Miten asennetaan komposiittikansioita?

Jos olet päättänyt käyttää komposiittiterassia antaaksesi ulko-oleskelutilallesi päivitetyn ilmeen, seuraava iso askel tilauksen jälkeen on sen asentaminen. Näiden helposti sahattujen ja naulattujen lautojen lisääminen olemassa olevaan runkoon on melko suoraviivainen prosessi, mutta sinun kannattaa edetä askel kerrallaan ja varmistaa, että noudatat valmistajan ohjeita. Jokaisen tuotteen asennustapa on hieman erilainen, mutta tässä on yleisohje:

Hanki laitteet ja luvat.

Ennen kuin ryhdyt asentamaan uutta komposiittikansiota (tiedämme, että olet innokas), varmista, että luvat ovat kunnossa. Et voi laillisesti rakentaa terassia saamatta ensin lupaa kaupungiltasi. Tutustu asuinpaikkasi rakennusvaatimuksiin ja noudata lupaprosessia, jos rakennat upouuden terassin. Jos vain uusit olemassa olevan kannen komposiittikannella, et välttämättä tarvitse lupaa. On myös tärkeää huomata, että vaikka komposiittiterassi näyttääkin aidolta puulta, sillä ei ole samaa vetolujuutta, jota tarvitaan kiinteistön tukielementtinä. Kannattaa aina konsultoida ammattilaista terassisuunnitelmistasi, jotta näet, kuinka hyvin komposiittiterassit sopivat siihen, mitä sinulla on mielessäsi.

Kun on aika rakentaa, käytä aina suojalaseja, kun työskentelet rakennushankkeessa – silmäsi ovat herkät. Lisäksi tarvitset porakoneen ja mittanauhan. Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat osat, joita tarvitset kiinnittääksesi laudat tukevasti terassin runkoon. Järjestä nopeasti kaikki kannen kiinnikkeet ja ruuvit, jotta voit olla varma, ettei sinulta puutu yhtään.

Miten asennetaan komposiittikansioita?

Muista käyttää suojalaseja, kun asennat komposiittiterasseja.

Liimaton asennus

Komposiittiterassilautasi ovat joko urittamattomia, eli niissä on tasaiset reunat, tai uritettuja, eli niissä on I-palkin muotoiset reunat. Noudata näitä ohjeita, kun asennat urittamattomia lautoja:

Vaihe 1
Aseta komposiittilaudat alas aloittaen terassin rungon reunasta. Varmista, että se on samassa tasossa rungon kanssa, ja poraa sitten reiät, jotka alkavat 2 tuuman päässä laudan päästä ja 1 tuuman päässä ulkoreunoista – sinulla on kaksi riviä ruuveja kussakin laudassa. Poraa sitten varsinaiset ruuvit esiporattuihin reikiin. Varmista, että poraat ruuvit kohtisuoraan lautoihin nähden.

Vaihe 2
Työnnä seuraava lauta paikalleen ja varmista, että se on täysin yhdensuuntainen ensimmäisen laudan kanssa. Saatat haluta käyttää välilevyä, jotta laudat ovat 1/4 tuuman etäisyydellä toisistaan koko matkalla. Noudata samaa porausmenettelyä kuin vaiheessa yksi.

Vaihe 3
Saatat joutua leikkaamaan viimeisen laudan niin, että se sopii täydellisesti kannen runkoon. Tee se tarvittaessa; jos ei, jatka ja noudata vaiheita yksi ja kaksi.

Uritettu asennus

Uritettujen komposiittilautojen asentaminen on samanlaista, mutta hieman erilaista kuin urittamattomien vaihtoehtojen asentaminen. Sen sijaan, että poraisit levyihin, poraat yleiskiinnikkeisiin. Seuraavassa on joitakin yleisiä asennusvaiheita:

Vaihe 1
Kuten urittamattomien lautojen kohdalla, ensimmäinen uritettu lauta asetetaan aluksi kannen rungon reunaan. Sen tulisi olla kulmakohdassa.

Vaihe 2
Varmista, että lauta ei liiku (saatat haluta painottaa sitä), ja aseta välilevy/kiinnitin laudan uritettuun osaan.

Vaihe 3
Liu’uta seuraava lauta sisään niin, että se on samansuuntainen ensimmäisen laudan kanssa. Liukuliike on tärkeää, sillä haluat, että välikappale sopii myös tämän laudan uraan. Käytännössä sinulla on kaksi lautaa, joiden välissä on välikappale.

Vaihe 4
Poraa ruuvi välikappaleen reikään. Kohta kannattaa porata ensin valmiiksi. Tämä kannattaa tehdä kiinnittimen pituussuunnassa. Kun olet asentanut ensimmäisen välikappaleen, jatka levytystä ja välikappaleiden asentamista, kunnes olet valmis.

Vaihe 5
Viimeinen lauta leikataan tarvittaessa, asetellaan ja porataan välikappale. Voit myös käyttää yhteensopivia jalkalistoja komposiittilautojen päiden päättämiseen, mutta tämä on valinnaista.

Tarkista, millaisia välilevyjä ja kiinnikkeitä sinulla on, ja varmista, että niitä on riittävästi. Minkälaisia kiinnikkeitä sinulla onkaan, muista noudattaa valmistajan ohjeita kiinnikkeitä asentaessasi. Lisäksi porrasta laudat niin, että niiden päät eivät asetu samaan kohtaan.

Oletko asentanut oman terassisi aiemmin?