terassilaatat ovat saapuneet, aseta rivi varmistaaksesi, että mitat ovat oikein. Aseta yksi laatta peitettävään tilaan ja aseta sitten seuraava laatta yhteen, kunnes olet kattanut koko pinnan leveyden. Jos huomaat, että reunoilla on aukkoja, varaudu leikkaamaan joitakin laattoja, jos haluat täydellisen kattavuuden.

Vaihe 3: Asenna kansilaatat.

Kun kaikki mitat on vahvistettu, voit aloittaa kannen asentamisen. Valitse kulma, johon asetat ensimmäisen laatan. Saatat joutua siirtämään laattoja, jotta löydät, mitkä reunat sopivat toisiinsa – jokaisessa laatassa on renkaat ja nastat, jotka laitat yhteen laattojen lukitsemiseksi toisiinsa. Nämä palat löytyvät kunkin laatan reunoista, jotka tulevat ulos muovisesta alustasta.

Koska sinun tarvitsee vain asettaa laatat yhteen ja varmistaa, että ne lukittuvat toisiinsa, asennus vie vain muutaman minuutin. Voit siirtää huonekaluja keskeneräiseltä alueelta juuri asetetulle paikalle ilman huolta siitä, että määrä sotkee työsi.

Vaihe 4: Yksilöllinen leikkaus

Jos törmäät alueeseen, jolla on outo muoto, on aika leikata laatat sen ympärille sopiviksi. Täytä laatat mahdollisimman lähelle ja leikkaa sitten pahvi 1 neliöjalan paloiksi, jotka toimivat mallina laattoja varten. Piirrä pahviin, mihin kohtaan laatat on leikattava, jotta ne mahtuvat tilaan. Voit jopa leikata pahvin neliöksi ja asettaa sen paikalleen varmistaaksesi, että malli on oikean muotoinen. Merkitse seuraavaksi varsinaiset laatat.

Ennen kuin leikkaat laattoihin kopioimiesi viivojen mukaan, sinun on varmistettava, ettei leikkauslinjalla ole ruuveja. Jos on, sinun on ehkä siirrettävä joitakin ruuveja toiseen kiinnityskohtaan. Katso, kuinka monella ruuvilla kukin säle kiinnittyy alustaan, ja varmista, että sama määrä on paikallaan leikkaamisen jälkeen.

Käytä palapelin ja kaikkien tarvittavien turvavarusteiden avulla leikkaa merkkejä pitkin. Varmista, että jätät laatan oikeat reunat ehjiksi, jotta voit lukita leikatut palat jo paikoillaan oleviin paloihin. Käytä kämmenhiomakonetta tai Dremel-työkalua hiomalla leikkausreunaa pitkin, jotta saat sileän, viistetyn pinnan. Aseta leikatut laatat paikoilleen ja olet valmis.

Nyt kun tiedät, miten asennat terassilaatat, saatat miettiä, mihin ne voivat mennä. Tässä on katsaus erilaisiin pintoihin, joita kansilaatat voivat auttaa sinua viimeistelemään: Mille pinnoille kansilaatat voi asentaa?

Miten asennetaan puu- tai komposiittikannen laatat?

Lepää mukavasti terassillasi raikkaassa ilmassa ja auringonvalossa. Mukana SLS Capped Composite Decking -tekniikka-Laudat harmaana. SKU: 15243771.

Kannet
Kuten nimikin kertoo, kansilaatat ovat ihanteellisia pintoja terassillesi. Ne voidaan asentaa olemassa olevan terassin päälle, jolloin tila saa päivitetyn ilmeen, joka vanhenee arvokkaasti.

Terassit
Myös maanpäälliset ulkopinnat, kuten terassit, hyötyvät kansilaatoista. Puu-, komposiitti- ja kiviterassilaattojen valikoima tarkoittaa, että terassisi voi olla juuri niin esteettinen kuin haluat.

Parvekkeet
Tee parvekkeestasi paljasjalkaystävällinen ja kaunis lisäämällä siihen kansilaatat. Ne sopivat hyvin pieniin tiloihin, mikä sopii erinomaisesti parvekkeille.

Uima-altaiden kannet
Monet kansilaattatyypit kestävät kosteutta ja ovat luistamattomia, mikä sopii täydellisesti uima-altaiden terasseille. Esimerkiksi kumiset kansilaatat varmistavat, että perheesi on turvassa, kun he nauttivat uima-altaasta.

Kansilaatoissa käytetään ei-pysyvää asennusta, joten niitä voivat käyttää kaikki kodinomistajista vuokralaisiin. Helpon asennuksen ja runsaan tyylin ansiosta sinulla on upea uusi ulkopinta hetkessä.

Etsitkö DIY-ystävällistä terassimateriaalia?

Klikkaa tästä selataksesi kätevien lukittuvien kansilaattojen verkkovalikoimaamme. Päivitä terassisi hetkessä.