Miten äänieristää puulattiat?

Miten äänieristää puulattiat?

Jasper Celestial Collection -mallistossa on valmiiksi kiinnitetty vaahtomuovinen aluslevy, joka vaimentaa ääntä ja melua. Mukana Jasper Waterproof Engineered Hardwood Celestial SPC Click-Lock Collection Capricorn SKU: 15270033

Kovapuulattiat ovat suosittu valinta monille asunnon omistajille niiden klassisen kauneuden ja erinomaisen kestävyyden vuoksi. Kaikista eduistaan huolimatta kovapuulattioiden suurin haittapuoli on se, että ne eivät vaadi ääntä kovin hyvin. Vaikka taloudessasi ei olisikaan lemmikkejä tai lapsia, pelkkä lattialla kävely kengät jalassa riittää joskus häiritsemään muita kodin asukkaita. Oikeilla äänieristystekniikoilla voit kuitenkin minimoida kovapuulattioiden aiheuttaman melun määrän ja nauttia niistä entistä enemmän.

Melun tyypit: Ilma- ja iskumainen

Jos haluat tietää, miten äänieristää puukerrostalosi. Upea kastanjainen kovapuulattia, on ensin hyödyllistä tuntea erityyppiset äänet. Äänet voidaan luokitella kahteen luokkaan: ilmassa kantautuvat ja iskuäänet. Ilmassa kantautuvat äänet, joita kutsutaan joskus myös ympäristön ääniksi, ovat ääniä, jotka välittyvät ilman kautta ennen kuin ne kulkevat seinien, kattojen tai lattioiden läpi. Esimerkkejä ilmassa kantautuvista äänistä ovat radion tai television soitto, ihmisten puhuminen tai puhelimen soitto. Paras tapa torjua ilmassa kantautuvaa melua on käyttää ääntä vaimentavaa materiaalia, kuten kuitueristettä, lattian ja katon onteloiden sisällä.

Törmäysäänet syntyvät, kun jokin esine koskettaa suoraan toista esinettä. Esimerkkeinä voidaan mainita, että joku kävelee tai juoksee lattialla tai joku pudottaa esineen lattialle. Iskumelun ääni etenee eri tavalla kuin ilmassa, koska itse isku aiheuttaa värähtelyä kodin rakenteissa, kuten lattioita, kattoja ja seiniä yhdistävissä palkeissa ja puupalkkeissa.

Koska iskumelu etenee eri tavalla, sen vähentäminen on vaikeampaa. Paras tapa vähentää iskumelua kodissa on erottaa toisistaan materiaalit, jotka ovat normaalisti yhteydessä toisiinsa. Lattiassa tämä tarkoittaa joustavan ja kestävän aluslattian asentamista lattiapäällysteen alle.

Paras tapa vähentää kumpaakin melutyyppiä on tehdä se mahdollisimman lähellä melulähdettä. Jos siis puulattiat ovat talosi yläkerrassa ja pääset niihin käsiksi, saat parempia tuloksia käsittelemällä yläkerran lattian kuin alakerran katon.

Kovapuulattian aluskate

Miten äänieristää puulattiat?

Lisää kotiisi rikas ja eksoottinen designelementti. Mukana Mazama Hardwood – Smooth South American Collection -mallisto, sävyyn
Luonnollinen SKU: 10082582

Yksi tapa äänieristää kiintopuulattiat on asentaa lattia elastisen aluskatteen ja vaimennusmassan kanssa. Joustava aluskate erottaa rakennusmateriaalit toisistaan, ja vaimennusmassa auttaa edelleen hajottamaan äänienergiaa. Vaimennusyhdiste on erityisen tärkeä, kun kyseessä ovat matalammat taajuudet, joita aluskate ei pysty vaimentamaan.

Kun valitaan joustavaa aluskatetta, käytettävissä on useita materiaalivaihtoehtoja, kuten kuitua, kumia, vaahtomuovia ja korkkia. Yksi parhaista vaihtoehdoista äänen vaimentamiseen on silputtu kumimatto. Se on painavampi kuin korkki tai vaahtomuovi, mikä antaa sille ylimääräisiä äänieristyskykyjä.

