Miten Airbnb ennustaa etätyön vaikuttavan matkustamiseen vuonna 2021?

Miten Airbnb ennustaa etätyön vaikuttavan matkustamiseen vuonna 2021?

COVID-19 on vaikuttanut voimakkaasti matkailualaan vuonna 2020, ja vaikka rokote saattaa olla tulossa, matkustaminen on silti väistämättä erilaista vuonna 2021. Lomavuokrausyritys Airbnb teetti tutkimuksen ja analysoi haku- ja varaustrendejä sivustollaan ennustaakseen, miten amerikkalaiset matkustavat ensi vuonna. Tutkimus, johon osallistui 1 010 yhdysvaltalaista ja joka valmistui syyskuussa, antaa tietoa siitä, miten pandemia on muuttanut (ja tulee jatkossakin muuttamaan) tapaa, jolla työskentelemme, elämme ja matkustamme.

Turvallinen matkustaminen

Koronavirus-pandemia on tietysti nyt matkailijoiden mielessä. Ihmiset etsivät siistiä, yksityistä majapaikkaa, ja todennäköisesti he tuntevat olonsa turvallisemmaksi omakotitalossa kuin vilkkaassa hotellissa. Itse asiassa CDC:n mukaan kokonaisen kodin tai mökin vuokraaminen asuinkumppaneiden kanssa on itse asiassa turvallisempaa kuin hotelliyöpyminen.

Työskentele mistä tahansa

Koska niin monet ihmiset tekevät nykyään etätyötä, työn ja kodin välinen raja hämärtyy. Airbnb havaitsi, että 83 prosenttia vastaajista harkitsisi muuttoa etätyötä tehdessään vuonna 2021. Yli puolet vanhemmista, joilla on kouluikäisiä lapsia, sanoi harkitsevansa muuttoa, kun heidän lapsensa käyvät koulua kotoa käsin. Kaikista ikäryhmistä odotetusti Gen Z:t ja nuoret millenniaalit vastasivat todennäköisimmin, että he ajattelivat työskentelevänsä tai opiskelevansa uudesta paikasta käsin vuonna 2021.

Airbnb:n tutkimus osoitti myös, että ihmiset ovat suunnitelleet pidempiä, vähintään kahden viikon mittaisia matkoja. Monet Airbnb-isännät reagoivat tähän suuntaukseen laskemalla pidempien oleskelujen hintoja kannustaakseen varauksiin.

Kokeile ennen kuin ostat

Etätyöskentelyn vapauden vuoksi jotkut yksityishenkilöt ja perheet päättävät viettää aikaa lyhytaikaisessa vuokrassa uudella alueella tai uudessa kaupungissa kokeillakseen sitä ennen kuin he sitoutuvat muuttamaan sinne. Airbnb huomasi 128 prosentin kasvun viime vuodesta hauissa, jotka sisältävät termejä kuten "relocation", "remote work" ja "trying a new neighborhood".

Pod-matkojen nousu

Yhteydenpito läheisiin on ollut vuonna 2020 vaikeampaa kuin koskaan matkustusrajoitusten ja koronaviruksen leviämistä koskevien huolenaiheiden vuoksi, joten monet amerikkalaiset etsivät tapoja tavata turvallisesti ystäviään ja perheenjäseniään. Kyselyyn vastanneista 85 prosenttia sanoi, että he suosisivat väliaikaista tai pysyvää muuttoa ollakseen lähempänä perhettä. Airbnb huomasi myös kolmen tai useamman henkilön varausten lisääntymisen, mikä osoittaa, että vieraat saattavat suunnitella matkustamista kapseleissa vuonna 2021.

Pako luontoon

Vaikka yhdysvaltalaisten matkailijoiden vuoden 2019 suosituimpiin kohteisiin kuuluivat Pariisi, Lontoo ja Rooma, amerikkalaiset etsivät ensi vuonna seikkailua lähempänä kotia. Kuusikymmentäkaksi prosenttia vastaajista sanoi, että vuonna 2021 he matkustaisivat mieluiten kohteisiin, jotka ovat ajomatkan päässä heidän kodeistaan.

Kansallispuistojen, rantojen ja hiihtokeskusten läheisyydessä sijaitsevista alueista on tulossa yhä suositumpia, ja listan kärjessä ovat esimerkiksi Palm Springs, Great Smoky Mountains ja Breckenridge, Colorado.

Vuoden 2021 trendipaikkoihin kuuluu myös useita pieniä ja keskisuuria kaupunkeja, joista on helppo pääsy luonnonmaisemiin. Jyrkässä käänteessä aiempiin vuosiin verrattuna sellaisista kaupungeista kuin Santa Fe, New Mexico, Park City, Utah, ja Truckee, Kalifornia, on tullut kuumimpia varattuja kohteita.

Ainutlaatuiset matkakokemukset

Vaikka he eivät matkusta kaukana kotoa, monet ihmiset etsivät silti uudenlaisia kokemuksia. Airbnb raportoi vuodelle 2021 puumajojen, jurttien, latojen, kupolien ja sykladiittisten talojen varausten kasvusta. Nämä ainutlaatuiset tilat ovat usein ympäristöystävällisiä, mikä mahdollistaa kestävän ja unohtumattoman oleskelun.

Kaikki nämä suuntaukset osoittavat, että vaikka matkustaminen voi näyttää hieman erilaiselta vuonna 2021, amerikkalaiset löytävät yhä tapoja toteuttaa matkakuumeensa.