Kunhan aluslattiasi ei ole liian paksu ja se on valmistettu materiaalista, johon voit ruuvata, voit usein levittää vaimennusmassan suoraan olemassa olevaan aluslattiakerrokseen. Koska vaimennusmassan on oltava kahden kovan pinnan välissä, jotta se voi tehdä työnsä oikein, sinun on varmistettava, että sen yläpuolella on kiinteä kerros. Sementtilevy on hyväksyttävä valinta. Jos paksuus ei kuitenkaan ole ongelma ja haluat vielä enemmän äänieristystä, harkitse paksumpaa levyä orientoitua säie- tai keskitiheää kuitulevyä.

Kun olet valmis asentamaan kiintolattiat aluskatteen päälle, haluat tehdä sen kelluvana lautana. Tämä tarkoittaa, että et kiinnitä kovapuulattioita alla olevaan kerrokseen millään ruuveilla, nauloilla tai liimalla. Haluat myös jättää lattian reunan ja seinien väliin raon. Voit sitten täyttää tämän raon akustiikkatiivisteellä. Rako toimii eristeenä ja auttaa vähentämään rakennuksen rakenteiden läpi kantautuvaa iskumaista ääntä.

Matot ja matot

Vaikka aluskate on ihanteellinen puulattioille, joita ei ole vielä asennettu, jos puulattiat on jo asennettu ja haluat äänieristää ne, siihen on useita tapoja. Matto ja alusta on tehokkain tapa vähentää lattioiden melua. Mitä paksummat matot ja matotyynyt saat, sitä paremmin ne vaimentavat melua. Matto ja pehmuste vaimentavat melua ennen kuin sillä on edes mahdollisuutta päästä rakenteisiin ja kantautua talon muihin osiin.

Maton ja pehmusteiden asentaminen tarkoittaa tietenkin, että kovapuulattiat peitetään. Jos et halua luopua kovapuulattioiden kauneudesta nauttimisesta vain melun vähentämiseksi, sinulla on muutama muu vaihtoehto. Paksut aluematot vähentävät jonkin verran melua, mutta ne eivät peitä lattioita kokonaan. Voit myös käyttää kankaita muissa paikoissa ympäri taloa, kuten kankaisia seinävaatteita, seinävaatteita, kankaalla päällystettyjä seinäpaneeleita ja paksuja verhoja, vaimentamaan ei-toivottuja ilmaääniä.

Miten äänieristää puulattiat?
Miten äänieristää puulattiat?

Kanadan Silver Maple -mallistossa on otettu huomioon kotimaisen vaahteran kovapuun parhaat puolet, ja se esittelee lattianpäällysteiden valikoimat, jotka on tehty kestämään koko eliniän. Mukana Jasper Hardwood – Canadian Silver Maple Collection -mallistossa on
Montebellon harmaa SKU: 10098557

Ennen kuin rakennat: Onko sinulla äänieristysvaatimuksia?

Harkitsitpa kovapuulattioita kerrostaloon tai kotisi vuokrayksikköön, on tärkeää huomata, että rakennusmääräyksissä kaikkialla Yhdysvalloissa on tiettyjä äänieristysvaatimuksia kerrosten välillä. Näiden määräysten tarkoituksena on luoda yksityisyyden standardi ja tehdä asumisolosuhteista miellyttävämmät kaikille.

Jotkut rakennusmääräysten tarkastusosastot vaativat valmiita kenttäkokeita ennen käyttöönottotodistuksen myöntämistä, toiset eivät. Osastot, jotka eivät vaadi kenttäkokeita, luottavat yleensä arkkitehdin laatimiin eritelmiin ja suunnittelusuosituksiin. Usean perheen yksikön ostaminen tai kotisi kunnostaminen vuokratilaksi on merkittävä investointi, ja haluat varmistaa, että noudatat kaikkia vaatimuksia. Käytä aikaa määräysten ja suositusten ymmärtämiseen ennen hankkeen aloittamista, jotta et tuhlaa aikaa tai rahaa tekemällä sitä väärin.

Kovapuulattiat ovat helppohoitoisia ja tuovat kotiisi poikkeuksellista tyyliä. Jos haluat nauttia lattioiden kauneudesta ja silti hallita niiden tuottamaa melua, nämä vinkit kovapuulattioiden äänieristämiseen auttavat.